Έκαναν την ΑΕΚ βασικό τους στόχο κι έχασαν όλοι

Έκαναν την ΑΕΚ βασικό τους στόχο κι έχασαν όλοι
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης αναδεικνύει την ένταση της πολεμικής που δέχθηκε η ΑΕΚ και καθορίζει εν τέλει, το μέγεθος της επιτυχίας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H AEK έχει κατακτήσει κι άλλα πρωταθλήματα. Αυτό όμως που θα παίξει για να κατακτήσει το βράδυ της Κυριακής, δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα. Τουλάχιστον τα πιο πρόσφατα. Είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ έπαιξε με τους δύο κλασικούς μεγάλους της αντίπαλους πανίσχυρους και διοικητικά και αγωνιστικά και είχε και τον ΠΑΟΚ ισχυρό. Ήταν η πρώτη φορά, που σχεδόν μέχρι την τελική ευθεία και οι τέσσερις αυτές ομάδες διεκδικούσαν το πρωτάθλημα.

Ήταν η πρώτη φορά που σε μια χώρα που ο έλεγχος των Μέσων και η επικοινωνία παίζουν καθοριστικό ρόλο, η ΑΕΚ επικρατεί με τους αντιπάλους της να ελέγχουν απόλυτα την επικοινωνία, καθώς και οι τρεις έχουν ιδιοκτήτες που κατέχουν μεγάλα Μ.Μ.Ε. με δυνατότητα επιρροής τεράστια. Η ΑΕΚ πάει για να τελειώσει αύριο το πρωτάθλημα έχοντας αντιμετωπίσει απίστευτη λάσπη όλη την σεζόν, απίστευτες επιθέσεις. Με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας να χυδαιολογούν εναντίον της όλη την σεζόν, να γεμίζουν τον κόσμο ψέματα, να κάνουν το άσπρο μαύρο κι ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Από την πρώτη μέρα αποτέλεσε τον κεντρικό στόχο των επικοινωνιακών επιθέσεων του Ολυμπιακού, γρήγορα συνασπίστηκε μαζί του σε αυτό κι ο Παναθηναϊκός, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που σε αυτό το παιχνίδι μπήκαν και… οι μακεδονομάχοι.

Ο ΑΕΚτζής έπρεπε σχεδόν καθημερινά να ζει αυτή την δοκιμασία ψυχολογικών… και νευρολογικών αντοχών. Να ακούει και να διαβάζει απίστευτα πράγματα, απίστευτες επιθέσεις σε βάρος της ομάδας του. Ομαδάρα, γηπεδάρα και Μελισσανίδης Γιατί κατάφερε η ΑΕΚ να σταθεί όρθια; Αρχικά είναι δύο βασικοί λόγοι. Σίγουρα λόγω της αγωνιστικής της αξίας. Του αγωνιστικού προϊόντος που παρήγαγαν ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του. Ακόμη πιο σίγουρα λόγω της ιστορικής επιστροφής της στην Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα γήπεδο που άλλαξε όχι μόνο τον ρου της ιστορίας για την ομάδα, αλλά και την ψυχολογία όλων των Ενωσιτών. Που έφερε πίσω την χαμένη ταυτότητα της ΑΕΚ και των φιλάθλων της. Επίσης η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει όλη αυτή την λαίλαπα αν δεν είχε την καλύτερη διοίκηση που μπορούσε να έχει. Μια διοίκηση, του Δημήτρη Μελισσανίδη που άντεξε τις δοκιμασίες των αμέσως προηγούμενων χρόνων δουλεύοντας άοκνα και με πάθος για τον μεγάλο στόχο του γηπέδου.

Κι όταν η ΑΕΚ πλέον εξοπλίστηκε όπως έπρεπε κι όπως είχε στόχο όλα τα τελευταία χρόνια, απέδειξε πως κανείς δεν μπορεί να σταθεί απέναντι της με αυτή την διοίκηση. Ούτε όλοι μαζί (σχεδόν) συνασπισμένοι. Το πιο απολαυστικό πρωτάθλημα Είναι τεράστια μαγκιά, τεράστια υπόθεση, να έχεις να αντιμετωπίσεις όλη αυτή την ιστορία και καθημερινά μάλιστα και να στέκεσαι όρθιος. Να ανοίγεις τα μεγάλα ραδιόφωνα να ακούς να σε βρίζουν. Να ανοίγεις τα μεγάλα κανάλια να βλέπεις και να ακούς να σε βρίζουν. Να διαβάζεις μεγάλες εφημερίδες (απ’ όσες απέμειναν…) και να σε βρίζουν.

Όχι να σου ασκούν ας πούμε έντονη κριτική. Να σε βρίζουν. Οχετός. Ο οποίος πλέον απέκτησε διαστάσεις κατακλυσμού μετά την προηγούμενη αγωνιστική. Όταν η οργή τους για την ισοπεδωτική ήττα κι επικράτηση της ΑΕΚ, τους έκανε ΟΛΟΥΣ πιο χυδαίους, πιο γελοίους, πιο προκλητικούς από ποτέ. Ωστόσο αυτό ακριβώς είναι που αναδεικνύει σε όλο του το μεγαλείο τον θρίαμβο της ΑΕΚ. Και τον κάνει ακόμη πιο άξιο, ακόμη πιο απολαυστικό. Είναι μια ξεχωριστή ιστορική συγκυρία. Η ΑΕΚ αποτέλεσε τον βασικό στόχο όλων των μεγάλων αντιπάλων της, όλοι ήταν ανταγωνιστικοί για το πρωτάθλημα από ποδοσφαιρικής πλευράς κι όλοι χάνουν από την ΑΕΚ.

 Ενωσίτης

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X