Η ΑΕΚΑΡΑ ΠΑΝΑΞΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 2023!

Η ΑΕΚΑΡΑ ΠΑΝΑΞΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 2023!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ διέλυσε και τον Βόλο με 4-0 και κατέκτησε το 13ο Πρωτάθλημα στην Ιστορία της χάρη στην σούπερ ομάδα του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ απόψε έγραψε ιστορία! Η ΑΕΚ με το 4-0 επί του Βόλου στην καυτή και κατάμεστη «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» κατέκτησε το 13ο Πρωτάθλημα στην Ιστορία της και το 2ο από την στιγμή της αναγέννησης το 2013 με τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Η ΑΕΚ σε μία ημέρα γιορτής για τη Νέα Φιλαδέλφεια όπου δεκάδες χιλιάδες κόσμου από το πρωί πέρασαν από το γήπεδο και συνεχίζουν να έρχονται, έκανε αυτό που έπρεπε και πανηγυρίζει το πανάξιο πρωτάθλημα, έχοντας την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, την ομάδα που… διέλυσε κάθε στατιστική κατηγορία φέτος! Έργο βεβαίως του Ματίας Αλμέιδα και των παικτών του που έκαναν μία εξαιρετική χρονιά.

Η ΑΕΚ κέρδισε με διαφορά 5 βαθμών από τον ΠΑΟ (έμεινε στο 1-1 με Άρη στην Λεωφόρο απόψε) το πρωτάθλημα μιας και τερμάτισε με 83 βαθμούς στα πλέι οφ της Super League.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα στον αγώνα-φιέστα ξεκίνησε με πρωταθλητική 11άδα και τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τους Βίντα και Μουκουντί στα στόπερ, τους Σιμάνσκι-Γιόνσον στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Άμραμπατ, αριστερά τον Γκατσίνοβιτς και τον Τσούμπερ πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Βόλος ήταν αδιάφορος και είχε πολλά προβλήματα και απουσίες και ο Κώστας Μπράτσος άρχισε τον αγώνα με τους εξής: Αυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης, Μεταξάς, Κάτσε, Σι, Άλχο, Γκάγκι.

Το παιχνίδι άργησε να ξεκινήσει για περίπου 10 λεπτά, καθώς ο κόσμος της ΑΕΚ, περισσότεροι από 33.000 οπαδοί δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που ανάλογη της δεν έχουμε ξαναδεί σε ελληνικό γήπεδο.

Η ΑΕΚ απείλησε στο δεύτερο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αυγερινό. Στα πρώτα 10 λεπτά η ΑΕΚ είναι ανώτερη και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο ο Βόλος έχει ανταπεξέλθει αρκετά καλά στο αμυντικό σκέλος έως τώρα και έχει περιορίσει την απειλή της Ένωσης.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει, ο Αυγερινός κάτω από τα δοκάρια ανταποκρινόταν όπως πρέπει (στο 14’ ο Γκατσίνοιτς σκόραρε αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ), αλλά στο 16’ δεν… άντεξε. Ο Χατζισαφί έκανε το γύρισμα από τα αριστερά παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ήταν ο Τσούμπερ αφύλακτος και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το άνετο 1-0!

O Βόλος μετά το γκολ του Τσούμπερ είχε ανεβεί στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να πιέσει ψηλά την ΑΕΚ, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής όμως δεν είχε απειλήσει τα καρέ του Αθανασιάδη. Και στο 33’ ήρθε το 2ο γκολ της ΑΕΚ! Άμραμπατ, Γιόνσον αντάλλαξαν την μπάλα με μια επαφή, ο Τσούμπερ έκανε δύο και ο Γκατσίνοβιτς το τελείωσε με τη μια μέσα από την περιοχή. Ο Αυγερινός δεν μπόρεσε να τον σταματήσει.

Στο 40’ ο Γκαρσία είχε ένα καλό σουτ που κόντραρε και μπλόκαρε ο πορτιέρε του Βόλου, ενώ αμέσως μετά  Βόλος είχε δοκάρι σε μία ωραία αντεπίθεση, αλλά η φάση ήταν τελικά οφσάιντ. Στο 44’ ο Γκατσίνοβιτς είχε ένα σουτ που εφυγε άουτ, ο Γκαρσία στο 45’ έχασε σπουδαία ευκαιρία από κοντά (η μπάλα πάνω από τα δοκάρια)

με το ημίχρονο να τελειώνει με την ΑΕΚ να έχει την καθολική υπεροχή έναντι του Βόλου και να… αγκαλιάζει το πρωτάθλημα.

Το β’ ημίχρονο άρχισε  με τον Καρτάλη να παίρνει την θέση του Σι, αλλά δίχως να υπάρχει φάση στα πρώτα λεπτά παρά την κατοχή της μπάλας για την ΑΕΚ. Στο 52’ ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή με Ελίασον, Φερνάντες και Πινέδα στην θέση των Τσούμπερ, Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς. Ο Φερνάντες ήταν αριστερά, ο Ελίασον δεξιά και ο Πινέδα πίσω από τον Γκαρσία. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ πιο αργός. Οι δύο ομάδες δεν απειλούσαν με την ίδια συχνότητα όπως στο πρώτο μέρος. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες της ΑΕΚ είναι αυτοί που είχαν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους. Εν τέλει στο 59’ η ΑΕΚ πέτυχε ένα ακόμα απίθανο γκολ. Ο Ορμπελίν Πινέδα πέρασε στο 51′ στον αγωνιστικό χώρο και οκτώ λεπτά μετά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μεξικανός έκανε το 1-2 με τον Γκαρσία και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Στο 63’ ο Μπράτσος έβγαλε τον Κάτσε και έβαλε τον Οικονομόπουλο. Στο 66’ ο Ελίασον με υπέροχη ατομική προσπάθεια από δεξιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, σε μία πανέμορφη φάση!

Στο 67’ ο Αλμέιδα έβαλε Τζαβέλλα και Σιντιμπέ, με τον Ρότα και Μουκουντί να βγαίνουν εκτός!

Στο 76′ ο Μπράτσος έβαλε τον Τριανταφύλλου και αργότερα τον Τσελεμπάκη, με την ΑΕΚ να… κρατά και άλλο γκολ! Στο 86′ ο Σιμάνσκι βρήκε και αυτός το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ελίασον εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Τζαβέλλας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία. Το έκανε ο Σιμάνσκι με το κεφάλι και έκανε το 4-0!

Και το ματς τελείωσε εκει!

ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2023!

ΑΕΚ – Βόλος 4-0

Γκολ:

  • 16’ σουτ Τσούμπερ 1-0
  • 33’ σουτ Γκατσίνοβιτς 2-0
  • 59’ σουτ Πινέδα 3-0
  • 86′ κεφαλιά Σιμάνσκι 4-0

Κίτρινες:

Κόκκινες:

O MVP του ΑΕΚ-Βόλος

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν ο πιο κινητικός και δραστήριος παίκτης στο α’ ημίχρονο για την ΑΕΚ. Τότε που… καθάρισε το ματς. Ο Σέρβος σέρβιρε, μοίραζε, σκόραρε υπέροχα γκολ που ακυρώθηκε και έβαλε και ένα στο 33’ που έκανε το 2-0.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Βόλος

Το ζήτημα, όπως στα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ, ήταν πότε θα μπει το πρώτο γκολ. Αυτό έγινε με… περιπέτεια στο 16’ από τον Τσούμπερ και εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Βόλος




Η μετάδοση του ΑΕΚ-Βόλος

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X