Με σωστά βήματα και ορθολογικότητα φτιάχνεται το παζλ της νέας ΑΕΚ

Με σωστά βήματα και ορθολογικότητα φτιάχνεται το παζλ της νέας ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την σωστές προτεραιότητες της ΑΕΚ στο πώς στελεχώνει την νέα ομάδα

Εν αναμονή του Χουάν Πλάθα που θα παρουσιαστεί από την ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα, βλέπουμε τον μεταγραφικό σχεδιασμό σε πλήρη εξέλιξη. Διαβάσατε εχθές, πώς έχει η κατάσταση με τους Έλληνες και θα ήθελα να το σχολιάσουμε λίγο παραπάνω.

Πρώτα οι Έλληνες

Χθες ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη και μεταξύ άλλων είπε αυτό που γράφουμε και σε αυτό το μπλογκ και πολλοί διαφωνούν, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες επιπέδου. Φανταστείτε να το λέει ένας προπονητής που μπορεί να πάρει όποιον Έλληνα θέλει, όμως δεν βρίσκει στο επίπεδο που θέλει. Τα ίδια ισχύουν και για τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν στόχους μιας και οι Έλληνες που είναι ικανοί να παίξουν σε ομάδες από την 6η θέση και πάνω είναι μετρημένοι και συνήθως ανακυκλώνονται μεταξύ των ομάδων.

Από αυτήν την άποψη, είναι πολύ θετικό ότι η ΑΕΚ έσπασε αυτήν την αλυσίδα και πήγε σε πιο φρέσκες λύσεις, σε πιο άπειρα παιδιά, που όμως έχουν δυνατότητες και προσωπικά πιστεύω ότι αξίζουν να δουλέψει μια ομάδα μαζί τους και να τους εξελίξει. Είδαμε τα αποτελέσματα με τον Φλιώνη, που η ΑΕΚ δημιούργησε έναν παίκτη που κανείς δεν περίμενε και τον έχει «δέσει» για χρόνια, οπότε είναι βάσιμο να πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει το ίδιο με τον Καράμπελα και τον Νετζήπογλου. Ακόμα και ο Χατζηδάκης που μπορεί να είναι πιο πίσω στην ιεραρχία και να ήρθε για διαφορετικό ρόλο, από αυτά που έχω ακούσει για το work ethic του και το πόσο σοβαρός επαγγελματίας είναι, δεν θα μου κάνει εντύπωση να εξελιχθεί και αυτός μέσα στην χρονιά σε κάτι περισσότερο από αυτό που περιμένουμε.

Και οι τρεις αυτοί παίκτες είναι νεαροί αλλά έχουν ένα κοινό στοιχείο που είναι και πολύ σημαντικό, είναι παιγμένοι. Παρά την ηλικία τους αγωνίζονται από μικροί, έχουν γεμάτες χρονιές στην πλάτη τους, οπότε η προσαρμογή σε μια ομάδα με τις απαιτήσεις της Ένωσης θα γίνει ευκολότερα. Ειδικά όταν έχεις και έναν προπονητή που αρέσκεται να δουλεύει με νεαρούς και να τους αναδεικνύει.

Η ΑΕΚ έχει δώσει προτεραιότητα στο να συμπληρώσει τον Ελληνικό κορμό της και μετά να κοιτάξει τους ξένους παίκτες. Είναι κάτι που γράφεται σε αυτό το μπλογκ εδώ και πολλά χρόνια. Πρώτα παίρνεις τους Έλληνες που είναι ελάχιστοι, βλέπεις ποιες θέσεις γεμίζεις και μετά κάνεις τις αντίστοιχες κινήσεις στους ξένους, για να δώσεις ποιότητα και διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η Ένωση αυτήν την στιγμή στα γκαρντ είναι αρκετά καλά, κοιτάζουν όμως την προσθήκη άλλου ένα Έλληνα παίκτη που να έχει ικανότητα στο σκορ για να κλείσουν. Δεν βλέπω και πολλούς τέτοιους να πω την αλήθεια, ενώ και ο Παπαδάκης θα μπορούσε να βοηθήσει υπό προϋποθέσεις. Σημαντικό θεωρώ θα είναι να μείνει ο Βλάντο, παρόλο που ακόμα υπάρχει απόσταση. Είναι ένας παίκτης που από την στιγμή που ήρθε πέρσι, βοήθησε πάρα πολύ με τον παιχνίδι του, έδωσε μια νέα επιθετική διάσταση από το ποστ και κυρίως έμοιαζε «πεινασμένος» για να παίξει μπάσκετ. Μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, πίσω από έναν ξένο παίκτη στο ‘3’.

Κλειδί η θέση ‘4’

Η σπαζοκεφαλιά είναι στους ψηλούς, αφού εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στους Έλληνες παίκτες που είναι πραγματικά μετρημένοι στο ένα χέρι. Ο Χαραλαμπόπουλος, μετά από μια καλή χρονιά θα συνεχίσει στην Ιταλία, που φαίνεται να βρίσκει τον εαυτό του. Ο Χουγκάζ ανήκει στον Παναθηναϊκό και θα κριθεί από τον νέο προπονητή, όπως και ο Αγραβάνης.

Διαθέσιμος είναι ο Κουζέλογλου, ένας παίκτης που έχει ξαναπεράσει από την ομάδα, πέρσι δεν ήταν στα πλάνα του Ηλία Καντζούρη, όμως φέτος θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση και να ξεκλειδώσει την εξίσωση στους ψηλούς. Με τον Έλληνα φόργουορντ και τον Χατζηδάκη, θα μπορούσε μετά η Ένωση να αποκτήσει άλλους 3 ξένους και να έχει μια καλή πεντάδα ψηλών, ανάλογα τα γούστα του Χουάν Πλάθα.

Η επιλογή των ξένων θα είναι σημαντική, με την δύσκολη αποστολή να πρέπει η ΑΕΚ να επιλέξει πάλι έξι νέους παίκτες, που όπως πάντα λέμε είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες, να «βγουν» και οι έξι. Το είδαμε και πέρσι, που έγινε σοβαρή προσπάθεια για να μην γίνουν αλλαγές, όμως πάντα κάτι δεν θα πάει όπως το περιμένεις και θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις. Το θέμα είναι αυτές, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες, που θα σημαίνει καλή καλοκαιρινή δουλειά των ανθρώπων της ομάδας.

Σίγουρα μετά την παρουσίαση του Πλάθα, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα, αφού θα έχουμε πιο πολλά δεδομένα, για να μας περιγράψει και εκείνος τις σκέφτεται για την δική του ΑΕΚ.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X