Η ΑΕΚ πανηγύρισε στις απονομές, τώρα απλώς απολαμβάνει την αλήθεια

Η ΑΕΚ πανηγύρισε στις απονομές, τώρα απλώς απολαμβάνει την αλήθεια
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το πως η αλήθεια πάντα θα βρει τον τρόπο για να βγει στην επιφάνεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Σπόραρ, είπε πως η ΑΕΚ ήταν επάξια πρώτη. Δεν μίλησε για κροτίδες, σφυρίγματα, ιώσεις, ρακούν που τρώνε τις τάπες από τα παπούτσια των ποδοσφαιριστών. Τίποτα. Καθαρά ποδοσφαιρικά μίλησε. Το ίδιο είχε κάνει και πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ο Κουρμπέλης. Αλλά βέβαια τότε κάποιοι είχαν σπεύσει να συνδέσουν αυτή την παραδοχή της πραγματικότητας, με το επικείμενο διαζύγιο. Διότι ποτέ δεν αφήνουμε την αλήθεια να μας χαλάσει μια ωραία ιστορία.

Παρόλα αυτά τώρα με την περίπτωση του Σπόραρ, δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Εκτός εάν όποιος παραδέχεται πως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και επάξια κατέκτησε το πρωτάθλημα, παίρνει και φύλλο πορείας από την Λεωφόρο. Είναι και αυτό μια κάποια λύση. Ωστόσο είναι πολύ προφανές, πως όσο θα περνάει ο καιρός και όσο θα κρυώνει το πράγμα, από τα χείλη ποδοσφαιριστών, που ευτυχώς οι περισσότεροι μιλούν πάντα ποδοσφαιρικά, τα ίδια που είπε ο Σπόραρ και ο Κουρμπέλης θα ακούγονται. Όποιοι και αν είναι αυτοί ποδοσφαιριστές.

Άλλωστε πάντα θεωρούσα πως είναι μια λάθος προσέγγιση, να συμπυκνώνεται μέσα στις απόψεις που εξέφραζαν διάφοροι δημοσιολόγοι, η σκέψη και η ποδοσφαιρική προσέγγιση όλων στον Παναθηναϊκό. Δεν πιστεύω επουδενί πως οι παίκτες μέσα στα αποδυτήρια και μεταξύ τους, συζητούσαν τι μας έκλεψαν και όχι πως το χάσαμε. Ούτε πως η πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟ, ειδικά τώρα που έχουν πέσει οι παλμοί και έχει καταλαγιάσει η ένταση, θα δυσκολευτούν σε μια καθαρά ποδοσφαιρική κουβέντα να παραδεχθούν την αλήθεια. Δεν είναι όλοι προπαγανδιστές (και μάλιστα της δεκάρας), ούτε όλοι κάνουν άτσαλα την νύχτα, μέρα.

Κατά την διάρκεια ολόκληρης της σεζόν και ειδικά στο φινάλε της, ήταν θαρρώ απολύτως ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ αφενός ήταν καλύτερη απ’ όλους τους αντιπάλους της, αφετέρου είχε πολύ υψηλότερα ταβάνια. Και αυτό το δεύτερο ήταν και το πιο κομβικό. Ωστόσο αυτό που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε αυτό να το δουν καθαρά και το παραδεχθούν και οι πιο δύσπιστοι, ήταν ο τελικός του κυπέλλου. Για όσους το έχουν ξεχάσει, η ΑΕΚ έπαιξε 90 λεπτά με παίκτη λιγότερο και κέρδισε με 2-0.

Όταν ένας τύπος σαν τον Λουτσέσκου, που μπορεί καταχείμωνο με χιόνι να βγει με μαγιό και να σου πει πως για μένα είναι ντάλα καλοκαίρι και έχει καύσωνα, παραδέχεται πως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και το άξιζε, τότε αναγκαστικά όλοι μπαίνουν σ’ έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Και αυτό φυσικά και εννοείται, δεν το έκανε δώρο ο Ρουμάνος στον ΑΕΚ και τον Αλμέιδα. Η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα του το απέσπασαν, του το κέρδισαν.

Φυσικά η ΑΕΚ δεν μπήκε, ούτε πρόκειται να μπει ποτέ, στην διαδικασία να πανηγυρίσει επειδή είτε ο Λουτσέσκου, είτε ο Κουρμπέλης, είτε ο Σπόραρ, παραδέχονται την πραγματικότητα. Αλίμονο και να συνέβαινε. Η ΑΕΚ πανηγύρισε και μάλιστα με την ψυχή της γιατί ήξερε πως το άξιζε πέρα για πέρα, στις απονομές των τροπαίων του νταμπλ. Στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Απλώς πάντα το απολαμβάνεις, όταν περνάς από το στάδιο της αμφισβήτησης, σ’ αυτό της παραδοχής. Διότι υπάρχει και κάτι άλλο. Είναι πολύ κουραστικό να προσπαθείς να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Στην Ελλάδα έχουν φτάσει να χρειάζεται να βρει επιχειρήματα και να πείσει αυτός που κατηγορείται και όχι αυτό που κατηγορεί για κλεψιά. Και ξέρετε, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Διότι αυτός που ακούει να τον κατηγορούν για κλέφτη, ως μοναδικό επιχείρημα περί του αντιθέτου, έχει την αλήθεια και την πραγματικότητα. Τίποτε άλλο.

Υπό αυτή την έννοια, έχει σημασία το γεγονός πως ο ένας μετά τον άλλον, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, αρχίζουν να παραδέχονται δημοσίως αυτή την αλήθεια. Διότι η ΑΕΚ πλέον δεν θα χρειάζεται να πασχίσει για να την υπερασπιστεί. Αφήστε που όλο αυτό αποδεικνύει, πως και η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, έχουν κοντά ποδάρια. Και κυρίως όχι αρκετά δυνατά ποδάρια, για να κλωτσήσουν και εκτοπίσουν την αλήθεια, που θα βρει τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια. Ακόμα εκεί που κάποιοι κατέβαλαν πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες για να την θάψουν.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X