Θωμάς Μαύρος: «Κορυφαία στην Ελλάδα η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα»

Θωμάς Μαύρος: «Κορυφαία στην Ελλάδα η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα»
Photo Credits: INTIME

Ο θρύλος της ΑΕΚ έσταξε μέλι για τον Αργεντινό τεχνικό και τους παίκτες του, ενώ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην επιστροφή της ομάδας στην πόλη της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο θρύλος της Ένωσης, Θωμάς Μαύρος, κάνει το συγκριτικό τεστ των ομάδων που κατέκτησαν τα δύο τελευταία νταμπλ στην ιστορία της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κέρδισε (2-0) τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης (24/5) στο Πανθεσσαλικό και…πακέτο με το τρόπαιο του Κυπέλλου, κατέκτησε και το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της.

Για να θυμηθεί κανείς την προηγούμενη (δεύτερη) φορά όπου η Ένωση σήκωσε και τους δύο εγχώριους τίτλους, θα πρέπει να γυρίσει το ρολόι του χρόνου 45 χρόνια πίσω στο μακρινό 1978.

Το δεύτερο – χρονικά – νταμπλ κατακτήθηκε από τη «χρυσή» ομάδα του αξέχαστου Λουκά Μπάρλου που γράφτηκε στην ιστορία ως μία από τις πιο επιτυχημένες στο πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις 4 Ιουνίου 1978 η πρωταθλήτρια ΑΕΚ με τον Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι στον πάγκο της, νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου στο «Καραϊσκάκη» και ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό τρόπο την σεζόν.

Νωρίτερα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κόψει πρώτοι το νήμα στην κούρσα του πρωταθλήματος με διαφορά επτά βαθμών από το δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ και στέφθηκαν πρωταθλητές.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της νταμπλούχου ΑΕΚ του 1978; Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός!

Ο Θ(ε)ωμάς της ΑΕΚ μίλησε στο SDNA κι έκανε το συγκριτικό τεστ των δύο ομάδων του 1978 και του 2023 που έκαναν το νταμπλ και έβαψαν «κιτρινόμαυρους» και τους δύο εγχώριους τίτλους.

– Για τα σημεία που του θυμίζει η φετινή ΑΕΚ την νταμπλούχο ομάδα του 1978:
«Όπως και η ΑΕΚ του 1978, έτσι και η φετινή ομάδα είναι η κορυφαία στην Ελλάδα και πανάξια κέρδισε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτό τα λέει όλα».

– Για τη σύγκριση του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι προπονητή της ΑΕΚ του 1978 με τον Ματίας Αλμέιδα:
«Πρόκειται για δύο διαφορετικούς επιτυχημένους προπονητές. Όπως ο Τσαϊκόφσκι, έτσι και ο Αλμέιδα διακατέχεται από φοβερό πάθος και δίψα για τίτλους».

– Για τη…συνταγή της επιτυχίας της φετινής – νταμπλούχου – ΑΕΚ:
«Η επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, το νέο γήπεδο και ο φοβερός κόσμος της ΑΕΚ, έδωσαν τεράστια ώθηση στην ομάδα.

Κι αυτό το γήπεδο είναι ένα τεράστιο έργο του Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως και η πρόσληψη του Ματίας Αλμέιδα που αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο. Από εκεί και πέρα η φετινή ομάδα διαθέτει ένα πλούσιο ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες που σε συνδυασμό με τις προπονητικές ικανότητες και το πάθος του Αλμέιδα της προσέφεραν τρομερή δυναμική και δημιούργησαν αυτή την φοβερή ομάδα. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

– Για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ:
«Αισιοδοξούμε για ακόμα καλύτερα πράγματα. Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ευρώπη και θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός από τις εγχώριες διοργανώσεις μπορεί να έχει μια καλή πορεία και στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερη».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X