ΝΤΑΜΠΛ Η ΑΕΚΑΡΑ!!!

ΝΤΑΜΠΛ Η ΑΕΚΑΡΑ!!!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚάρα σήκωσε και το Κύπελλο με 2-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 6'!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κέρδισε και τον ΠΑΟΚ με 2-0 με 10 παίκτες για 90 λεπτά και κατέκτησε το Κύπελλο και το νταμπλ, κάνοντας ένα μεγάλο θρίαμβο στο Βόλο!

Η Ένωση παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το έκτο λεπτό λόγω της αποβολής του Ρότα με απευθείας κόκκινη κάρτα πήρε αυτό που ήθελε χάρη στο τέρμα του Αρόλντ Μουκουντί στο 26ο λεπτό και το σπουδαίας κλάσης και ποιότητας γκολ του Πάολο Φερνάντες στο 90+1′.

Τις γκολάρες για την ΑΕΚ ο Μουκουντί στο 27′ και ο Φερνάντες στις καθυστερήσεις!

Νταμπλ για την ΑΕΚ μετά από 45 χρόνια, για την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα!

Η ΑΕΚ είναι η νταμπλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2022/23. Η Ένωση μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος νίκησε τον ΠΑΟΚ 2-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στο Πανθεσσαλικό και κατακτά τους δύο εγχώριους τίτλους στην ίδια σεζόν για πρώτη φορά μετά από το 1978 και τρίτη στην ιστορία της.

Το δρόμο για την κατάκτηση του τελικού για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άνοιξε ο Αρόλντ Μουκουντί στο 26ο λεπτό. Ο Καμερουνέζος στόπερ είδε στρωμένη μπροστά του την μπάλα μέσα από την περιοχή και με υπέροχο τελείωμα την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κοτάρσκι.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει την 11άδα της ΑΕΚ στον τελικό με μόνο μία παρουσία παίκτη που πήρε την πορεία… στο Κύπελλο στις πλάτες του. Ο Στάνκοβιτς λοιπόν πήρε την θέση βασικού, με τους υπόλοιπους 10 να είναι παίκτες βασικών πλάνων για το Πρωτάθλημα από τον κόουτς. Δεξί μπακ ο Ρότα, αριστερό ο Χατζισαδί, στόπερ ο Βίντα με τον Μουκουντί, στα χαφ κόφτης ο Σιμάνσκι με τον Πινέδα ελεύθερο, δεξιά ο Ελίασον στην επίθεση με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Τσούμπερ κοντά στον Γκαρσία στην επίθεση. Από πλευράς του ΠΑΟΚ,ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε εκπλήξεις και ξεκίνησε με τους εξής: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Τάισον, Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς και Μπράντον Τόμας.

Η ΑΕΚ μόλις στο 5’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Σε σέντρα από αριστερά από τον Χατζισαφί, ο Λιβάι Γκαρσία προσπάθησε να πλασάρει τον Κοτάρσκι αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε σωτήρια τη μπάλα προ του γκολ! Και αμέσως μετά (6’) η ΑΕΚ… τιμωρήθηκε με την ανοησία του Ρότα. Σε βολέ που έκανε ο Κοτάρσκι ο Ρότα δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Τάισον πήρε τη μπάλα και έφυγε προς την εστία της ΑΕΚ με τον Ρότα να τον ανατρέπει κρατώντας τον από το χέρι. Ο Μπριχ του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Αμέσως ο Αλμέιδα αφαίρεσε τον Ρότα από τον άξονα και τον πέρασε δεξί μπακ, όπως έχει κάνει ξανά στο παρελθόν με τον Μεξικανό να εναλλάσσεται στην θέση με τον Ελίασον. Επίσης, έβαλε τον Γκατσίνοβιτς στον άξονα, τον Τσούμπερ αριστερά και με 4-4-1 είχε τον Λιβάι φορ. Ο ΠΑΟΚ από ότι έγινε πήρε θάρρος… Στο 11’ ο Τάισον γύρισε από τα αριστερά, με τον Σβαμπ να πλασάρει λίγο άουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ δύο λεπτά μετά είχε μεγάλη φάση. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Σάστρε στην περιοχή και εκείνος σούταρε με δύναμη από τα δεξιά, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει με το… στήθος! Στο 18’ πολύ άστοχη η εξ επαφής κεφαλιά του Μπράντον μετά την μπαλιά του Σάστρε, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να βρει τα πατήματα της. Στο επόμενο λεπτό είχε μακρινό σουτ ο Ζίφκοβιτς που έφυγε άουτ.

Στο 26’ όμως η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει με 11… Σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Μουκουντί, προσπάθησε αρχικά με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, η μπάλα κόντραρε και εν συνεχεία με σουτ απευθείας νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0!

