Μίτσελ: «Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν ο καλύτερος που γνώρισα στην καριέρα μου, έκανα την καλύτερη σεζόν μου»

Μίτσελ: «Ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν ο καλύτερος που γνώρισα στην καριέρα μου, έκανα την καλύτερη σεζόν μου»
Photo Credits: INTIME

Ο Ακίλ Μίτσελ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την σεζόν που έκανε στην ΑΕΚ ως την καλύτερη της καριέρας του

Η σεζόν 2022-23 ολοκληρώθηκε πρόωρα για την ΑΕΚ, καθώς το εμπόδιο του Περιστερίου στα πλέι οφ της Basket League αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Παρά την προσπάθεια, η Ένωση δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, έπειτα από μια έντονη σεζόν σε όλα τα επίπεδα. Με καλές και κακές στιγμές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει ανιαρή τη σεζόν για την Ένωση. Διότι στο διάστημα αυτό τα συναισθήματα ήταν έντονα. Και τα θετικά και τα αρνητικά. Οι εναλλαγές ήταν πολλές συνθέτοντας ένα παζλ πάρα πολύ έντονο. Σε όλα τα επίπεδα.

Αν μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία υπήρξε ένας παίκτης που ξεχώρισε, αυτός ήταν ο Ακίλ Μίτσελ. Ο σέντερ από τον Παναμά ήταν το σημείο αναφοράς στη φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Ο 30χρονος άσος πήρε στις… πλάτες του την ομάδα πάρα πολλές φορές, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις. Με τον Μίτσελ στη σύνθεσή τους οι «κιτρινόμαυροι» είχαν έναν σημαντικό επιθετικό πόλο στο παιχνίδι τους. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να τραβήξει το βλέμμα ομάδων του κορυφαίου επιπέδου.

Με τη σεζόν να έχει φτάσει στο τέλος της, ο Μίτσελ μίλησε στο Sportal και έκανε τον απολογισμό όλης της σεζόν. Από το καλοκαίρι και το feeling που είχε ερχόμενος στην ΑΕΚ, μέχρι τις τελευταίες στιγμές στα κιτρινόμαυρα, σε μια συζήτηση που είχε τα πάντα. Τη σειρά με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, τα απειλητικά μηνύματα των Ισραηλινών, το ενδιαφέρον της Βίρτους, τη σχέση του με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο της ομάδας.

Ο Ακίλ Μίτσελ ρίχνει ατάκες και κάνει τον απολογισμό μιας έντονης και πολύ… ΑΕΚ σεζόν!

Μια σεζόν γεμάτη και έντονη από πλευράς έντασης και αγώνων έφτασε στο τέλος της. Πώς θα την χαρακτήριζες εσύ και τι απολογισμό θα έκανες;

«Σε αυτή τη σεζόν έγιναν πολλά και τα πάντα ξεκινάν από το παιχνίδι. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι και θεωρώ ότι τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Υπήρχε ενέργεια σε όλη τη σεζόν, κάναμε απίστευτα πράγματα και το πρώτο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ ήταν πως η σεζόν ήταν καλή σε γενικές γραμμές».

-Επειδή αυτή η κουβέντα έγινε viral, η σεζόν για την ΑΕΚ κρίνεται επιτυχημένη ή αποτυχημένη; Πώς την κρίνεις εσύ;

«Αυτό που είπε ο Γιάννης ήταν εκπληκτικό γιατί σου δίνει μια οπτική όχι μόνο για το άθλημα, αλλά και για τη ζωή γενικότερα. Φυσικά μέσα στη σεζόν υπήρχαν και απογοητεύσεις για εμάς. Δεν θα έλεγα ότι ήταν αποτυχημένη η σεζόν που κάναμε, αλλά δεν ήταν και αυτή που θέλαμε. Θέλαμε να ανταγωνιστούμε για τίτλους, θέλαμε να πάμε πιο μακριά. Κάθε φορά που έκανες ένα βήμα ήθελες να πας ακόμα πιο μακριά και να πετύχεις περισσότερα. Είναι φυσιολογικό να είναι στενάχωρη η κατάληξη, αλλά δεν αλλάζει κάτι τώρα».

-Υπάρχει μια άποψη πως η ΑΕΚ επηρεάστηκε πολύ από την ολοκλήρωση της σειράς με την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Για την ακρίβεια, πολύς κόσμος θεώρησε ότι η σεζόν τελείωσε τότε. Εσύ ποια άποψη έχεις πάνω σε αυτό;

«Ήταν απογοητευτικό. Τα παιδιά ήταν εξουθενωμένα σωματικά και πνευματικά. Υπάρχουν στιγμές σε κάθε σεζόν που συμβαίνει αυτό, όταν έχεις δώσει τα πάντα. Υπήρξαν πράγματα κατά τη διάρκεια της σεζόν που έπαιξαν τον ρόλο τους».

-Στο Game 2 κόντρα στο Περιστέρι είδαμε την ΑΕΚ να παλεύει. Από το -10 στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου στείλατε το παιχνίδι στην παράταση. Παλέψατε ως το φινάλε. Αυτή η ομάδα έβρισκε πάντα κουράγιο και ενέργεια να παλεύει ανεξάρτητα από της συνθήκες. Υπάρχει εξήγηση;

«Είχαμε κάποιους σκληρούς καρ…δες! Πολλοί ίσως να μην ξέρουν τι έχει περάσει πλήρως αυτή η ομάδα, ίσως να μην ξέρουν πόσο δύσκολη ήταν η σεζόν που είχαμε, αλλά αυτή η ομάδα είχε κάποιους τρομερά ανταγωνιστικούς τύπους που έδιναν τα πάντα στο γήπεδο. Όπως είχε πει και ο Αϊζάια Μάιλς, αυτή η ομάδα έχει… σκύλους. Κανείς δεν ήθελε να λυγίσει και να σκύψει το κεφάλι και να τα παρατήσει. Γι αυτό είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου».

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X