Οι δυο ημερομηνίες ορόσημο της ΑΕΚ και ένα κερδισμένο προνόμιο

Οι δυο ημερομηνίες ορόσημο της ΑΕΚ και ένα κερδισμένο προνόμιο
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι ένα επιχείρημα για την προσέγγιση συνολικά της δουλειάς της ΑΕΚ στο φετινό καλοκαίρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οφείλω να ομολογήσω πως πραγματικά δεν κατάλαβα πως φτάσαμε πάλι να έχουμε ρίξει βουτιά στην εσωστρέφεια, μετά από μια σεζόν που η ΑΕΚ μπήκε ξανά στο σπίτι της, πήρε το νταμπλ και ετοιμάζεται να παίξει ξανά σε ευρωπαϊκούς. Και το ακόμα πιο τρελό είναι πως αφορμή γι αυτό, είναι η υπόθεση Πινέδα, που ακόμα παραμένει ορθανοιχτή και ουδείς γνωρίζει πως θα καταλήξει.

Θεωρητικά αυτό δεν έπρεπε να συμβεί με αφορμή κανέναν ποδοσφαιριστή σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Αλλά και πρακτικά, είναι μάλλον υπερβολικό να συμβαίνει πριν καν ακόμα προκύψει κάτι οριστικό. Ειδικά αν μιλάμε για μια υπόθεση, που και πέρυσι τέτοιο καιρό, έφτιαχνε, χάλαγε και ξαναέφτιαχνε μπόλικες φορές, μέχρι τελικά να κλείσει θετικά.

Προφανώς το ζήτημα του Πινέδα είναι σοβαρό και ο κόσμος δικαίως έχει την αγωνία του για να κλείσει θετικά. Όπως και το θέμα του στόπερ ή των ακραίων επιθετικών ή οποιοδήποτε άλλο χρειάζεται η ΑΕΚ για την ενίσχυση της και για να μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα που θα ανταποκριθεί και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Επίσης δεν έχει και πολύ νόημα η συζήτηση εάν έχει πολύ ή λίγο χρόνο διαθέσιμο για να κάνει τις κινήσεις της. Πάντα και παντού και σε οποιαδήποτε κατάσταση μιας ομάδας, όσο πιο γρήγορα κάνει τις μεταγραφές της, τόσο πιο καλά και σωστά κτίζεται. Όλα αυτά είναι πολύ καθαρά και ισχύουν χωρίς αστερίσκους.

Ωστόσο νομίζω πως όλοι μας και αυτοί που ανησυχούν περισσότερο και αυτοί που είναι πιεστικοί και εκείνοι που είναι ακόμα και επιφυλακτικοί ή δύσπιστοι, θαρρώ θα συμφωνήσουμε σ’ ένα πράγμα. Ανεξάρτητα απ’ ότι συμβαίνει τώρα, που η ΑΕΚ έχει ακόμα πολλά μέτωπα ανοιχτά, αυτό που ισχύει για το φετινό της καλοκαίρι, είναι πως μπροστά της υπάρχουν δυο ημερομηνίες που είναι ορόσημο.

Η πρώτη είναι η 8η ή 9η Αυγούστου. Η δεύτερη είναι η 1η Σεπτεμβρίου. Η πρώτη είναι το πρώτο ματς των προκριματικών του Champions League. Η δεύτερη είναι η πρώτη μέρα μετά το τέλος των μεταγραφών. Στην πρώτη ημερομηνία η ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμη αγωνιστικά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού προκριματικού και δη Τσάμπιονς Λιγκ. Και στην δεύτερη ημερομηνία, η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι έτοιμη όπως την θέλει ο Αλμέιδα. Δηλαδή έτοιμη για να έχει αντί για μια ενδεκάδα πρωταθλήματος και μια κυπέλλου, όπως έκανε πέρυσι, να έχει μια ενδεκάδα πρωταθλήματος και μια Ευρώπης.

Όλα σ’ αυτές τις δυο ημερομηνίες θα κριθούν και για το πως δούλεψε η ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι, αλλά και για το πως θα πάει το πράγμα μέσα στη σεζόν. Και αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με «καθίστε αναπαυτικά και περιμένετε τι θα γίνει τον Αύγουστο στα προκριματικά και την πρώτη Σεπτέμβρη στο τέλος των μεταγραφών. Έχει να κάνει με κάτι που θαρρώ πως πρώτος και καλύτερος ο Αλμέιδα, αλλά και όλοι όσοι είναι γύρω του, σ’ όλα τα πόστα, το κέρδισαν τον τελευταίο χρόνο. Είναι η εμπιστοσύνη πως όταν θα φτάσουν οι ημερομηνίες ορόσημο, η ΑΕΚ θα είναι αυτή που πρέπει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Προφανώς, για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, κανείς δεν έχει υπογράψει κανένα συμβόλαιο με την επιτυχία. Και αν όλα έγιναν όπως έπρεπε πέρυσι, δεν σημαίνει πως θα βγάλουν στην ΑΕΚ ένα καρμπόν και θα το ξεπατικώσουν και φέτος. Ούτε ουδείς δικαιούται λευκή επιταγή, ότι και αν έχει φτιάξει, ότι και εάν έχει κατακτήσει. Αλλά νομίζω, μπορεί να κάνω και λάθος, πως κυρίως ο Αλμέιδα, αλλά και όλοι υπόλοιποι που δούλεψαν για να βγει η περυσινή μαγική σεζόν, δικαιούνται αυτό το «εμπιστεύσου με, ξέρω τι κάνω».

Το ξαναγράφω γιατί για να είναι πολύ καθαρό. Όλοι κρίνονται διαρκώς όταν βρίσκονται στην ΑΕΚ. Και δεν γίνεται ουδείς να πάρει λευκή επιταγή, ότι και εάν έχει καταφέρει. Αλλά τουλάχιστον ο Αλμέιδα αλλά και όλοι μέσα στην ομάδα, απ’ όλα τα πόστα, θαρρώ πως έχουν κερδίσει με το σπαθί τους (και με το νταμπλ τους) το (σπάνιο και πολύτιμο) προνόμιο, να κριθούν στο σωστό τάιμινγκ. Κάτι που, για να εξηγούμαστε, απευθύνεται πρώτα στον καθρέφτη και μετά οπουδήποτε άλλου. Καθαρό και αυτό.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X