Στο 28’ ο Τάισον είχε ένα μακρινό σουτ, ενώ δύο λεπτά μετά είχε ακόμη μία μεγάλη φάση ο ΠΑΟΚ. Ωραία κίνηση του Κωνσταντέλια που πέρασε τον αντίπαλο του, έκανε τη σέντρα πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του άουτ. Ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά και ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια πάνω στην γραμμή. Η ΑΕΚ προσπαθούσε με κόπο και νευρικότητα να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ… χτυπούσε από την πλευρά του Πινέδα καιέφτιαχνε φάσεις. Και μία τέτοια ήρθε στο 39’, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Κωνσταντέλια, που έπιασε δυνατό σουτ όμως είδε την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Στο 42’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ. Οι Θεσσαλονικείς έτρεξαν στην αντεπίθεση, η ΑΕΚ επέστρεψε όμως μετά από φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στον Σάστρε. Εκείνος σημάδεψε την απέναντι γωνία του εξουδετερωμένου Στάνκοβιτς αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι. Στη συνέχεια έπιασε νέο σουτ που σταμάτησε στον Χατζισαφί.

Και κάπως έτσι τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 6’ και τον ΠΑΟΚ να θέλει να απειλήσει, αλλά να μην βρίσκει τρόπο να τελειώσει ότι καλό δημιουργείται στην περιοχή του Στάνκοβιτς.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές από Αλμέιδα και Λουτσέσκου. Στο 46’ οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίεσαν, έκλεψαν τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή έφτασε στον Αουγκούστο που έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει και η ΑΕΚ να ψάχνει χώρους στην κόντρα, με τον Αλμέιδα στη μία ώρα αγώνα να επεμβαίνει στον αγώνα με Γιόνσον-Άμραμπατ-Σιντιμπέ, αντί των Σιμάνσκι-Πινέδα-Γκαρσία, με τον Σιντιμπέ να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Δανό στον άξονα και τον Άμραμπατ φορ. Στόχος του να βάλει φρέσκα πόδια και να αντέξει στην πίεση. Ο Λουτσέσκου ακολούθησε με Μπίσεσβαρ-Βιεϊρίνια αντί των Σάστρε-Σοάρες για να πιέσει περισσότερο την ΑΕΚ. Στο 62’ ο Κουλιεράκης είχε ένα σουτ από πολύ μακριά που έφυγε άουτ, με τους Θεσσαλονικείς να αδυνατούν να μπουν στην περιοχή. Στο 66’ ο ΠΑΟΚ και πάλι απείλησε με βαθιά μπαλιά στο αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς, αλλά η κεφαλιά του Ζίφκοβιτς έφυγε λίγο άουτ. Τα λεπτά περνούσαν με την ΑΕΚ να έχει στόχο να… σβήσει το ματς και να δει αν μπορεί να πάρει κάτι καλό στην κόντρα. Στο 74’ είχαμε ένα συρτό σουτ Τάισον έξω από την περιοχή, αλλά εύκολα μπλόκαρε την μπάλα ο Στάνκοβιτς. Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη φάση, με τον Μπίσεσβαρ να φτιάχνει την απειλή από τον άξονα, η μπάλα να φτάνει στον Αουγκούστο, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ. Αμέσως ο Λουτσέσκου έβαλε τον Καντουρί στην θέση του Σβαμπ για να γίνει πιο επιθετικός στο τελευταίο κομμάτι του τελικού.

Ο Μάνταλος στο 81′ μπήκε στην θέση του Ελίασον για να κρατήσει μπάλα και να δώσει… ανάσες στην ΑΕΚ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έβαλε Τζίμα και Κεντζιόρα αντί Κωνσταντέλια-Κουλιεράκη για να πιέσει πιο ψηλά και να γεμίσει την επίθεση του, με τον Φερνάντες να παίρνει αμέσως την θέση του Γκατσίνοβιτς.

Και στις καθυστερήσεις σε κόντρα επίθεση ο Τσούμπερ έδωσε στον Φερνάντες, αυτός… ζάλισε την άμυνα του ΠΑΟΚ και έκανε από κοντά το 2-0!

Και εκεί το ματς τελείωσε, με την ΑΕΚ να παίρνει και το Κύπελλο, να κατακτά το νταμπλ μετά από 45 χρόνια και να δίνει το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

Γκολ:

  • 27’ Μουκουντί σουτ 1-0
  • 90’+ Φερνάντες σουτ 2-0

Κίτρινες: 35’ Σιμάνσκι, 89′ Αμραμπατ – 40’ Σβαμπ, 49’ Αουγκούστο

Κόκκινες: 6’ Ρότα

MVP του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Ο Γκατσίνοβιτς. Έκανε τα πάντα στον άξονα, έτρεξε παντού και έδωσε στην ΑΕΚ τη δύναμη να αντέξει την πίεση. Ο Σέρβος έκανε μεγάλο ματς.

Το κλειδί του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Το να μπει ο Γκατσίνοβιτς στον άξονα αμέσως μετά την αποβολή του Ρότα. Ο Σέρβος κλείδωσε το κέντρο και ο ΠΑΟΚ… μπλόκαρε.

Τα γκολ του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ


Η μετάδοση του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X