Η κλήρωση πρέπει να ανοίξει την όρεξη στην ΑΕΚ

Η κλήρωση πρέπει να ανοίξει την όρεξη στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την κλήρωση της ΑΕΚ και τον ορθάνοικτο δρόμο που έχει

Κάθε φορά που γίνεται μια κλήρωση, αρχίζουν οι κρίσεις για το αν είναι εύκολη ή δύσκολη, κοιτάζουμε τις διασταυρώσεις, μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα. Φυσικά όλα αυτά είναι μόνο θεωρία, καθώς ούτε το ρόστερ της ομάδας ξέρουμε, ούτε τους ξένους, οπότε και την συνολική δυναμική της. Απλά γνωρίζοντας το στάτους της ΑΕΚ στο BCL θεωρούμε ένα στάνταρ επίπεδο απόδοσης.

Η ΑΕΚ για πολλοστή φορά τέθηκε επικεφαλής ομίλου χάρη στην καλή της βαθμολογία στην διοργάνωση, αλλά και τον καλό συντελεστή της Ελλάδας και έτσι γλίτωσε τα δύσκολα. Για την ιστορία η Ένωση βρίσκεται στην 8η θέση του ranking, πολύ μακριά από Περιστέρι (31ος) και ΠΑΟΚ (33ος) που είχαν σαφώς πιο δύσκολες κληρώσεις.

Μετά από μια χρονιά που η ΑΕΚ κατάφερε να τρυπήσει πολλές φορές το ταβάνι της, να κάνει συνεχόμενες υπερβάσεις και να βρεθεί 40 λεπτά μακριά από το Φάιναλ-4, που όμως δεν τα κατάφερε με όσα έγιναν στην Ιερουσαλήμ, πλέον μπορεί να είναι αισιόδοξη και για την νέα χρονιά.. Η κληρωτίδα της χαμογέλασε και της άνοιξε τον δρόμο για να περάσει στην επόμενη φάση. Η Ένωση λοιπόν κληρώθηκε στον Όμιλο D με την Γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ, την ιστορική Ιταλική ομάδα, Σάσαρι και την Πολωνική Στσέτσιν.

Προφανώς καμία από αυτές τις ομάδες δεν μπορεί να αποτελέσει φόβητρο για την ΑΕΚ, όμως μια κλήρωση μπορεί να αποδειχτεί καλή ή κακή μόνο μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά μέσα στην ομάδα. Άλλωστε τα τελευταία δύο χρόνια είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς πρέπει να προσεγγίζει η ΑΕΚ τις κληρώσεις. Την χρονιά 2020-21, πιθανότατα η Ένωση να είχε την πιο εύκολη κλήρωση της ιστορίας της με ομάδες όπως η Ρήγα, η Φάλκο και η Τρεβίζο και κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να βγει τελευταία με ρεκόρ 1-5, το χειρότερο στην ιστορία της.

Από την άλλη πέρσι, σε έναν όμιλο πάρα πολύ δύσκολο, με Καρσίγιακα, Βόννη και Ρέτζιο Εμίλια, κατάφερε με πολύ μεγάλη προσπάθεια, να αφήσει εκτός τους μετέπειτα δευτεραθλητές Τουρκίας και να περάσει στην επόμενη φάση, διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά. Για αυτό λοιπόν, οι κληρώσεις κρίνονται στο γήπεδο και είναι στο χέρι της ΑΕΚ να την κάνει εύκολη, με την σοβαρότητα που θα αντιμετωπίσει τις αντιπάλους της.

Ο Ζοάν Πλάθα που έχει κατακτήσει δύο φορές Ευρωπαϊκό τρόπαια και έχει άπειρους αγώνες στο κορυφαίο επίπεδο, σίγουρα γνωρίζει πως πρέπει να προσεγγίσει τέτοιες αναμετρήσεις. Όπως είπε και ο ίδιος πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η στελέχωση, αλλά ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την πρώτη θέση.

Αν κοιτάξουμε γενικότερα τον δρόμο που ανοίγεται στην συνέχεια, μάλλον δημιουργείται μια μεγάλη ευκαιρία. Η ΑΕΚ, ούσα πρώτη, θα τοποθετηθεί στον νέο όμιλο L και θα έχει ακόμα μια πρώτη ομάδα που θα προκύψει από τον όμιλο Η, που έχει ομάδες όπως η Τόφας, η Μούρθια, η Ιγκογκέα και η Ντερτόνα. Πάλι καμία ομάδα δεν είναι φόβητρο, αλλά μάλλον πήγαμε πολύ μακριά. Ας είναι η Ένωση όπως πρέπει, εντός και εκτός γηπέδου, μακάρι να έχει αλλάξει και η τιμωρία της μέχρι τότε και θα τα δούμε όλα. Ο δρόμος πάντως είναι ανοικτός για μια κανονική ΑΕΚ.

Σε αναμονή για μεταγραφές

Η Ένωση έχει καιρό να ανακοινώσει κάποιον παίκτη και φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ψάχνει και κινείται στην αγορά. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που εξετάζει, χτυπάει δυνατές πόρτες και λογικά σύντομα θα έχουμε νέα. Αυτό που θα ήθελα προσωπικά, έχοντας και την περσινή εμπειρία, οι παίκτες που θα αποκτηθούν στα γκαρντ πρέπει να είναι τα πιο ακριβά συμβόλαια. Είδαμε πόσο καθοριστικό είναι όταν βασικός σου playmaker δεν «βγαίνει», όπως ο Φρέιζιερ και πώς αλλάζει μια ομάδα, όταν έρχεται ένας παίκτης όπως ο Λεμάρ που έχει προσωπική φάση και σκορ. Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα υπάρξει μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτό το κομμάτι, γιατί μπορεί μια ομάδα να είναι άριστα στημένη, αλλά χωρίς ποιοτικά γκαρντ δεν πάει πουθενά.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X