Η ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας και ο Μελισσανίδης δεν... ξεδιψάνε με ένα νταμπλ

Η ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας και ο Μελισσανίδης δεν... ξεδιψάνε με ένα νταμπλ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για Πινέδα, Άμραμπατ, αλλά και... Λουίς Πάλμα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λέω να κάνω τη… διάφορα και να ξεκινήσω με τον Άμραμπατ, που προηγήθηκε και χρονικά. Γιατί είναι κι αυτή πολύ ευχάριστη είδηση, κατ’ εμέ, για την ΑΕΚ. Δύο πράγματα έγραφα όταν τα ρεπορτάζ είχαν και με τα… δύο πόδια τον Άμραμπατ εκτός ΑΕΚ. Το πρώτο να κάνουμε υπομονή γιατί θεωρούσα πολύ πιθανό να άλλαζαν τα δεδομένα και να παρέμενε για έναν ακόμα χρόνο στην «Ένωση». Το δεύτερο ότι, όπως και για τον Πινέδα, έτσι και για τον Άμραμπατ, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί παίκτης για να αντικαταστήσει το κενό του, εφόσον τελικά έφευγε.

Όση ανακούφιση είχα αισθανθεί λοιπόν πέρυσι όταν ο Άμραμπατ έμεινε στην ομάδα, άλλη τόση αισθάνθηκα και τώρα. Δεν νομίζω ότι θέλει πολλή σκέψη ή ιδιαίτερη ανάλυση. Τέτοια παικτάρα, τέτοια ψυχάρα, με τέτοια αγωνιστικά προσόντα και δίψα για ποδόσφαιρο, κι ας είναι στα 36 του χρόνια, δεν υπάρχει άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κι επαναλαμβάνω ότι δεν περίμενα την εξαιρετική χρονιά της ΑΕΚ για να καταγράψω την άποψη μου, αλλά το είχα κάνει μετά την τραγική προπέρσινη σεζόν της ομάδας. Και για τον Άμραμπατ και για τον Τσούμπερ, τότε. Αλίμονο να μην καταλαβαίνουμε πότε ένας παίκτης είναι κατάλληλος ή όχι για το επίπεδο της ΑΕΚ και να κρίνουμε αποκλειστικά εκ του αποτελέσματος. Τότε, ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο.

Σημασία έχει ότι ο Άμραμπατ παρέμεινε στην ΑΕΚ και από την Κυριακή θα τον έχει ο Ματίας στην προετοιμασία. Το τι μπορεί να κάνει ως παίκτης, είτε ως βασικός, είτε ερχόμενος από τον πάγκο, το έχουν διαπιστώσει οι πάντες, οπότε δεν έχει νόημα να το ξαναγράψω. Και ειδικά από τη στιγμή που προέκυψε ο τραυματισμός του Φερνάντες, ήταν πολύ σημαντικό να παραμείνει ο Νόρντιν, ώστε να έψαχνε η ΑΕΚ έναν μεσοεπιθετικό για τα άκρα της και όχι δύο.

Περιττά τα λόγια για τον Πινέδα…

Εντάξει, για την παραμονή του Πινέδα, προφανώς και τα λόγια είναι περιττά. Δεν μιλάμε απλά για τον MVP της περσινής Σούπερ Λιγκ, δεν μιλάμε απλά για την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ, δεν μιλάμε για μια κίνηση από πλευράς Μελισσανίδη που κάνει τον Μεξικανό «100% παίκτη της ΑΕΚ». Μιλάμε για μια κίνηση, που εδραιώνει την ΑΕΚ στην κορυφή του ανταγωνισμού και που φανερώνει ότι ως πρόθεση και ως αποφασιστικότητα, το νταμπλ ήταν μόνο η αρχή!

Για να το κάνω πιο λιανά, είναι ο ορισμός, είναι η επιτομή, είναι η απόδειξη (όπως και να το πείτε, μέσα θα είστε) για το ότι με ένα νταμπλ δεν… ξεδίψασε κανείς! Με πρώτο τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Η ΑΕΚ δεν έκανε τόση υπομονή για να επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια, μόνο και μόνο για να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα ή ένα νταμπλ, αλλά για να είναι μονίμως ισχυρή, ανταγωνιστική και να διεκδικεί τους τίτλους στην Ελλάδα και τις διακρίσεις στην Ευρώπη.

Κι επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, προφανώς και στο μυαλό έρχονται αυτομάτως πλέον, οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις. Μόνο που θα ξαναπώ ότι δεν χρειάζεται, ούτε να τρελαινόμαστε, ούτε να βιαζόμαστε. Υπάρχουν οι άνθρωποι στην ΑΕΚ, σε διοίκηση και τεχνικό επιτελείο, στους οποίους μπορούμε να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη. Όπως υπάρχει και το… Πνεύμα του Ναού μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, που παίζει κι αυτό το ρόλο του και είναι πολύ σημαντικός!

Α, και κάτι ακόμα. Το ότι μένουν παίκτες σαν τον Πινέδα και τον Άμραμπατ, γεγονός που επιβεβαιώνει πλέον ότι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα κράτησε αναλλοίωτο τον κορμό της, είναι πιο σημαντικό κι από αυτούς που θα έρθουν. Που προφανώς μιλάμε για κινήσεις απαραίτητες που πρέπει να γίνουν. Και θα γίνουν.

Κι αν έρθει κι ο Πάλμα;;;

Όσον αφορά στον Λουίς Πάλμα για αριστερά, εκτιμώ ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αν έρθει κι αυτός, τότε δεν θα μιλάμε απλά για μια ασύλληπτα ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή.

Για τον Αλμέιδα που γνωρίσαμε και καταλάβαμε, είναι πολύ σημαντικό ότι αυτοί οι παίκτες μπορούν να παίξουν σε όλες τις θέσεις. Του αρέσει και του Ματίας, αρέσει και στους συγκεκριμένους να μην μένουν «καλουπωμένοι» σε μία μόνο θέση.

Βέβαια, για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, είναι πολύ εύκολο στα λόγια να λέμε «κράτα τον Πινέδα, φέρε και τον Πάλμα» και οπωσδήποτε πιο δύσκολο στην πράξη. Για να δούμε…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X