Ο Αλμέιδα θέλει ξεκάθαρα τρείς συν έναν βασικότατους στόπερ

Ο Αλμέιδα θέλει ξεκάθαρα τρείς συν έναν βασικότατους στόπερ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την μεταγραφική υπόθεση του Αραούχο και όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καταρχάς θαρρώ πως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός πως όλος ο πλανήτης περιμένει να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Μέσι στο Μαϊαμι και στην ΑΕΚ περιμένουμε να τελειώνει όλη αυτή η ιστορία, για να κλείσουμε την δική μας μεταγραφή. Το λες και μοναδικό όλο αυτό. Ευτυχώς ο Αργεντινός Ευτύχης Μπλέτσας τελείωσε με τις βόλτες του στις Καραϊβικές και πήγε στο Μαϊαμι για να παρουσιαστεί. Επομένως θα πάρει και το αεροπλάνο για Αθήνα ο Πιζάρο.

Έχει σημασία να έρθει ο Μεξικανός όσο πιο γρήγορα γίνεται στην Ελλάδα. Όχι για λόγους αγωνιστικούς. Ευτυχώς μέχρι τώρα έπαιζε κανονικά στις ΗΠΑ και επομένως ρυθμό έχει. Όμως είναι ένας ποδοσφαιριστής που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και θέλει γενικώς τον χρόνο προσαρμογής του. Ως εκ τούτου όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα. Πάμε τώρα και στα στόπερ.

Τις τελευταίες ώρες έχει βγει στην επιφάνεια το όνομα του Αραούχο. Στόπερ που πηγαίνει σε ομάδα για να παίξει βασικός. Λίγο καιρό νωρίτερα, ήταν η περίπτωση του Χάβι Σάντσεθ την οποία η ΑΕΚ την δούλεψε αρκετά, αλλά υπάγεται στην κατηγορία αυτών που «προσπάθησε αλλά δεν ήθελαν να έρθουν» που είπε ο Αλμέιδα μετά το φιλικό με την Αντβέρπ. Και αυτός όπου πήγαινε όμως, για βασικός θα ήταν. Με λίγα λόγια, είναι πολύ καθαρό πως η ΑΕΚ στην αγορά έψαχνε για βασικό στόπερ. Λάθος. Η ΑΕΚ θα φέρει έναν βασικό στόπερ.

Θα φέρει έναν βασικό στόπερ σε μια ομάδας που υπάρχει ο Μουκουντί και ο Βίντα. Οι δυο τους ήταν το βασικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας στη σεζόν που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα και πήρε και το κύπελλο. Δυο στόπερ που ήταν και παραμένουν βασικοί. Επίσης στην ομάδα υπάρχει ο Μήτογλου, που αν στην πρώτη σεζόν με τον Αλμέιδα ήταν απλώς μια πολύ αξιόπιστη εναλλακτική λύση, στην δεύτερη μπορεί και η πρόοδος του να το κάνει ακόμα και εν δυνάμει βασικό.

Πρακτικά λοιπόν όλο αυτό σημαίνει, πως ο σχεδιασμός του Αλμέιδα είναι να έχει τρεις βασικούς στόπερ (Βίντα, Μουκουντί, μεταγραφή) συν ακόμα έναν εν δυνάμει βασικό (Μήτογλου), για τις δυο θέσεις στο κέντρο της άμυνας. Κοιτώντας προς τα πίσω, προσπαθώ να εντοπίσω την τελευταία φορά που υπήρχε κάτι αντίστοιχο στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ομολογώ πως δυσκολεύομαι αρκετά. Για παράδειγμα, στην αμέσως προηγούμενη πρωταθληματική σεζόν, η ΑΕΚ είχε Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, μετά Λαμπρόπουλο και από πίσω το… χάος.

Μάλιστα για να ξέρουμε και τι λέμε, η τριάδα που έχει τώρα στα στόπερ η ΑΕΚ, πριν καν έρθει η μεταγραφή, είναι πολύ ανώτερη από εκείνη. Παρόλο που θεωρώ πως αν ο Λαμπρόπουλος του 2017, είχε πέσει στα χέρια του Αλμέιδα, θα μπορούσε να είχε κάνει στο εξωτερικό καριέρα ανάλογη μ’ αυτή του Δέλλα. Αλλά έπεσε στην εποχή που η ΑΕΚ κέρδιζε μεν ότι κέρδιζε, αλλά δεν βελτίωνε τίποτα και κανέναν. Δεν είναι όμως αυτό της παρούσης. Επιστρέφω στο θέμα.

Ακόμα και σε σεζόν που η ΑΕΚ είχε ένα εξαιρετικό ρόστερ, όπως για παράδειγμα το 2007 με τον Ριβάλντο ή πιο πίσω με την περιβόητη ντριμ τιμ, ποτέ δεν είχε για το κέντρο της άμυνάς της, κάτι περισσότερο αριθμητικά σε κλάση και ποιότητα, από δυο βασικούς στόπερ. Σκεφτείτε πως πήγε να παίξει στους ομίλους του Champions League πριν από τέσσερα χρόνια, χωρίς ούτε καν να έχει αυτό το τουλάχιστον δυο ποιοτικούς βασικούς κεντρικούς αμυντικούς.

Τώρα όμως ο Αλμέιδα φτιάχνει κάτι πολύ διαφορετικό. Κάτι που θα μπορέσει να διεκδικήσει και να είναι ικανό να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά να αφήσει και το στίγμα του στην Ευρώπη. Και πάνω σ’ αυτό το δεδομένο και με τον πήχη εκεί, σχεδιάζει και τις ανάγκες της ΑΕΚ για προσθήκες. Δεν ήθελε ο Αλμέιδα απλώς να προσθέσει έναν ακόμα στόπερ αριθμητικά, επειδή έφυγε ο Τζαβέλλας. Για να έχει ξανά τέσσερις. Αυτό που ζήτησε και αυτό που θα βάλει στον ρόστερ είναι τον Αραούχο ή κάποιον σαν τον Αραούχο. Βασικό, βασικότατο.

Το ίδιο ισχύει και για την μεταγραφή που θα κάνει στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Πιζάρο είναι ένας παίκτης που δεν έρχεται απλώς για να συμπληρωθεί αριθμητικά ένα κενό. Είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα τέτοια, για να παίζει βασικός. Φυσικά για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα για τον τρόπο που ο Αλμέιδα θα φτιάχνει την ενδεκάδα. Το αν ο Πιζάρο ή ο Αραούχο, είναι παίκτες που έρχονται για βασικοί, δεν σημαίνει πως θα παίξουν αυτοδίκαια και στην ενδεκάδα. Αυτά δεν υπάρχουν με τον Αλμέιδα.

Όποιος έρθει, ότι όνομα και ότι βιογραφικό και αν έχει, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να αποδείξει μέσα στο γήπεδο, πως μπορεί να πάρει την θέση απ’ αυτούς που ήδη βρίσκονται στην ομάδα. Ο Αλμέιδα έχει ζητήσει και στην ομάδα θα έρθουν παίκτες που προορίζονται για βασικοί. Που όμως θα δώσουν μάχη για να κερδίσουν την θέση τους. Μια μάχη που, με βάση αυτά που είδαμε στην προετοιμασία στην Ολλανδία, πιστέψτε με, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να την κερδίσουν.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X