Τελικός κυπέλλου Γαλλίας, χωρίς τον Μακρόν

Τελικός κυπέλλου Γαλλίας, χωρίς τον Μακρόν
Photo Credits: INTIME

Κόκκινη κάρτα στον Μακρόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εντελώς απροσδόκητα στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας (Coupe de France), η Ναντ και η Τουλούζ, ονειρεύονται, η μεν πρώτη την υπεράσπιση του τίτλου της και η έτερη έναν πρώτο τίτλο εδώ και 66 χρόνια, όταν σήμερα (29/4) συναντηθούν στο «Σταντ ντε Φρανς».

Η βραδιά «υπόσχεται» να είναι θορυβώδης, εντός και εκτός σταδίου στο Σεν Ντενί, όπου  αναμένονται 78.000 θεατές.

Ένας θόρυβος που κινδυνεύει να γίνει περισσότερο εκκωφαντικός με την εμφάνιση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επιβεβαίωσε την παρουσία του.

Συνδικάτο έχει προγραμματίσει να μοιράσει κόκκινες κάρτες και σφυρίχτρες στους θεατές, ώστε να εκφράσουν την απόρριψή τους για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ωστόσο, μάλλον δεν θα έχουν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της τελετής πριν τον αγώνα, αφού-σύμφωνα με πληροφορίες που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την προεδρία- ο αρχηγός του κράτους δεν θα κατέβει στον αγωνιστικό χώρο όπως συνηθίζεται.

Τεράστιο όμως και το διακύβευμα στο χορτάρι του «Σταντ ντε Φρανς». Αντίστοιχα 16η και 12η στη Ligue 1, Ναντ και Τουλούζ έχουν ραντεβού με ιστορία. Επιπλέον εκτός από το κύρος του τροπαίου, μια νίκη σε αυτή την 106η διοργάνωση δίνει ένα εισιτήριο για το Europa League την επόμενη σεζόν.

Αλλά εάν η Μίλαν, η οποία έχει τον ίδιο μέτοχο με την Τουλούζ (το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο RedBird), προκριθεί στη ίδια διοργάνωση, τότε η γαλλική ομάδα θα στερηθεί την Ευρώπη,  αφού οι κανονισμοί της UEFA π απαγορεύουν δύο συλλόγους που ανήκουν στην τον ίδιο ιδιοκτήτη να συμμετέχουν  στην ίδια διοργάνωση.

Η Τουλούζ με την υποστήριξη 22.000 υποστηρικτών της θα επιδιώξει το πρώτο της τρόπαιο, μετά το μοναδικό στην ιστορία της πόλης, το Κύπελλο Γαλλίας του 1957 σε μια εποχή που έπαιζε με «ερυθρόλευκα» και εντυπωσίαζε στο ράγκμπι.

Για τη Ναντ, η υπεράσπιση του τροπαίου μοιάζει με όαση στην έρημο. Ο «κιτρινοπράσινος» σύλλογος φοβάται ότι αν χάσει αυτό το τρόπαιο και στη συνέχεια υποβιβαστεί στη Ligue 2, θα τα έχει χάσει όλα.

Ο προπονητής της Ναντ, Αντουάν Κομπουαρέ, θα επιδιώξει επίσης προσωπική εκδίκηση για την Τουλούζ, η οποία τον είχε απολύσει μετά από μόλις 13 αγώνες (11 ήττες) όταν ήταν στον πάγκο της μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Ιανουαρίου 2020.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Παρί Σεν Ζερμέν, νικήτρια των έξι από τους οκτώ τελευταίους τελικούς, η τελευταία ομάδα που κατάφερε να υπερασπιστεί το τρόπαιό της ήταν η Ναντ το 2000, πριν από 23 χρόνια.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X