Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας στο «παλάτι» της Νέας Φιλαδέλφειας! (VIDEO)

Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας στο «παλάτι» της Νέας Φιλαδέλφειας! (VIDEO)

Τα «πέτρινα» χρόνια της ΑΕΚ έσπασαν, το πρωτάθλημα του 1963, πρώτο μεταπολεμικό και με τεράστια σημασία και έκρηξη χαράς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον πρώτο μεταπολεμικό τίτλο που κατακτήθηκε του 1963, στο 3-3 του μπαράζ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια (23’, 27’ Παπαϊωάννου, 39’ Νεστορίδης – 8’ Τουμπέλης, 65’ Λινοξυλάκης, 66’ Παναγιωτίδης).

Παρά την ισοπαλία, η ΑΕΚ πήρε τον τίτλο λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων κι έτσι τελείωσε μία μεγάλη περίοδος αναμονής, αφού το τελευταίο πρωτάθλημα είχε κατακτηθεί το 1940!

Με πρόεδρο τον Νίκο Γκούμα, προπονητή τον Γένε Τσάκναντι, μεγάλο αστέρι τον Κώστα Νεστορίδη και πρόσωπο έκπληξη τον 20χρονο Μίμη Παπαϊωάννου που είχε προστεθεί στην ομάδα το καλοκαίρι του ’62, η ΑΕΚ κατακτούσε μέσα στο ολοκαίνουργιο (μετά τα μεγάλα έργα που είχαν ολοκληρωθεί το 1961) παλάτι της Νέας Φιλαδέλφειας το πρωτάθλημα που την έφερε και πάλι σε ρόλο πρωταγωνίστριας.

Οι Σεραφείδης, Κανελλόπουλος, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Παπαποστόλου, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Πετρίδης, Παπαϊωάννου, Τσαχουρίδης αποτέλεσαν την ενδεκάδα της ΑΕΚ εκείνη τη μέρα.

 

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X