Τέλος η… αφρικανική κατάρα του Τουρέ για τον Πεπ Γκουαρντιόλα

Τέλος η… αφρικανική κατάρα του Τουρέ για τον Πεπ Γκουαρντιόλα
Photo Credits: INTIME

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα σήκωσε ξανά το Champions League και έβαλε τέλος στην αφρικανική κατάρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κατάκτηση του Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι έβαλε τέλος και σε έναν μύθο (;), αυτόν που ήθελε τον Πεπ Γκουαρντιόλα να… κουβαλά αφρικανική κατάρα μετά την αποπομπή του Γιάγια Τουρέ από την ομάδα το 2018.

Ο Ντμίτρι Σέλουκ, ο ιδιόρρυθμος (πρώην) μάνατζερ του Ιβοριανού μέσου, δυσαρεστημένος από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο φημισμένος προπονητής στο πνευματικό του παιδί είχε αφήσει να εννοηθεί πως πάνω του θα πέσει αφρικανική κατάρα.

«Ο Γκουαρντιόλα με αυτό που έκανε στον Γιάγια έστρεψε όλη την Αφρική εναντίον του. Πολλοί Αφρικανοί απομακρύνθηκαν από τη Μάντσεστερ Σίτι και είμαι σίγουρος πως πολλοί σαμάνοι στην Αφρική δεν θα του επιτρέψουν στο μέλλον να κατακτήσει το Champions League. Θα είναι για τον Πεπ μια αφρικανική κατάρα. Θα δείτε αν έχω δίκιο ή όχι. Τελειώνοντας την καριέρα του Γιάγια στη Σίτι δεν έκανε απλώς ένα λάθος, αλλά έγκλημα. Θα δείτε τι δύναμη έχουν οι σαμάνοι στην Αφρική. Να το θυμάστε», είχε δηλώσει τότε.

Πράγματι, o Πεπ Γκουαρντιόλα παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια που συνέχισε να δαπανά η Σίτι, δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει το Champions League, με αποκορύφωμα τον τελικό του 2021, όταν έχασε από την Τσέλσι παρότι μεγάλο φαβορί για την κούπα. Η… όποια κατάρα έπαψε να υπάρχει όμως, καθώς το βράδυ του Σαββάτου η Μάντσεστερ Σίτι είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Μήπως όμως προτού να σπάσει η κατάρα είχε… αρθεί; Προ λίγων μηνών ο Σέλουκ είχε δηλώσει πως «… είναι ώρα πια η πικρία αυτή να τελειώσει και ξέρω πως ο Γιάγια θέλει η Σίτι να πετύχει. Μπορώ να πω ότι οι σαμάνοι έχουν άρει την κατάρα και η Σίτι θα κατακτήσει το Champions League με τον Πεπ».

Πάντως ο ίδιος ο 40χρονος πλέον Τουρέ, που ήταν παρών στον χθεσινό τελικό της Κωνσταντινούπολης υποστηρίζοντας τη Σίτι, είχε πάρει αποστάσεις από τον Σέλουκ. «Ο πρώην ατζέντης μου σύμφωνα με κάποια Μέσα φέρεται να μιλάει για κατάρα. Σας παρακαλώ, να μην με μπλέκετε με αυτή την ανοησία και με στερεότυπα για αφρικανικές κατάρες», ήταν τα λόγια του.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X