Η «Βασίλισσα» έχει ανάγκη για δράση… ισπανική και ο Μάκης βρήκε τον κατάλληλο «σκηνοθέτη»

Η «Βασίλισσα» έχει ανάγκη για δράση… ισπανική και ο Μάκης βρήκε τον κατάλληλο «σκηνοθέτη»
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τα συμπεράσματά του, μετά την παρουσίαση του Ζουάν Πλάθα

Έκανα μεγάλη προσπάθεια την Τρίτη, να συμπτύξω τους χρόνους μου, προκειμένου να βρεθώ στην παρουσίαση του Ζουάν Πλάθα από την ΚΑΕ ΑΕΚ. Ήθελα να τον δω, να τον ακούσω και να κάνω μια και μόνη ερώτηση. Ποια ήταν αυτή; Αν γίνεται και πως μπορεί να γίνει, να σταθεί επιτέλους αξιόμαχη η μπασκετική ΑΕΚ στον δύσκολο, αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι σε δύο ομάδες που έχουν εγγυημένα συμβόλαια από την Ευρωλίγκα, με όσα πλεονεκτήματα τους προσφέρει αυτό. Αν υπάρχει δηλαδή κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για να συμβεί αυτό.

Και η απάντηση ήταν αυτή που ομολογώ, πως ήθελα να ακούσω. Όχι άρες μάρες κουκουνάρες που να χαϊδεύουν αυτιά, αλλά ρεαλισμός, απόλυτη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας και κυρίως ένα πλάνο, όπως προανέφερα, για να φτάσει κάποια στιγμή η ΑΕΚ σε αυτό το επίπεδο.

Και μια σύντομη κουβέντα που είχα στη συνέχεια με τον Μάκη Αγγελόπουλο, ήρθε να προσθέσει αυτό που είχα ήδη στο μυαλό μου, ότι αποτελεί τον «μονόδρομο», για να αποκτήσει η ΑΕΚ πραγματική προοπτική εξέλιξης και να σταματήσει να «γκρεμίζει» ότι ξεκινάει να «χτίσει» στις αρχές κάθε καλοκαιριού.

Για αρχή… θελκτικό μπάσκετ

Μπορεί η ΑΕΚ, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, να ισχυριστεί ότι θα προσπεράσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ή ότι «πάμε για πρωτάθλημα επειδή είμαστε η ΑΕΚ»; Όχι, δεν μπορεί. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Τι μπορεί λοιπόν να κάνει; Να αποκτήσει (για αρχή) μια συγκεκριμένη ταυτότητα στο παιχνίδι της, που παράλληλα θα την κάνει άκρως θελκτική στον κόσμο της.

Το «σενάριο» το είχε αποφασίσει πρώτος ο Μάκης Αγγελόπουλος με το τέλος της περασμένης σεζόν και ήταν το γρήγορο, το επιθετικό, το θεαματικό μπάσκετ. Ο «σκηνοθέτης» είχε εντοπιστεί, ήταν ο Ζουάν Πλάθα, είναι εδώ, και αν μη τι άλλο, μπορεί να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι «καλλιτέχνες» θα ακολουθήσουν, προφανέστατα είναι οι αθλητές, και όπως είπε ο Πλάθα, σημασία δεν έχουν τα ονόματά τους, αλλά η καταλληλότητα στην διανομή των συγκεκριμένων ρόλων που θα έχουν. Δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά μιας και χρησιμοποιώ… καλλιτεχνική ορολογία της νέας «ταινίας» που θα δούμε από την «Βασίλισσα», το αποδίδω κάπως έτσι.

Από το βαρετό μπάσκετ σε δράση αλά… Casa de Papel!

Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και πολύ καιρό, το πρόβλημα για την μπασκετική ΑΕΚ, δεν ήταν απλά ότι δεν μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικά. Έπαιζε και βαρετό μπάσκετ, που κούραζε τον κόσμο της, είτε μιλάμε για τους λίγους που πήγαιναν στο γήπεδο, είτε για εκείνους που το παρακολουθούσαν από την τηλεόραση.

Το καλό είναι ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος κουράστηκε πρώτος από αυτό το «σενάριο» και αποφάσισε να το αλλάξει άρδην! Και γι’ αυτό έφερε νέο «σκηνοθέτη», Ισπανό, για να παρουσιάσει μια ΑΕΚ με δράση αλά casa de papel (στους δύο πρώτους κύκλους). Τώρα είναι η σειρά των «καλλιτεχνών» και μετά θα πρέπει βέβαια να έρθουν και οι… καλεσμένοι!

Το κακό για την μπασκετική ΑΕΚ, είναι ότι οι «καλεσμένοι» της «Βασίλισσας», δηλαδή το κοινό της, ο φίλαθλος κόσμος της, δεν έρχονται από μόνοι τους και δεν έρχονται εύκολα, ειδικά στα Άνω Λιόσια. Αυτή είναι η αλήθεια, την έχουμε διαπιστώσει και δεν ωφελεί να το κρύβουμε ή να μην το ομολογούμε. Ούτε να συζητάμε συνεχώς για το ποιος φταίει.

Κακά τα ψέματα, θέλει και ο κόσμος να βλέπει ένα θέαμα και μια ανταγωνιστική ομάδα, αντάξια του ονόματος και της βαριάς ιστορίας της ΑΕΚ. Και νομίζω ότι αυτό θα το δει με τον Πλάθα «σκηνοθέτη» και σιγά σιγά, οι λίγοι θα γίνουν πολλοί στα Άνω Λιόσια. Το αξίζει αυτό η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, για την πολύ δύσκολη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, με τα σωστά και με τα λάθη, αλλά επαναλαμβάνω, και σε ένα περιβάλλον αθέμιτου ανταγωνισμού. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X