Πλέι άουτ Super League: Έμειναν στο 2-2 Λεβαδειακός και ο Ιωνικός με τη μάχη παραμονής να συνεχίζεται

Πλέι άουτ Super League: Έμειναν στο 2-2 Λεβαδειακός και ο Ιωνικός με τη μάχη παραμονής να συνεχίζεται
Photo Credits: INTIME

Έμειναν στο 2-2 Λεβαδειακός και ο Ιωνικός με τη μάχη παραμονής να συνεχίζεται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα συγκλονιστικό ματς, ο Λεβαδειακός κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στον Ιωνικό, να προηγηθεί 2-1, αλλά ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι με γκολ στο 86’ κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Ήταν ακριβώς όπως θα ήθελες να είναι ένα ντέρμπι παραμονής. Σα να βλέπεις μια ταινία δράσης και θα θέλεις να εξελιχθείς στην ανάλογη τοποθεσία. Είχε ένταση. Είχε πάθος. Είχε καθαρό ποδόσφαιρο. Και είχε τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και τη συνεχή βροχή να του δίνουν μυθικές διαστάσεις. Ηρωικές. Κινηματογραφικές. Και σε αυτό το κινηματογραφικό 90λεπτο, ο Ιωνικός έζησε το happy end. Έμεινε ζωντανός, τη στιγμή που έμοιαζε να ξεμένει από αέρα. Και στις τελευταίες δύο αγωνιστικές των πλέι άουτ, κρατάει την τύχη στα χέρια του, αφήνοντας τον Λεβαδειακό να υποφέρει.

Το ημίχρονο του Φατιγκά!

O Μιχάλης Γρηγορίου ξεφυσούσε, ο Βασίλης Μάντζης έπιανε το κεφάλι του, ο Ζινεντίν Μάσας γελούσε και ο Μπαντιουγκού Φατιγκά χόρευε στην βροχή… Είχε μόλις ολοκληρώσει μια ατομική προσπάθεια: Κοντρόλ και ντρίμπλα, μακρινό σουτ και γκολ! Είναι μερικές φορές να σε θέλει. Είναι όλες τις φορές να σε θέλει. Το δεύτερο γκολ στην επαγγελματική καριέρα του 22χρονου μέσου ήταν εκείνη τη στιγμή μια ολόκληρη κατηγορία για τον Ιωνικό. Το πρώτο του γκολ σε πρωτάθλημα, ήταν εκείνη τη στιγμή όλο το πρωτάθλημα. Ο Γάλλος άσος έκανε στο 26ο λεπτό το δύσκολο, το πιο δύσκολο από όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο στην Λιβαδειά και ήταν πολλά. Δε θα στοιχημάτιζες ότι θα μπορούσαν να ήταν πολλά. Σε ένα ματς τέτοιας βαθμολογικής κρισιμότητας, με τον αγωνιστικό χώρο να παίζει το παιχνίδι της βροχής και όχι των ποδοσφαιριστών, θα περίμενες διαφορετικό μοτίβο. Σφικτές άμυνες, μακρινές πάσες, ψηλά η μπάλα και μόνη ελπίδα των επιθετικών θα ήταν μια γκέλα των αμυντικών.

Λεβαδειακός και Ιωνικός εξέπληξαν ευχάριστα. Έπαιξαν ποδόσφαιρο, προσπάθησαν να δημιουργήσουν παρότι άλλοτε η μπάλα κολλούσε και άλλοτε αποκτούσε ταχύτητα και το γεγονός ότι σημειώθηκε μόνο ένα τέρμα στα 45 λεπτά οφείλεται μόνο στην αστοχία των παικτών του Λεβαδειακού. Στο έβδομο λεπτό η κεφαλιά του Βινίσιους, στο 17ο λεπτό η κεφαλιά του Νίκα, πταίσματα μπροστά σε ό,τι ακολούθησε το 0-1 του Φατιγκά στο 26’. Ο Γερεμέγεφ σπατάλησε δύο στιγμές για να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 30’ μόνος του απέναντι στον Χουτεσιώτη είδε τον Τσιγκρίνσκι να του αρπάζει τελευταία στιγμή τη μπουκιά από το στόμα και δύο λεπτά αργότερα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Ρομαό και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ιωνικό να έχει την τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» μια σπουδαία νίκη, αλλά είδε τον Σεμπά να πλασάρει άστοχα στην μάλλον αχρείαστη έξοδο του Γκροφ.

