Ας περιμένουμε και τον Ματίας να μας πει, ρε παιδιά…

Ας περιμένουμε και τον Ματίας να μας πει, ρε παιδιά…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, καταγράφει τα δεδομένα, αλλά έχει και μια απορία…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο καιρός έξω μας έχει… τρελάνει, έχουμε χάσει και ξεχάσει τι ημερομηνία, μέχρι και τι μήνα έχουμε. Κι όμως, μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΚ, κι ας μην έχει προηγηθεί καλοκαίρι, έτσι όπως πάει το πράγμα! Και φανταστείτε ότι οι νταμπλούχοι θα ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, πιο αργά από τις υπόλοιπες ομάδες. Τέλος πάντων…

Ως είθισται σε αυτή τη χρονική περίοδο, πριν από την έναρξη κάθε αγωνιστικής προετοιμασίας, η όλη συζήτηση αφορά στα μεταγραφικά. Υπάρχει από τη μια το ρεπορτάζ για το που στοχεύει η κάθε ομάδα, σε θέσεις και σε ονόματα, υπάρχουν από την άλλη και οι απόψεις του καθενός μας για το τι πρέπει να γίνει. Εστιάζοντας στα της ΑΕΚ, υπάρχει το ρεπορτάζ που μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιώσει ως προτεραιότητα για την ομάδα, την απόκτηση ενός σέντερ μπακ. 

Βέβαια, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πια Τζαβέλλας, ακόμα κι αν δεν το επιβεβαίωνε το ρεπορτάζ, μοιραία αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν μπορεί να πορευτεί η «Ένωση» μόνο με τους Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου. Οπότε λογικά τίθεται και ως χρονική προτεραιότητα η απόκτηση στόπερ. Προσωπικά, θεωρώ ότι χρειάζεται και πέμπτο αξιόπιστο σέντερ μπακ, σε μια σεζόν που θα έχει τρεις πλέον διοργανώσεις.

Φορ ή μήπως πρώτα εξτρέμ;

Από το ρεπορτάζ επίσης προκύπτει εδώ και καιρό, ότι η ΑΕΚ φουλάρει και για έναν επιθετικό. Αλλά και αυτό το συμπέρασμα, θα έβγαινε μάλλον εύκολα, ακόμα κι αν δεν υπήρχε η παραμικρή γνώση του ρεπορτάζ, από τη στιγμή που η σεζόν θα ξεκινήσει χωρίς Αραούχο. Εύλογο είναι επίσης το συμπέρασμα ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί δεδομένα και για εξτρέμ, από τη στιγμή που υπήρξε η μέγιστη γκαντεμιά με τον αχίλλειο τένοντα του Φερνάντες στις διακοπές του και στην ατομική προπόνηση που έκανε. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν συνεχίσει ο Άμραμπατ, η ΑΕΚ θα πάει λογικά για δύο ακραίους επιθετικούς, εφόσον ο Τσούμπερ λογίζεται (;) πλέον ως επιθετικός. 

Βέβαια, από τη στιγμή που ο Ελβετός θα συνεχίσει να υπολογίζεται ως επιθετικός, μήπως περάσει στην… pole position των μεταγραφικών προτεραιοτήτων της ΑΕΚ, ο εξτρέμ αντί του φορ; Διερωτώμαι κι εγώ, γιατί η αλήθεια είναι ότι καλά τα λέμε εμείς, αλλά τον Ματίας τον έχουμε ρωτήσει; Πέρυσι περί τα τέλη του προηγούμενου πρωταθλήματος, υπήρχαν πολλοί που «τρώγονταν» προκειμένου να κάνει τα πάντα η διοίκηση της ΑΕΚ για να κρατήσει τον Κριχόβιακ, αλλά χωρίς να έχουν ρωτήσει τον Αλμέιδα. Που απ’ ότι αποδείχτηκε δεν ήθελε να τον κρατήσει. Και δικαιώθηκε απόλυτα, αφού στο δικό του το μυαλό και στα δικά του πλάνα, η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ θα ήταν αυτή που έπρεπε, με τον Σιμάνσκι και με τον Γιόνσον, για τον οποίο είχε ήδη ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.

Ξέρουμε λοιπόν τι ακριβώς σκέφτεται ο Αλμέιδα για την επίθεσή του, έχοντας αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, τον Λιβάι Γκαρσία, τον Τσούμπερ, τον Φαν Βέερτ, τον Ζίνι που τον έχει προωθήσει στην πρώτη ομάδα και φυσικά θα έχει και τον αρχηγό, όταν με το καλό επιστρέψει; 

Τον Ματίας, τον ρώτησα;

Προσωπικά, θα ήθελα έναν γκολτζή ολκής στην ΑΕΚ που έχω στο δικό μου μυαλό, αλλά και για μένα ισχύει το ερώτημα. Τον Ματίας, τον ρώτησα; Με τις παραπάνω απορίες και με δεδομένο ότι στην ΑΕΚ επικρατεί άκρα μυστικότητα για τα μεταγραφικά, καλό θα ήταν να περιμένουμε τουλάχιστον την άφιξη του Αλμέιδα και την έναρξη της προετοιμασίας, για να μάθουμε έστω κάποιες από τις σκέψεις του, που αφορούν στην ενίσχυση του ρόστερ.

Μέχρι τότε, μπορεί να κάνουμε τις όποιες εκτιμήσεις και φυσικά δεν απαγορεύεται να καταθέτει ο καθένας την άποψή του, αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, στην ΑΕΚ υπάρχουν δύο ειδών πολυτέλειες, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σε άλλες ομάδες. Πρώτον, μια γερή βάση ρόστερ που αν μη τι άλλο, μπορεί να ανταποκριθεί στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ειδικά αν αποκτηθεί ο στόπερ που χρειάζεται και για ομαλή προετοιμασία. Και δεύτερον, ένας προπονητής, στον οποίο υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και που οπωσδήποτε γνωρίζει καλύτερα από εμάς.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X