Ο Καντζούρης στο enwsi.gr για το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Υπάρχει καλή διάθεση και από τους δύο μας - Δεν φέρθηκαν σωστά με διαιτησία και πρόγραμμα»

Ο Καντζούρης στο enwsi.gr για το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Υπάρχει καλή διάθεση και από τους δύο μας - Δεν φέρθηκαν σωστά με διαιτησία και πρόγραμμα»
Photo Credits: INTIME

Ο Ηλίας Καντζούρης εξέφρασε τα παράπονα του από την αντιμετώπιση που είχε η ΑΕΚ από τους διαιτητές και μίλησε για το μέλλον του.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Ηλία Καντζούρη στο enwsi.gr, ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στην συμπεριφορά που έτυχε η ΑΕΚ από τους διαιτητές την φετινή σεζόν, μίλησε για την σχέση του με τον Μάκη Αγγελόπουλο αλλά και το μέλλον του στην ομάδα.

Και από εκεί και όσα είπε ο Ηλίας Καντζούρης μπορεί να καταλάβει κανείς… πολλά για το μέλλον του και τις σκέψεις του.

Ο Ηλίας Καντζούρης στο enwsi.gr

Γίνεται μια μεγάλη συζήτηση, πως η ΑΕΚ στην Ευρώπη έκανε κάποιες πολύ μεγάλες νίκες απέναντι σε ομάδες με πολλαπλάσια μπάτζετ, ενώ στην Ελλάδα έχασε από ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και το Λαύριο που έχουν μικρότερα. Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό;

«Σίγουρα από την δική μας την πλευρά δεν υπήρχε καμία διαφορά στο πως προετοιμάσαμε τα παιχνίδι, είτε πρόκειται για Ελλάδα, είτε για την Ευρώπη. Για να σας μιλήσω όμως ειλικρινά, σίγουρα η έκθεση κάποιων παικτών στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πολύ μεγαλύτερη και το έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν το ίδιο φαινόμενο. Το κίνητρο ήταν μεγαλύτερο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει, ότι είναι και σωστό.

Από την άλλη θα πω, ότι υπάρχουν κάποιες συνιστώσες που στην ελληνική πραγματικότητα θεωρώ, ότι οδηγήσαν την ομάδα στο να κάνει κάποιες ήττες, τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει και τελικά παίξανε ρόλο και στην τελική κατάταξη. Θεωρώ, ότι περισσότερο θέματα εσωτερικής ανάλυσης, εγώ έχω πολύ ξεκάθαρα στο μυαλό μου τι συνέβη και τι έφταιξε. Όπως θα πω επίσης αυτό που είπα και στο τέλος και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Η ΑΕΚ στην Ελλάδα έτυχε μιας αντιμετώπισης που δεν θα έπρεπε και ως αναφορά το γεγονός, ότι παίξαμε κάποια παιχνίδια μόλις 48 ώρες πριν από σημαντικούς αγώνες στην Ευρώπη.

Στην γενική αντιμετώπιση από την διαιτησία, ένιωσα ότι δεν ήταν ίδια τα κριτήρια, δεν θα ήθελα να επεκταθώ πάνω σε αυτό, γιατί από ένα σημείο και μετά δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά της διοίκησης. Από εκεί και πέρα έχω πάρα πολύ ήσυχη την συνείδηση μου, ξέρω πραγματικά τι έγινε, το έχω αναλύσει και ξέρω πραγματικά τι συνέβη».

Ο Καντζούρης στο enwsi.gr για το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Υπάρχει καλή διάθεση και από τους δύο μας - Δεν φέρθηκαν σωστά με διαιτησία και πρόγραμμα»

Θα σε ρωτούσα και αργότερα για την διαιτησία, αλλά αφού το ανέφερες…

«Όχι, μπορείς να ξαναρωτήσεις αν θέλεις γιατί μιλάω με στοιχεία. Εμείς σαν προπονητικό σταφ κάναμε αυτό που έπρεπε, μαζέψαμε όλα τα κλιπς, στα οποία θεωρούμε ότι είναι ανεξήγητες οι αποφάσεις, τα στείλαμε στην ΚΕΔ και ακόμα αυτήν την ώρα που μιλάμε δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω σε αυτό, όλοι καταλαβαίνουν».

Για να πάμε και στα παιχνίδια με το Περιστέρι, θεωρείς μετά από αυτόν το αποκλεισμό από την Χαποέλ, η ομάδα «άδειασε»;

«Κοίτα είναι δεδομένο ότι όλη την χρονιά αντιμετωπίσαμε πολλά θέματα, είναι πράγματα που ο κόσμος δεν τα ξέρει και τα αντιμετωπίσαμε εσωτερικά, υπάρχουν άλλα που ο κόσμος έχει μια ιδέα αλλά δεν ξέρει πόσο μεγάλα ήταν. Όταν μια ομάδα χάνει έναν μεγάλο στόχο, τότε ενεργειακά αλλά και πνευματικά αδειάζει και της ζητείται άμεσα να αντιδράσει αφού δεν υπάρχει χρόνος ξεκούρασης.

Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν σειρήνες για κάποιους παίκτες (σ.σ. εννοεί τον Μίτσελ) και όταν δεν μπορείς να έχεις στην διάθεση σου όλους τους παίκτες τους οποίους υπολόγιζες ότι θα είναι κομβικοί στο τέλος της χρονιάς που θα κρίνονται όλα. Άρα λοιπόν μπορεί να αδειάσαμε μετά τον αποκλεισμό, αλλά μόνο το γεγονός ότι δεν τα παρατήσαμε, παίξαμε δύο παρατάσεις, αντιμετωπίσαμε πάλι περίεργα πράγματα και χάσαμε για ένα λέι-απ και μια βολή το δεύτερο παιχνίδι, νομίζω ότι αυτό κάτι δείχνει και για τον χαρακτήρα της ομάδας».

Κόουτς η σχέση σου με τον Μάκη Αγγελόπουλο πώς είναι, μιλούσατε μέσα στην χρονιά, του έλεγες πράγματα, τους προβληματισμούς σου;

«Κοίταξε, ο πρόεδρος είναι αρκετά επικοινωνιακός, είναι ο πρόεδρος της ομάδας, νομίζω ότι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αμοιβαία εκτίμηση, σίγουρα σε μια συνεργασία υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές, ο καθένας κοιτάζει από την πλευρά του να είναι πιο εντάξει και πιο συνεπής σε αυτά που έχει υποσχεθεί.

Θα έλεγα, γενικά ότι το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ειλικρίνεια και τα πράγματα να μπορούν να τοποθετούνται στην σωστή βάση. Θα έλεγα ότι είχαμε την επικοινωνία αυτή που πρέπει να έχει ένας προπονητής με τον πρόεδρο της ομάδας. Εγώ αυτό που κρατάω είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που την ομάδα και τον οργανισμό την πονάει και είναι δεδομένο ότι θέλει το καλό του».

Ο Καντζούρης στο enwsi.gr για το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Υπάρχει καλή διάθεση και από τους δύο μας - Δεν φέρθηκαν σωστά με διαιτησία και πρόγραμμα»

Το συμβόλαιο σου τελείωσε οπότε τι γίνεται τώρα; Θες εσύ να μείνεις, έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις για το μέλλον, σε τι στάδιο βρισκόμαστε;

«Εχω πολύ καλή σχέση με τον οργανισμό, η ΑΕΚ είναι μια τεράστια ομάδα και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να επανέλθει εκεί που πραγματικά της αρμόζει. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω περισσότερα, γιατί για να υπάρχει μια συνεργασία και μέλλον, πρέπει να υπάρχουν συνισταμένες ως αναφορά το πώς θέλει κάποιος να λειτουργούν τα πράγματα και ποιοι είναι οι στόχοι και γενικότερα τι φιλοδοξίες έχει στο μυαλό του, οπότε αυτήν την στιγμή δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αλλά υπάρχει καλή διάθεση από όλες τις πλευρές».

Τελευταία ερώτηση, θέλω να μου πεις τι εντύπωση αποκόμισες από τον κόσμο της ΑΕΚ. Πώς το βιώσατε όλο αυτό μέσα στην χρονιά;

«Τον κόσμο της ΑΕΚ δεν τον γνωρίζω από την φετινή χρονιά όπως καταλαβαίνεις. Θεωρώ πραγματικά, ότι είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Αγαπάει παθιασμένα την ομάδα, μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά εκεί που δεν τους περιμένεις, από την άλλη είναι και ιδιαίτερα απαιτητικοί. Υπήρξαν πάρα πολλές φορές που νιώσαμε πάρα πολύ ζεστά και νιώσαμε πάρα πολύ την συμπαράσταση του κόσμου και ήταν πραγματικά ο έκτος παίκτης μας.

Από την άλλη θα πω, ότι υπήρξαν και φορές που περιμέναμε πολύ περισσότερη υποστήριξη γιατί κατά κάποιο τρόπο τους θεωρούσαμε και ασπίδα σε διάφορα πράγματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Οπότε θα σου πω πολύ γρήγορα ότι στον επαναληπτικό με το Περιστέρι το γήπεδο ήταν άδειο και στο μυαλό το δικό μου και των παικτών, αυτό δεν λειτούργησε θετικά. Αλλά θα σου μιλήσω ειλικρινά, η δύναμη της ΑΕΚ, είναι ο κόσμος της. Αν ο κόσμος της αγκαλιάσει μια υγιή προσπάθεια, τότε είναι δεδομένο ότι ανεβάζει επίπεδο την ομάδα και εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X