Η ανατροπή της καρδιάς!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα – θα έλεγες – σύνηθες γεγονός: Μια αλλαγή, με τον Γιώργο Βρακά να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Μερικές φορές είναι και να σε θέλει. Όλες τις φορές είναι και να σε θέλει. Ο Έλληνας άσος έμοιαζε να έχει μπει με όλη τη θετική ενέργεια του κόσμου… Και η ενέργεια είναι ανταποδοτική. Στην πρώτη του επαφή, μπέρδεψε τον Χουτεσιώτη, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Στη δεύτερη βρήκε γόνατο, πριν σουτάρει και δεν απείλησε τον Ιωνικό. Στην τρίτη κατάφερε να δημιουργήσει και ο Γερεμέγεφ έβαλε το δύσκολο για να ρεφάρει για τα… εύκολα που είχε χάσει. Ο Λεβαδειακός είχε ισοφαρίσει, αλλά το κυριότερο; Είχε αλλάξει την ψυχολογία του ματς.

Το πόσο πολύ την είχε αλλάξει φάνηκε άμεσα! Ο Μεχία υποδέχτηκε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, σούταρε με το αριστερό η μπάλα κόντραρε, μόνο και μόνο για να του στρωθεί καλύτερα και να σκοράρει με τη δεύτερη προσπάθεια και με το δεξί πόδι. 2-1 και όλοι έμοιαζαν να ζουν ένα παραλήρημα. Ο Λεβαδειακός ήταν ξανά ζωντανός και ήταν εκείνος που τώρα έστηνε χορό παραμονής στην βροχή. Υπήρχαν, ωστόσο, ακόμα 40 λεπτά. Και η ποιότητα του Ιωνικού δε θα μπορούσε να αφήσει τους γηπεδούχους να επαναπαυτούν, ειδικά σε έναν αγωνιστικό χώρο που το κακό δεν ήθελε και πολύ να γίνει.

Ο Ιωνικός κατάφερε, αν και χρειάστηκε λίγο χρόνο ακόμα, να συνέλθει και να αρχίσει εκ νέου να απειλεί. Ο Γούλερι είχε τις στιγμές του για να βρει ένα γκολ, και τη στιγμή που το ματς έμοιαζε να γέρνει στην πλευρά του Λεβαδειακού, ήρθε ακριβώς εκείνο που αναφέραμε νωρίτερα. Ένα κόλλημα της μπάλας, ένα κλέψιμο και ένα κόρνερ… Η στημένη φάση έφερε το γκολ για τον Ιωνικό, με τον Τσιγκρίνσκι να σκοράρει από κοντά, γκολ που ακυρώθηκε από τον βοηθό του Μανούχου, και επικυρώθηκε από το VAR! Ο Παπαπέτρου που είχε την ευθύνη για τη φάση πήρε το χρόνο του (σ.σ. χρειάστηκαν τρία λεπτά για να αποφασίσει), εντέλει κατακύρωσε το γκολ, η ομάδα της Νίκαιας ζούσε το happy end και υπήρχαν δέκα λεπτά για να τελειώσει το απίστευτο ματς στην Λιβαδειά.

Τα είχαμε δει όλα, ή υπήρχε και συνέχεια στο δράμα; Αυτή τη φορά τα είχαμε δει όλα. Άδειοι σωματικά και ψυχολογικά, οι παίκτες του Λεβαδειακού δεν βρήκαν τρόπο να κάνουν το δικό τους ριφιφί και να έχουν το δικό τους happy end. Η ελπίδα δεν έχει πεθάνει ακόμα, αλλά οι γιατροί δεν της δίνουν και πολλές ελπίδες…

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παζ, Μεχία (84’ Μπελμόντ), Χάμοντ (92’ Νταμπό), Νίκας, Σαχπεκίδης (46’ Βρακάς), Γιαννιώτας (78’ Λούα Λούα), Γερεμέγεφ.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας (84’ Σόουζα), Σάκιτς, Φαντιγκά (61’ Γούλερι), Μασάς (70’ Μάνος), Σεμπά, Μάντζης.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X