Εμμανουηλίδης: «Στόχος της ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί πάντα και να κατακτά τίτλους»

Εμμανουηλίδης: «Στόχος της ΑΕΚ να πρωταγωνιστεί πάντα και να κατακτά τίτλους»

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Futsal της ΑΕΚ, Άγγελος Εμμανουηλίδης έκανε τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Futsal της ΑΕΚ, Άγγελος Εμμανουηλίδης, μίλησε στο epssalas.gr για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και βρήκε την ομάδα Κυπελλούχο Ελλάδος.

Ο ίδιος στάθηκε στις απουσίες που δεν επέτρεψαν στην ομάδα του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ενώ εξέφρασε την πίστη του πως την επόμενη σεζόν ο «Δικέφαλος» θα κατακτήσει το νταμπλ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

H σεζόν τελείωσε με χαμόγελα για την ΑΕΚ, πήρατε έναν τίτλο, αν και χάθηκε ο μεγάλος στόχος, το πρωτάθλημα. Το πρόσημο είναι θετικό για εσάς ή όχι;

Ο μεγάλος μας στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και πιο πολύ μας στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν παίξαμε σε κανέναν αγώνα πλήρεις, ώστε να αναμετρηθούμε ισάξια. Στον τελικό του Κυπέλλου στον οποίο ήμασταν πλήρεις, καταφέραμε να κερδίσουμε και να στεφθούμε κυπελλούχοι.

Θεωρείτε πως η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι και μια έμμεση απάντηση πως η ήττα με 3-0 στους τελικούς δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας με τον μεγάλο σας αντίπαλο, τον Δούκα;

H κατάκτηση του Κυπέλλου και το γεγονός ότι στον ένα αγώνα αγωνιστήκαμε πλήρεις και κατακτήσαμε το τρόπαιο, από μόνο του δείχνει ότι το 3-0 νίκες δεν ειναι η πραγματική εικόνα της διαφοράς μας από τον Δούκα.

Βρεθήκατε πίσω με 2-0 και οι περισσότεροι θα περίμεναν μια κατάρρευση από μεριάς σας. Αλήθεια, τι κάνατε διαφορετικά αυτή τη φορά και στο τέλος πετύχατε αυτή την ανατροπή;

Γενικά ήταν δύσκολο να καταφέρουμε να διαχειριστούμε ψυχολογικά, κυρίως το διάστημα μετά το τέλος του πρωταθλήματος, μέχρι το Κύπελλο. Τα παιδιά όμως έδειξαν ανάστημα, μιλήσαμε και ξέραμε ότι δεν ήμασταν για 3-0 και δώσαμε όρκο ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το Κύπελλο και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Στο ημίχρονο και μετά το 2-0 ξέραμε ότι πάλι αδικούμε τους εαυτούς μας και ότι η αγωνιστική εικονα της ομάδας δεν ήταν για 2-0 ημίχρονο. Έτσι, στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιαστήκαμε τελείως διαφορετικοί και σίγουροι ότι θα ανατρέψουμε το σκορ. Κάτι που έγινε. Δεν νομίζω ότι κάναμε κάτι διαφορετικό. Πάρα μόνο ότι πιστέψαμε στους εαυτούς μας πραγματικά, κάτι που δεν μας βγήκε στον δεύτερο αλλά κυρίως στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος.

Ποια ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας στον τελικό κατά τη γνώμη σου κόουτς;

Κλειδιά της επιτυχίας ήταν η χρησιμοποίηση αρκετών παικτών κάτι που μας διατήρησε πιο φρέσκους από τον αντίπαλο. Ότι πιστέψαμε στους εαυτούς μας και ότι ήμασταν πλήρεις.

Θα ήθελα να μου αναφέρεις την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή της φετινής σεζόν;

Καλύτερη στιγμή σαφώς η κατάκτηση του Κυπέλλου και χειρότερη όταν δεν καταφέραμε να κερδίσουμε στα πέναλτι μετά από δύο ευκαιρίες τον τρίτο τελικό και στέφθηκε ο Δούκας πρωταθλητής.

Τι να περιμένουμε από την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

Από την ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική περίοδο να περιμένετε να πρωταγωνιστήσει και να καταφέρει τον στόχο της, δηλαδή το νταμπλ.

Πώς ήταν το επίπεδο των ομάδων στο σύνολό τους; Καλύτερο ή χειρότερο κατά την άποψή σου;

Ο Δούκας και η ΑΕΚ με την έλευση ξένων παικτών σαφώς έχουν ένα προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Πάντως νομίζω οτι η ομάδες προσπαθούν καθε χρόνο να παίζουν καλύτερο Futsal και αργά αλλά σταθερά κάνουν βήματα προόδου. Είναι μεγάλο στοίχημα φέτος να δούμε και το επίπεδο των ομάδων της επαρχίας. Ήδη από την πρώτη χρόνια η Λάρισα έδειξε πολύ καλά δείγματα.

Είσαι προπονητής σε μια ομάδα με ένα ισχυρό brand και βλέπουμε ότι αυτό έχει και συνέχεια με άλλους συλλόγους να μπαίνουν στη σάλα. Θα ήθελα το σχόλιό σου.

Θεωρώ πολύ καλό για το Futsal να μπαίνουν brand names καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος διαφήμισης και ένας εύκολος τρόπος να φέρνεις φιλάθλους στο γήπεδο να στηρίζουν την αγαπημένη τους ομάδα. Χρειαζόμαστε κόσμο στα γήπεδα και τα ΜΜΕ κοντά μας. Έτσι θα προσεγγίσουμε χορηγούς και ανθρώπους που θα αγαπήσουν και θα στηρίξουν το άθλημα. Βέβαια θέλει προσοχή να μην έρθουν τα «κακά στοιχεία» του κλασικού ποδοσφαίρου στον χώρο μας.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X