Κωνσταντινίδης: «Οι παίκτες έχουν την τρέλα να προσφέρουν στην Εθνική, σωστή επιλογή ο Πογιέτ»

Κωνσταντινίδης: «Οι παίκτες έχουν την τρέλα να προσφέρουν στην Εθνική, σωστή επιλογή ο Πογιέτ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης, τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων, μίλησε για την «γαλανόλευκη» και στάθηκε στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια.

Για την Εθνική Ελλάδος αλλά και τα προκριματικά του ερχόμενου EURO μίλησε ο Κώστας Κωνσταντινίδης, τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων, στον ΣΠΟΡ FM.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

-τα προκριματικά του Euro: «Με την έλευση του κ. Πογέτ ο πρώτος στόχος ήταν να πάρουμε την πρώτη θέση και την άνοδο κατηγορίας στο Nations League. Αυτόν τον στόχο τον πετύχαμε. Μέσα από το Nations League έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία, που είναι πολύ σημαντική για μας. Ο επόμενος στόχος είναι τα προκριματικά. Πέσαμε δυστυχώς στον δυσκολότερο όμιλο, με Γαλλία και Ολλανδία. Όμως κοιτάμε από παιχνίδι σε παιχνίδι, δεν πάμε μακριά. Η Ιρλανδία, ακόμη, είναι πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος, δεν πρέπει να νομίζουμε πως θα την κερδίσουμε εύκολα».

-το αν μπορεί η Εθνική να είναι στο Euro 2024: «Ο στόχος είναι αυτός, ξεκάθαρα. Θέλουμε να είμαστε στα γήπεδα της Γερμανίας. Τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη θέληση, έχουν την πειθαρχία και την τρέλα να έρθουν στην Εθνική ομάδα και να προσφέρουν. Το εισπράττουμε αυτό από όλους, όλοι έχουν τεράστια διάθεση».

-τα δύο ματς του Ιουνίου: «Έχει αρχίσει ο προγραμματισμός. Μιλάμε για μια πολύ δύσκολη περίοδο, αφού οι παίκτες θα έχουν σταματήσει. Είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, με Ιρλανδία (16/6) εντός και Γαλλία(19/6) εκτός. Ειδικά το πρώτο παιχνίδι μπορεί να είναι και πιο δύσκολο από το δεύτερο».

-το καλό κλίμα στην Εθνική ομάδα: «Ο πρώτος στόχος μας ήταν να γίνουμε πάλι ομάδα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι δεν ήμασταν πριν. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα οικογενειακό κλίμα και το έχουμε καταφέρει, όχι μόνο στην Ανδρών. Είναι ένα συνολικό έργο, αφορά σε όλους τους συντελεστές και όχι μόνο στους παίκτες. Όποιος έρχεται στην Εθνική βάζει το λιθαράκι του και εισπράττει αυτό το κλίμα, που τον βοηθά να προσαρμοστεί καλύτερα».

-το αν βλέπει κοινά με την ομάδα του 2004: «Το 2004 ήταν μια τεράστια επιτυχία που είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί. Είναι κάτι ανεπανάληπτο. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω εποχές. Έχει διαφοροποιηθεί τελείως το ποδόσφαιρο, οι προπονήσεις, οι πληροφορίες, τα πάντα γύρω από το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τι γινόταν πριν είκοσι χρόνια με το σήμερα. Κοινό όμως πράγμα με το 2004 μπορεί να είναι το κλίμα, η διάθεση και ο στόχος».

-την επιλογή του Πογέτ: «Με το που έφυγε ο Φαν’ τ Σχιπ τα βάλαμε κάτω και επιλέξαμε τον Γκουστάβο Πογέτ. Πιστεύω πως αποδείχτηκε ότι ήταν μια σωστή επιλογή. Ένας από τους λόγους που τον επιλέξαμε ήταν ότι γνωρίζει την Ελλάδα, αλλά το κύριο ήταν ο ίδιος ως προπονητής, πώς δημιουργεί μια ομάδα και πώς προετοιμάζει κάθε παιχνίδι. Ο κ. Πογέτ δουλεύει με 100% ακρίβεια, θέλει να είναι τα πάντα στην εντέλεια και προσπαθεί γι’ αυτό. Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει καλά να ‘φτιάξει’ τους παίκτες και πώς να παίρνει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

-το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα είναι πολύ ενδιαφέρον και αυτό βοηθά και την Εθνική ομάδα. Μακάρι να είναι αμφίρροπο ως το τέλος το πρωτάθλημα. Είναι μια συναρπαστική σεζόν και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η έκβαση».

-τις λίγες ευκαιρίες που παίρνουν οι Έλληνες: «Πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία όλων, να πιστέψουν περισσότερο στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και να τους δίνουμε πραγματικές ευκαιρίες. Με τις Β’ ομάδες υπάρχει πλέον μια πλατφόρμα, αλλά χρειάζεται τα παιδιά αυτά να πάρουν χρόνο».

-το γυναικείο ποδόσφαιρο: «Όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο δίνουν το αίμα τους, γιατί οι πόροι είναι περιορισμένοι. Γίνεται όμως καλή δουλειά. Σίγουρα υπάρχει άνεμος αισιοδοξίας και προόδου, θέλουμε να πάμε προς τα πάνω ακόμη περισσότερο».

-την επιλογή της Opap Arena ως έδρας για την Εθνική ομάδα: «Οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε καλή ατμόσφαιρα. Η ‘Αγια-Σοφιά’ έχει τεράστια ενέργεια ως έδρα και ελπίζουμε να μας δώσει ώθηση για να δώσουμε κάτι παραπάνω από το 101%».

-το προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων: «Γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση της ομοσπονδίας για να βρεθεί μια λύση. Είναι θέμα της ηγεσίας της ΕΠΟ».

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X