Η ανάγκη για τον Πινέδα και οι μεταγραφές που χρειάζεται η ΑΕΚ

Η ανάγκη για τον Πινέδα και οι μεταγραφές που χρειάζεται η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταγράφει τις εξελίξεις στην ΑΕΚ με Πινέδα, στόπερ και τις υπόλοιπες μεταγραφικές προτεραιότητες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γύρισε ο Αλμέιδα, μαζεύεται η ΑΕΚ σταδιακά και ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Ολλανδία για να δουλέψει μακριά από τη ζέστη. Εσείς όλοι θα έχετε απόλυτη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν επί ολλανδικού εδάφους και θα υπάρχει συνεχής και έγκυρη ενημέρωση σε real time. Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, ας ασχοληθούμε με τα θέματα που απασχολούν τους περισσότερους στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία, αλλά και όσους κινούνται γύρω.

Γιατί κανείς δεν είναι σε τέτοιο σημείο, που δεν έχει ανάγκη να κοιτάξει τι κάνει ο ανταγωνισμός. Το θέμα με τον Πινέδα φαίνεται πως εξελίσσεται ομαλά για την ΑΕΚ. Τα συνεχόμενα ρεπορτάζ των Μεξικανών καταδεικνύουν σε σημαντικό βαθμό τη ροή των εξελίξεων. Στην ΑΕΚ κρατούν χαμηλά την μπάλα, είμαι πεπεισμένος πως εάν μπορούσαν θα ζητούσαν να μην υπάρχει αναφορά του ονόματος Πινέδα ωσότου υπάρξουν οριστικές εξελίξεις. Αλλά πώς να συμμαζέψεις την τρέλα του κόσμου, που είχε μάτια και είδε πως αυτός ο «μικρός μάγος» ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος;

Η επιθυμία του Πινέδα και ο Ολυμπιακός

 

Αυτό που μπορώ να πιστοποιήσω ρεπορταζιακά είναι πως έπειτα από μια κάμψη και παγωμάρα που είχε υπάρξει στις επαφές των δύο πλευρών πριν από κάνα δεκαήμερο περίπου, υπάρχει πλέον καλή διάθεση και προοπτική συνεργασίας. Είμαι ενήμερος, πως η ΑΕΚ έχει καταθέσει στο τραπέζι διάφορα σενάρια για την απόκτηση του παίκτη και πάνω σε αυτά γίνεται η κουβέντα. Όπως σας έλεγα και στο τελευταίο σχόλιο πάντως, είναι πολύ ξεχωριστό στοιχείο στη διαπραγμάτευση, η επιθυμία του παίκτη και του ατζέντη του να συνεχίσει με τα «κιτρινόμαυρα».

Τούτο θα είναι άκρως σημαντικό, ειδικά εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες πως καιροφυλακτούν για τον Πινέδα ελληνικές ομάδες, δηλαδή ο Ολυμπιακός έστω και στρίβοντας δια της… Νότιγχαμ. Ετσι κι αλλιώς είναι μια πρακτική που εφαρμόζουν συχνά πυκνά για να δελεάσουν παίκτες. Για να είμαστε ειλικρινείς, ελεύθερη αγορά υπάρχει, ο καθένας μπορεί να παίξει το δικό του χαρτί. Αλλά και ο οργανισμός ΑΕΚ, πιστεύω πως κατανοεί πως εδώ αξίζει να ρίξει… ρέστα.

Ο,τι πλήρωσε, πήρε

Είναι λογικό, πως η ΑΕΚ θέλει διακαώς να κλείσει τον Πινέδα. Θα ήταν παράλογο οτιδήποτε διαφορετικό. Και όσο κι αν λένε να μη σηκώνεται το θέμα, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να κρύψεις. Είναι παικταράς και η ΑΕΚ ξέρει καλά, πως τέτοιοι παίκτες αξίζουν υπερβάσεις και έτσι ο Πινέδα θα αποτελέσει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας. Με βάση τα όσα είδαμε στην καλύτερη σεζόν των τελευταίων 45 χρόνων, όχι άδικα.

Στην ΑΕΚ πολλές φορές υπήρξαν λανθασμένες εκτιμήσεις και αρκετοί εντός των τειχών, έχουν προσλάβει κάπως περίεργα το δόγμα «σεμνά και ταπεινά» που υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή ο Μελισσανίδης. Είναι διαφορετικό να μην κάνεις επίδειξη πλουτισμού και «τρέλες» και άλλο πράγμα να έχεις μια ομάδα που θα εκτιναχθεί, στην πιο αποδοτική οικονομικά σεζόν της και δίχως πια την «υποχρέωση» του γηπέδου. Εχουν αλλάξει τα μεγέθη, έχει μεγαλώσει η ΑΕΚ και αυτό πρέπει να πιστοποιηθεί σε κάθε δραστηριότητα. Μια εξ αυτών είναι αναμφίβολα και οι μεταγραφές. Ορθά η ΑΕΚ έψαχνε στα παλιότερα χρόνια για ευκαιρίες. Να το συνεχίσει και τώρα, όπου μπορεί να βρει κάποια. Αλλά φάνηκε και από το περασμένο καλοκαίρι, πως ό,τι πληρώνεις – Βίντα, Πινέδα, Γιόνσον, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς – παίρνεις και προχωράς. Ειδικά αφού έλυσες και κρίσιμα ζητήματα, όπως ήταν η ανυπαρξία έδρας και η εύρεση ενός προπονητή με προσωπικότητα και επίπεδο δουλειάς.

Τα θέλουν όλα

Επίσης, για να μη χανόμαστε και επειδή αυτή είναι η σκληρή, αδυσώπητη πλευρά του πρωταθλητισμού και της εκπροσώπησης μιας ομάδας που απηχεί σε εκατομμύρια ψυχές. Το νταμπλ υπήρξε ιστορική επιτυχία, αλλά τώρα πρέπει να πάμε γι’ άλλα και τους επόμενους στόχους της Ενωσης. Η ΑΕΚ πάει τώρα για νέο νταμπλ, ευρωπαϊκή παρουσία. Μόνο όταν είσαι «πεινασμένος» για επιτυχίες μπορείς να πετύχεις κι άλλες και να μην αρκείσαι σε λίγα. Και πέρασαν πολλά οι οπαδοί της ΑΕΚ και τώρα τα θέλουν όλα. Για να μην το μακραίνω. Για την ΑΕΚ είναι κομβικό, αναγκαίο να κλείσει το θέμα του Πινέδα.

Δεν έχει νόημα να πούμε, ότι υπάρχει ανταγωνισμός και θα χρειαστεί να δαπανηθούν πολλά χρήματα, τόσα που θα τον καθιστούν την υψηλότερη μεταγραφή στη νεότερη ιστορία της ομάδας. Αλλά θα είναι και αυτό μια απόδειξη, πως η ΑΕΚ άλλαξε επίπεδο και φεύγει για ακόμα υψηλότερες διακρίσεις. Ούτε λογιστικές αντιλήψεις χρειάζονται, ούτε να κάνουμε πλειοδοσία μέσω των Μέσων, αλλά το σπουδαίο είναι να γίνει η δουλειά.

Η εξωστρέφεια του Αλμέιδα

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X