Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας, το πάρτι τίτλου που σήκωσε στο πόδι όλη την Αθήνα! (VIDEO)

Η αρχή στη δυναστεία της ΑΕΚ, το μεγάλο «κιτρινόμαυρο» πάρτι για το πρωτάθλημα (VIDEO)

Δέκατη νίκη στη σειρά για την ΑΕΚ και μαθηματική κατάκτηση του πρώτου από τους τρεις συνεχόμενους τίτλους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 31/5/92, η AEK επιβλήθηκε 2-0 τον Απόλλωνα στη Νέα Φιλαδέλφεια με τα γκολ του Χρήστου Βασιλόπουλου και του Βασίλη Δημητριάδη και με αυτή τη δέκατη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα εξασφάλισε τον τίτλο, σε συνδυασμό με το ταυτόχρονο 1-1 του Ολυμπιακού στην Κόρινθο, μία αγωνιστική πριν το τέλος της σεζόν.

Ηταν ο δεύτερος τίτλος της οκταετίας Μπάγεβιτς και πρώτος από τους τρεις σερί της περιόδου 1991-94. Στην 33η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια με τη 10η σερί νίκη της, αφού την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έμενε στο 1-1 στην Κόρινθο με την τοπική ομάδα, ένα σκορ που είχε διαμορφωθεί από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου!

Όλα έδειχναν ότι η διαφορά των δύο βαθμών θα παρέμενε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, οπότε και το πρόγραμμα προέβλεπε τους αγώνες ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Το τότε βαθμολογικό σύστημα ήταν το 2-1-0, γι’ αυτό και όταν η ΑΕΚ αποσπάστηκε με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό (διεκδικούσε και ο Παναθηναϊκός τον τίτλο ως τα μέσα Μάη, αλλά τον έβγαλαν νοκ-άουτ δύο ήττες από Ξάνθη και Πανσερραϊκό) ήταν και τυπικά πρωταθλήτρια.

Χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας και περίμεναν τα καλά μαντάτα που, όταν επιτέλους ήρθαν, αποτέλεσαν το έναυσμα για το μεγάλο πανηγύρι. Το τρελό πανηγύρι στήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνεχίστηκε στην Ομόνοια και στα νυχτερινά κέντρα όπου η ομάδα γιόρτασε την επιτυχία της (στον… κυριλέ Ίμερο της Βαρυμπόμπης και στο… σκυλάδικο «Μύθος» στην οδό Καυταντζόγλου) και ολοκληρώθηκε στον γύρο θριάμβου που έγινε στην Τούμπα μια εβδομάδα αργότερα, στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ. Μπροστά σε 7.000 οπαδούς της ΑΕΚ!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Καραγιάννης, Μανωλάς, Σταματής, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής (69’ Γεωργιάδης) Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Πατίκας (83’ Καραγκιοζόπουλος) Σαββίδης

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X