Χάντμπολ: Οι αλλαγές της ΟΧΕ στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος!

Εικόνες από το Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Τι ισχύει σε περίπτωση που μια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή η αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και το Κύπελλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τις αλλαγές στην Γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων γνωστοποίησε στα σωματεία η ομοσπονδία χάντμπολ.

Συγκεκριμένα εκδόθηκε και απεστάλη στα σωματεία η Γενική Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.
Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι οι κάτωθι:

Εθνικά Πρωταθλήματα
Η συμμετοχή των ομάδων στις Εθνικές κατηγορίες Handball Premier –Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών είναι υποχρεωτική. Σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή και:
α) ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ, τότε υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, εκτός εάν, κατά την περίοδο των δηλώσεων συμμετοχής στις Εθνικές
κατηγορίες των πρωταθλημάτων, δηλώσει επιθυμία συμμετοχής στην αμέσως κατώτερη
κατηγορία από αυτήν που δικαιούται.
β) ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΟΥ, τότε του επιβάλλεται η ποινή του υποβιβασμού στην κατώτατη κατηγορία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ή η ποινή της αφαίρεσης έως και 6 βαθμούς από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται με απόφαση του ΔΣ της Ο.Χ.Ε.
-Για τα σωματεία που μετέχουν στην Β Εθνική Ανδρών και στο σύνολο των αθλητών που θα δηλώνονται σε κάθε αγώνα, υποχρεωτικά 4 (τέσσερις) εξ’ αυτών θα είναι αθλητές γεννηθέντες το 1998 έως και 2007. Σε περίπτωση που αυτό δεν εφαρμοστεί, θα επιβάλλεται στο/α υπαίτιο/α σωματείο/α ΠΟΙΝΗ αφαίρεσης 1βαθμού ανά ΠΕΝΤΕ (5) αγώνες από την τρέχουσα βαθμολογία του πρωταθλήματος που συμμετέχουν.

Κύπελλο Ανδρών- Γυναικών
Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος περιόδου 2023-2024 και δεν συμμετάσχουν, παραιτηθούν ή αποχωρήσουν (ως μη συμμετοχή νοείται και η προσέλευση ομάδας να αγωνιστεί με μειωμένη, κάτω του επιτρεπόμενου ορίου σύνθεση αθλητών) θα υπόκεινται εκτός από τις αγωνιστικές και στις κάτωθι κυρώσεις:
– Αποκλεισμό από την διοργάνωση της επόμενης περιόδου
– Χρηματικό πρόστιμο 3.000€ Σε περίπτωση που το ποσό αυτό δεν καταβληθεί τότε
ισχύει ο αποκλεισμός από τον θεσμό του Κυπέλλου μέχρι αποκαταστάσεως της
οικονομικής εκκρεμότητας.

Προπονητές- Συνοδοί
-Από τον Ιούλιο του 2024 τίθεται σε εφαρμογή η αντιστοίχιση ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ (Α,Β,Γ) του προπονητή με την κατηγορία του σωματείου στην οποία θα απασχολείται.
-Επιτρέπεται σε Συνοδό αν αποκτήσει ή δικαιούται νόμιμη Κάρτα Προπονητή ΟΧΕ/ΣΥΠΧΕ να επιστρέψει την Κάρτα Συνοδού και να χρησιμοποιήσει την Κάρτα Προπονητή σε όποιο σωματείο επιθυμεί και μόνο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
-Κάθε αθλητής ή αθλήτρια που αναγράφεται στο φύλλο αγώνα από τον Διαιτητή γιαπαράβαση και κρατείται το δελτίο του , αυτόματα τιμωρείται με μία (1) αγωνιστική μέχρι της εκδόσεως αποφάσεως για την επιβολή οριστικής ποινής από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο. Η ίδια αυτόματη ποινή, μετατρεπόμενη σε αποκλεισμό οκτώ (8) ημερολογιακών
ημερών, επιβάλλεται και σε προπονητή, συνοδό, διοικητικό παράγοντα ή άλλο σχετιζόμενο με συμμετέχουν σε αγώνες σωματείο. Η ποινή αυτή εκτελείται στον αμέσως (πρώτο) επόμενο αγώνα πρωταθλήματος ή κυπέλλου Ελλάδας της ομάδας τους, σύμφωνα με το αγωνιστικό της πρόγραμμα, ανεξάρτητα αν ο αγώνας της ήθελε να μετατεθεί λόγω αναβολής για οποιονδήποτε λόγο.

Ηλικιακά
Ομάδες που θα παραιτούνται από τελική φάση ηλικιακών πρωταθλημάτων (εφόσον έχουν προκριθεί μέσω αγώνα) την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα τιμωρούνται με ποινή αφαίρεσης -2 βαθμών από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X