Τι χάνει και τι πρέπει να βρει η ΑΕΚ δίχως τους Άμραμπατ και Φερνάντες

Τι χάνει και τι πρέπει να βρει η ΑΕΚ δίχως τους Άμραμπατ και Φερνάντες
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου προσεγγίζει ποδοσφαιρικά τις δύο απώλειες της ΑΕΚ στο δεξί φτερό της επίθεσης, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον Νορντίν Άμραμπατ δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις, το παρελθόν της συνύπαρξής του με την ΑΕΚ είναι πλήρες ανατροπών, οπότε το δεδομένο είναι ότι ακόμα μία δεν πρέπει να αποκλειστεί. Φεύγοντας είπε ότι δεν θα γυρίσει και από κει πιάνομαι για να γράψω τι χάνει η Ένωση και τι πρέπει να αναπληρώσει για να τον αντικαταστήσει. Ομοίως και για τον Πάολο Φερνάντες.

Κατά τη διάρκεια της διετίας του Μαροκινού στην ΑΕΚ, υπήρξαν πολλές φωνές που διαμαρτύρονταν για κατάχρηση στο κράτημα της μπάλας και καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ομάδας. Αν βέβαια ρωτούσε κάποιος τον Αλμέιδα σχετικά, θα ελάμβανε ως απάντηση ότι όλα όσα ήθελε να βλέπει και να παίρνει από το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ήταν αυτά που εκείνος του έδινε. Ακόμα και σε περιπτώσεις που εμείς μπορεί να θεωρούσαμε ότι το παράκανε, για τον Αλμέιδα συνήθως έπραττε το σωστό. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που από τον περασμένο Γενάρη είχε ζητήσει να γίνει προσπάθεια για την παραμονή του και την επόμενη σεζόν.

Πέρα από τα γούστα και τις ενστάσεις, ο Άμραμπατ έδωσε στην ΑΕΚ κάποια πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να αναζητήσει. Ήταν καταπληκτικός στις καλύψεις που έπρεπε να παρέχει στον μπακ που είχε πίσω του, έφερνε με ωραίο τρόπο στην αντίπαλη περιοχή τη μπάλα, προσέθετε δύναμη και αυταπάρνηση στο παιχνίδι της ΑΕΚ, είχε τον ηγετικό χαρακτήρα και τη refuse to lose νοοτροπία που σίγουρα θα λείψει από την ομάδα. Τρομερός στρατιώτης, παθιασμένος συμπαίκτης, ιδανικός μπροστάρης. Προσθέστε επίσης 8 γκολ και 4 ασίστ…

Ο Πάολο και η μοναδικότητά του στο ρόστερ

Ο Φερνάντες δεν πρόλαβε να δείξει πολλά καθώς εντάχθηκε στην ΑΕΚ σε μία περίοδο που άλλοι παίκτες είχαν παγιωθεί μπροστά του και δεν του άφηναν ιδιαίτερο χώρο για να ελιχθεί. Προστέθηκαν και κάποια μυϊκά προβλήματα λόγω της διαφοράς στην ένταση της δουλειάς από το Βόλο στην ΑΕΚ μεσούσης της σεζόν, οπότε περιορίστηκε σε λίγες συμμετοχές. Ωστόσο υπήρχαν στιγμές λάμψης, φάσεις βγαλμένες από τρομερές ατομικές εμπνεύσεις, οι οποίες μας παρέπεμπαν σε κάτι πολύ όμορφο που θα ερχόταν την επόμενη σεζόν.

Δυστυχώς ο Πάολο θα χάσει τη χρονιά και δίχως εκείνον η ΑΕΚ δεν θα έχει ίσως τον μοναδικό ξεχωριστό ποδοσφαιριστή που διαθέτει στο ρόστερ της στο ένας εναντίον ενός. Αυτή την ποδοσφαιρική -καλώς εννοούμενη -αλητεία που είδαμε στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, αυτή την τρομερή ικανότητα να πηγαίνει πάνω στον αντίπαλο διότι ξέρει ότι μπορεί να τον τρυπήσει με οποιοδήποτε τρόπο, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στις δεξιότητες του. Με περισσότερη δράση και προετοιμασία στα πόδια του, όλοι περιμέναμε να δούμε όμορφα πράγματα, αλλά δεν θα τα έχουμε. Και η ομάδα οφείλει να προχωρήσει παρακάτω.

Κοντολογίς, χάνοντας δύο παίκτες με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά στη δεξιά πτέρυγα της, η ΑΕΚ πρέπει να έχει μεγάλες απαιτήσεις από τα πρόσωπα που θα φέρει στην ομάδα για να τους αντικαταστήσει. Θα πρέπει να πρόκειται για ποδοσφαιριστές που θα δίνουν στον Αλμέιδα αυτή την ικανότητα της ποικιλίας στο παιχνίδι, τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε παίκτες που δεν θα είναι όμοιοι μεταξύ τους αλλά εντελώς διαφορετικοί, όπως ισχύει με τους Άμραμπατ και Φερνάντες. Τα επιθετικά άκρα της Ένωσης νοσούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και πρέπει να είναι πολύ υψηλά τα στάνταρτς για να βρεθεί η γιατρειά τους.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X