Το ιδανικό καλοκαίρι, το «βαρόμετρο» Πινέδα και το «παλιόπαιδο» ο Σπόραρ!

Το ιδανικό καλοκαίρι, το «βαρόμετρο» Πινέδα και το «παλιόπαιδο» ο Σπόραρ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για μεταγραφές και… όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περιμέναμε χρόνια ένα τέτοιο καλοκαίρι! Και δεν εννοώ από πλευράς καιρικών συνθηκών, όπου καλό θα ήταν να σταματήσει κάπου κι αυτή η ιστορία με τις βροχές… Αναφέρομαι φυσικά στην ΑΕΚ και στο καλοκαίρι, που όλοι μας είχαμε ανάγκη. Να μην είμαστε δηλαδή σκασμένοι από άγχος και προβληματισμό για την επόμενη μέρα της ομάδας και για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έτσι αισθάνομαι και λέω να το απολαύσω γιατί είναι και σπάνιο φαινόμενο! Για να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου, δεν πρόκειται για εφησυχασμό, σε καμία περίπτωση. «Πόλεμος» θα είναι άλλωστε, τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά, η νέα σεζόν, όπως ήταν και η προηγούμενη. Κι όταν θα είμαστε κοντά στην πρεμιέρα, θα ξαναμπούμε όλοι μαζί στις… πολεμίστρες γιατί δεδομένα η ΑΕΚ θα είναι ξανά μόνη εναντίον όλων. Αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα.

Επιτέλους… εμπιστοσύνη!

Δεν είναι λοιπόν εφησυχασμός. Είναι εμπιστοσύνη! Ένα συναίσθημα που είχαμε ανάγκη να το αισθανθούμε για τους ανθρώπους που είναι στην ΑΕΚ και διαχειρίζονται τις τύχες της. Σε όλους μαζί! Και στη διοίκηση και στο τεχνικό τιμ, στους πάντες. Νομίζω λοιπόν ότι υπάρχει τεράστια εμπιστοσύνη προς τον Αλμέιδα, το τιμ του και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται στην ΑΕΚ. Και νομίζω ότι αντιστοίχως, δεν το αισθάνονται, ούτε καν το προσεγγίζουν αυτό, στις υπόλοιπες ομάδες. Κι αυτή είναι μια πολύ γερή βάση για την ΑΕΚ ενόψει και της ερχόμενης σεζόν.

Πείτε μου αν κάνω λάθος. Σε οποιοδήποτε άλλο καλοκαίρι, από τα πολλά που προηγήθηκαν, αν δεν είχε γίνει κίνηση προσθήκης κοντά στα μέσα Ιουνίου, ομολογώ πρώτος ότι θα εξέφραζα την ανησυχία μου. Τώρα, να σας πω την αλήθεια, νιώθω απολύτως ήρεμος.

Πρώτον επειδή η ΑΕΚ δεν χρειάζεται αυτό το καλοκαίρι διψήφιο αριθμό μεταγραφών, το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό και κυρίως το γνωρίζει η ίδια η ομάδα. Δεύτερον επειδή οι άνθρωποι της ΑΕΚ κινούνται και δυναμικά, αλλά και στοχευμένα, προκειμένου να γίνουν τουλάχιστον δύο προσθήκες, μια με κεντρικό αμυντικό και άλλη μια με επιθετικό, ως τα τέλη του μήνα.

Τρίτον επειδή υπάρχει ο Αλμέιδα! Ενδεχομένως ο τρίτος λόγος να ήταν και αρκετός, αν κρίνουμε από το περσινό καλοκαίρι που όλα ξεκίνησαν από το μηδέν, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Κι όμως, η ΑΕΚ έφτασε στην κορυφή!

Τι παραπάνω μπορεί να πετύχει, αν…;

Κι αν στην ομάδα που είδαμε και που θαύμασε όλη η Ελλάδα, παραμείνει ο Πινέδα και προστεθούν ένας ακόμα στόπερ υψηλού επιπέδου κι ένας γκολτζής, τότε λογικό είναι να σκεφτόμαστε τι παραπάνω μπορεί να πετύχει η ΑΕΚ. Δεν εννοώ ότι χρειάζονται μόνο δύο μεταγραφές, αλλά το πώς φαντάζομαι την ομάδα που ήδη σταμάτησε με το νταμπλ, με τον Πινέδα μέσα, με έναν ακόμα στόπερ-εγγύηση και με έναν στράικερ, που να τα «παστελώνει» πιο εύκολα και πιο συχνά.

