Ορμπελίν Πινέδα: «Ένας πρωταθλητής περιμένει - Εναλλακτική του Άσπας ή μεταγραφή;»

Ορμπελίν Πινέδα: «Ένας πρωταθλητής περιμένει - Εναλλακτική του Άσπας ή μεταγραφή;»
Photo Credits: INTIME

Ρεπορτάζ της ισπανικής AS αναλύει τα δεδομένα στην περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ρεπορτάζ της ισπανικής AS αναλύει τα δεδομένα στην περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα, τονίζοντας πως η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει, αλλά η Θέλτα έχει τον τελευταίο λόγο -και το μεγάλο δίλημμα!

Με τίτλο «Ένας πρωταθλητής περιμένει», ο δημοσιογράφος Abraham Martinez αναλύει τα δεδομένα στην περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα, τονίζοντας πως η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει, αλλά η Θέλτα έχει τον τελευταίο λόγο -και το μεγάλο δίλημμα!

Στο ρεπορτάζ του, τονίζει: «Η ευρωπαϊκή εμπειρία του Ορμπελίν Πινέδα έχει λάβει ριζική τροπή μέσα σε έναν ακριβώς χρόνο. Παρότι στα μέσα Μαΐου του 2022 έζησε έναν περίεργο εξοστρακισμό στη Θέλτα, τώρα γιορτάζει μια τρομερή σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την περασμένη Κυριακή ανακηρύχθηκε πρωταθλητής με την ΑΕΚ, σημειώνοντας ένα γκολ στη νίκη επί του Βόλου (4-0). Ο El Maguito έχει δείξει στην Αθήνα ότι τα κόλπα του λειτουργούν και μακριά από το Μεξικό.

Στη Θέλτα, λοιπόν, τρίβουν τα χέρια τους εδώ και μήνες με την απόδοση του πλέι μέικερ, που αγωνίζεται ως δανεικός στην Ελλάδα και πλησιάζει η ώρα να κριθεί το μέλλον του. Τα εννέα γκολ, που σημείωσε σε 36 αγώνες, εκ των οποίων τα 31 ως βασικός, επανεκτίμησαν τον Πινέδα, τον οποίο υπέγραψε η Θέλτα στις αρχές του περασμένου έτους από την Κρουζ Αζούλ. Η μόνη οικονομική δαπάνη, μάλιστα, για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του διεθνή Μεξικανού, ήταν τα 800.000 ευρώ, που πήρε ο ποδοσφαιριστής ως μεταγραφικό μπόνους. Μια επένδυση, που για τον σύλλογο από το Βίγκο είναι ήδη σε θέση να αποφέρει κέρδη, αν το κρίνει σκόπιμο.

Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τον 27χρονο. Η ιστορική αθηναϊκή ομάδα δεν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και 5 χρόνια και φέτος το καλοκαίρι θα παίξει στους προκριματικούς γύρους, για να μπει στη φάση των ομίλων του Champions League. Ένα ακόμη ελκυστικό πρότζεκτ, ωστόσο, προσφέρει στον παίκτη και η Ρίβερ Πλέιτ.

Εκτός από το ότι κέρδισε ξανά έναν τίτλο ως μαθητής του Αργεντινού Ματίας Αλμέιδα, με τον οποίο το 2017 ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Μεξικού με την Τσίβας, φέτος ο Πινέδα ήταν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εμφανίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι στο Κατάρ, αλλά ήταν ένα από τα highlight της ομάδας του στη νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας. Ο Μεξικανός μέσος θα κλείσει μια αξέχαστη σεζόν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ και μετά από εκείνη τη μονομαχία θα πάει διακοπές εν αναμονή των όσων αποφασιστούν στο Βίγκο.

Το δίλημμα για τη Θέλτα βρίσκεται στην επιλογή της οικονομικής ή της αθλητικής πλευράς. Μια μεταγραφή ή μια δεύτερη ευκαιρία στην ομάδα. Ο Πινέδα, με συμβόλαιο μέχρι το 2027, έφτασε ως μακροπρόθεσμο στοίχημα. Ωστόσο, όταν προσγειώθηκε στη La Liga, βρήκε έναν προπονητή, που σε καμία στιγμή δεν εμπιστευόταν τα προσόντα του και ο Eduardo Coudet του έδωσε μόνο 94 λεπτά από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο. Χωρίς τον Αργεντινό στο Balaidos, εναπόκειται στον αθλητικό διευθυντή Luis Campos να κρίνει αν θεωρεί τον Μεξικανό εναλλακτική του Ιάγκο Άσπας, ένα προφίλ, που ο Πορτογάλος και οι συνεργάτες του αναγκάζονται να αναζητήσουν στην επόμενη αγορά».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X