Πόσα ζητήματα θα ανοίξει ή θα κλείσει για την ΑΕΚ η υπόθεση Πινέδα

Πόσα ζητήματα θα ανοίξει ή θα κλείσει για την ΑΕΚ η υπόθεση Πινέδα
Photo Credits: INTIME

O Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον Ορμπελίν Πινέδα και εστιάζει στο πόσο δύσκολα θα γίνουν τα πράγματα είναι αν δεν βρεθεί ο τρόπος να μείνει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ελπίζω αυτή να είναι πράγματι η τελική ευθεία, να είναι αλήθεια αυτό που γράφουν στην Ισπανία ότι η Θέλτα θέλει έως τις 30 Ιουνίου να τελειώσει την υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα. Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι η μοναδική ομάδα που ασχολείται έως τώρα σοβαρά με την περίπτωση του Μεξικανού, είναι η ΑΕΚ. Το διαρρέουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας στον Τύπο, το ομολόγησε δημόσια ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή.

Προφανώς και η ζωή συνεχίζεται για τις ομάδες μετά από κάθε απώλεια, όμως θεωρώ ότι αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να κρατήσει τον συγκεκριμένο, τότε θα βλασφημήσει μέσα στο καλοκαίρι για να βρει ξανά τις ισορροπίες που δεδομένα θα επηρεαστούν. Ο Πινέδα δεν είναι απλά ένας παίκτης. Είναι ένα πακέτο πέντε-έξι θέσεων ταυτόχρονα, ένα χαφ που δίνει τόσα πολλά ώστε να μην ξέρεις τι ακριβώς θα σου λείψει περισσότερο. Δεν θυμάμαι τις τελευταίες δεκαετίες που παρακολουθώ πιο στενά την ΑΕΚ κάποιον παίκτη να φεύγει από τους χώρους που έχει συνηθίσει, να χρησιμοποιείται ως δεξιός μπακ και όχι απλώς να επιπλέει αλλά να κατευθύνει το παιχνίδι της ομάδας ακόμα και από αυτή τη θέση!

Στην Ισπανία ίσως δεν αντιλαμβάνονται επαρκώς τι μπορεί να προσφέρει, διότι δεν τον έχουν δει να αγωνίζεται στην Πριμέρα κι ευτυχώς για την ΑΕΚ, ο τρόπος με τον οποίον η Θέλτα τον διαχειρίστηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του στο Βίγο, συνιστά ένα μεγάλο ελληνικό αβαντάζ. Ακούν τα χρήματα που ζητεί η Θέλτα για να τον παραχωρήσει και ταυτόχρονα προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί δεν του έδωσε εκείνη έστω την ελάχιστη ευκαιρία για να δείξει ότι μπορεί να παίξει.

Σου λένε, κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα…Πώς μπορείς να ζητάς αυτό τον πακτωλό χρημάτων για έναν παίκτη που εσύ ο ίδιος ο οργανισμός απαξίωσες με το καλημέρα; Σίγουρα πάντως όχι επειδή έκανε μία σούπερ σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν συνιστά αυτό σοβαρό επιχείρημα για ομάδες της Πριμέρα Ντιβισιόν, σίγουρα όχι σε αυτά τα χρήματα που η Θέλτα αξιώνει.

Το δεύτερο αβαντάζ και η επιθυμία του

Αυτό είναι το πρώτο πλεονέκτημα της ΑΕΚ και το δεύτερο σχετίζεται με το ότι έως σήμερα, οι μοναδικές ομάδες που θα μπορούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις της Θέλτα, εδρεύουν στο Μεξικό. Εκεί όπου ο Πινέδα δεν θέλει να επιστρέψει σε αυτή τη φάση της καριέρας του, ακόμα και για όλα τα λεφτά του κόσμου. Ξέρει ότι θα έρθει η στιγμή της επιστροφής στην πατρίδα αλλά για εκείνον αυτό θα είναι μία σκέψη που θα γεννηθεί σε πέντε χρόνια από σήμερα, εκτός εάν όλα του πάνε στραβά στην πορεία.

Έτσι λοιπόν, όσο σοβαροί μνηστήρες που να πλησιάζουν στα χρήματα που Ισπανοί ζητούν δεν εμφανίζονται, τόσο η Ένωση διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της να τον αποκτήσει. Έχει άλλωστε στο πλευρό της τον ίδιο τον παίκτη γιατί του προσφέρει μια καλύτερη αγωνιστική προοπτική, αλλά και διότι οι οικονομικές απολαβές του θα είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με αυτές που προβλέπονται στη Θέλτα.

Θα μου πείτε τώρα, γιατί η ΑΕΚ δεν δίνει το κάτι παραπάνω για να τελειώνει το θέμα γρήγορα και χωρίς να μπαίνουμε σε περιπέτειες; Η δική μου άποψη είναι ότι εδώ μια οικονομική θυσία μπορεί να γίνει ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρώσεις την υπεραξία που εσύ ο ίδιος δημιούργησες στον ποδοσφαιριστή.

Η ΑΕΚ ξέρει τι παίκτη θα πάρει και γνωρίζει ότι μέσα από τη διαδικασία της Ευρώπης φέτος, μελλοντικά είναι πιθανό να έρθει σε θέση που θα λάβει τα χρήματα αυτά πολλαπλάσια. Από εκεί και πέρα, αν η τακτική την οποία ακολουθεί στο τέλος τη βγάλει νικήτρια σε αυτό το «μπρα-ντε-φερ» με τους Ισπανούς, τότε θα έχει δικαιωθεί για τη στρατηγική της. Αν όμως ο παίκτης χαθεί λόγω οικονομικής διαφοράς, σίγουρα θα πρόκειται για μία ήττα αγωνιστικής ουσίας και αναπόφευκτης επικοινωνιακής προέκτασης.

Σπάνιος για την Ελλάδα

Ο Πινέδα μπορεί για τους Ισπανούς να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, ίσως να φοβούνται τον τρόπο με τον οποίο η Θέλτα τον αντιμετώπισε, ίσως να θεωρούν ότι η σωματοδομή του δεν είναι αυτή που πρέπει ώστε να ανταποκριθεί σε ηγετικό ρόλο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Για την Ελλάδα ωστόσο είναι σπάνιος. Βγαίνοντας στις αγορές η ΑΕΚ δεν μπορεί να βρει παίκτη σαν τον Πινέδα, που να κάνει δηλαδή 10 πράγματα μαζί και να είναι σε όλα πολύ καλός. Κι αν τον βρει σίγουρα δεν θα μπορεί να τον αποκτήσει γιατί είτε θα είναι πανάκριβος, είτε όχι τόσο τρελός όσο απαιτείται για να έρθει στα ντουζένια του στην Ελλάδα.

Η ΑΕΚ έφτιαξε την τύχη της με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, έφερε την υπόθεση σε ένα σημείο που να παίζει μπάλα μόνη της για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή την ευκαιρία πραγματικά δεν πρέπει να τη χάσει. Κι αν στο τέλος δει ότι το πράγμα δεν πηγαίνει εκεί που το θέλει, ίσως πρέπει να το σκεφτεί διπλά και τριπλά προτού να πει ότι αποχωρεί. Διότι εν προκειμένω ισχύει στο 100% πώς ό,τι θα πληρώσεις, αυτό θα πάρεις. Κι αν δεν το κάνεις, θα ελπίζεις σε θαύμα για να το ξαναβρείς.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X