Κι όταν λέω τι παραπάνω μπορεί να πετύχει, δεν εννοώ σε επίπεδο στόχων, αλλά σε επίπεδο μπάλας. Οι στόχοι είναι γνωστοί, αλλά θα υπάρξουν και οι αντίπαλοι. Και ο ανταγωνισμός δεδομένα θα είναι πάλι μεγάλος τη νέα σεζόν. Και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι επειδή η ΑΕΚ είναι ΟΜΑΔΑ με τα όλα της και προέρχεται από νταμπλ, πως θα τα σαρώσει ξανά όλα. Και δεν έχει και νόημα η συζήτηση για το αν θα μπει ή όχι ως φαβορί για το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Αυτό όμως για το οποίο μας διακατέχει όλους μια βεβαιότητα είναι ότι η ΑΕΚ θα συνεχίσει να παίζει την μπάλα της. Και εκτιμώ ότι θα συνεχίσει να παίζει και την καλύτερη μπάλα απ’ όλους στην Ελλάδα, για αρκετό καιρό. Και ναι, ο Πινέδα, που εκφράζει την επιθυμία να συνεχίσει εδώ, είναι ένα «βαρόμετρο» αν μη τι άλλο, για να συμβεί αυτό.

Ρε Σπόραρ, τι είναι αυτά τα πράγματα; Γιατί ξηγιέσαι έτσι;

Πάμε και στον Σπόραρ! Που τον έβαλε ο… διάολος να παραχωρήσει στην Σλοβενία. Και μεταξύ άλλων, είπε: «Ήμασταν μπροστά όλη τη σεζόν, υπήρχε μία ευφορία. Στα playoffs όμως, μάς έλειψαν λίγοι βαθμοί και χάσαμε λίγη από την τύχη μας. Η ΑΕΚ ήταν επάξια πρώτη. Αν τραβήξουμε μία γραμμή, πετύχαμε καλό αποτέλεσμα με τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στο Champions League. Φυσικά, υπάρχει πίκρα για το γεγονός πως δεν είμαστε πρωταθλητές έχοντας περάσει εννιά μήνες στην πρώτη θέση. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, ίσως η επόμενη χρονιά να είναι πιο γλυκιά».

Αυτές λοιπόν ήταν αυτούσιες, με κανονική μετάφραση, οι δηλώσεις του Σπόραρ. Και τώρα σας ερωτώ, τι από τα παρακάτω, θεωρείτε χειρότερο; Τι από τα παρακάτω θεωρείτε μεγαλύτερη ξεφτίλα;

Α)Να μην παίξουν κάποια Μέσα καθόλου τη δήλωση: «Η ΑΕΚ ήταν επάξια πρώτη».

Β)Να την περάσουν στα… ψιλά μέσα στο κείμενο, αλλά πουθενά στον τίτλο και στον πρόλογο, αφού προφανώς και για ένα παιδάκι του Δημοτικού, είναι η πιο σημαντική ατάκα.

Γ)Να αλλοιώσουν τη δήλωση και να διαστρεβλώσουν τελείως τη σημασία της, γράφοντας ότι ο Σπόραρ είπε: «Θέλαμε να πετύχουμε, αλλά στο τέλος η ΑΕΚ πήρε περισσότερους βαθμούς».

Λοιπόν, αφήνω στην κρίση σας, το τι θεωρείτε μεγαλύτερη ξεφτίλα. Ούτως ή άλλως, η θέση 108 στην Ελευθερία του Τύπου, μπορεί να είναι η τελευταία στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι ακόμα η τελευταία παγκοσμίως. Αξίζει και μπορεί να ξύσει ακόμα μεγαλύτερο πάτο, η ελληνική δημοσιογραφία. Keep walking!

Μα κι εσύ ρε Σπόραρ! Ρε Σπόραρ; Ρε αγόρι μου; Έτσι είπαμε; Γιατί τους χαλάς το αφήγημα και τους κάνεις να τρέχουν και να μην φτάνουν; Αφού είπαμε! Ο κορονοϊός έφταιγε! Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή; Τόσο δύσκολο είναι; Α, και το χέρι του Άμραμπατ! Μην τα ξεχνάς αυτά τα πράγματα, ρε Σπόραρ! Για τον Θεό δηλαδή! Αμ ο άλλος; Ο Σάρλια, που είπε μέσα σε όλα: «Η ΑΕΚ ήταν εκπληκτική, έπρεπε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα πιο νωρίς». Αχρείαστη… επισήμανση, ότι η ΑΕΚ ήταν εκπληκτική! Κακό παιδί!

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X