«Στησίματα», πρόγραμμα «βουνό», αλλά μόνο η ΑΕΚ μπορεί να αντέξει!

«Στησίματα», πρόγραμμα «βουνό», αλλά μόνο η ΑΕΚ μπορεί να αντέξει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για όσα έρχονται από εδώ και πέρα για την ΑΕΚ και θα δείξουν πολλά για τους άλλους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους, Χριστός ανέστη. Ελπίζω να ξεκουραστήκατε, να ηρεμήσατε, να βρήκατε χρόνο για να αφιερώσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, να ετοιμαστείτε για όσα έρχονται. Γιατί δεν μας αρκεί η ζούγκλα της καθημερινότητας και όσα κουβαλά ο καθένας, έχουμε και τα απίθανα που συμβαίνουν σε αθλητικό επίπεδο. Εχουμε δει πολλά και απίθανα μέχρι τώρα στο διάβα της ΑΕΚ: την αλάνα του Περιστερίου, διαιτητές να αυτοπροτείνονται, άλλοι να εμφανίζονται λιάρδα, ανίερες συμμαχίες που φανταζόμασταν αλλά πλέον δεν νιώθουν καν την ανάγκη να κρυφτούν.

Μέσα στη φυσιολογική ηρεμία των ημερών, έφυγε από την επικαιρότητα η μυθική ιστορία με τους Πολωνούς διαιτητές. Ενδεχομένως, κάποιοι ποντάρουν πως θα ξεχαστεί όπως τόσα και τόσα και με τη δύναμη του ελέγχου των ΜΜΕ, θα το περάσουν στα ψιλά και με ειρωνείες σε βάρος της ΑΕΚ. Είναι φανερό εδώ και μέρες, πως η μεγάλη τους πρεμούρα αφορά τη διατήρηση στο σκοτάδι της αλήθειας. Να μη βγει τίποτα από το βίντεο στο αεροδρόμιο, γιατί ήδη από το ηχητικό που διέρρευσε, άρχισαν να στριμώχνονται επικίνδυνα.

Τα βίντεο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία

Γιατί θα αναρωτηθεί κάποιος; Μα πολύ απλά, γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι πλέον κοινωνοί για όσα λέχθηκαν και γιατί όλοι τους ξέρουν τι δείχνουν και τα βίντεο. Και γίνεται φανερό, πως αυτή η υπόθεση, όση σπέκουλα και εάν δημιουργούν, δεν μπορεί να περάσει κάτω από το χαλάκι. Είναι μια πρωτοφανής αποκάλυψη προσπάθειας στησίματος μιας ιστορίας, γιατί είναι φανερό πως υπήρχαν υψηλές προσδοκίες για απώλειες της ΑΕΚ στο ματς με τον Αρη.

Ισως γι’ αυτό από την ώρα που κατάλαβαν το μέγεθος της υπόθεσης, άρχισαν να προβάλουν μετά μανίας τις θέσεις των Πολωνών και το πόσο καλοί είναι. Πολύ γρήγορα, το αφήγημα για τους μεθύστακες που φέρνει η εξυγίανση, ο Μπένετ και ο Μπαλτάκος, πήγε στην άκρη και το διαδέχθηκε η προσπάθεια να πάει αλλού η δουλειά. Ωστόσο, όσο και εάν το δουλεύουν επικοινωνιακά, η έρευνα των διεθνών ομοσπονδιών δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει το βιντεοληπτικό υλικό. Ειδάλλως, δεν πρόκειται να υπάρξει πόρισμα και όλα θα μένουν έωλα. Αρα, όλα στο φως και να δούμε ποια είναι η αλήθεια. Στο χέρι των αρχών είναι τα πάντα.

Ούτε λεπτό ηρεμίας για την ΑΕΚ

Να πω την αλήθεια, όπου εμπλέκονται πολλοί κοκόροι και πολλές φορές και μπαίνουν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία των εξελίξεων. Εκεί που έχω σαφώς πιο θετική εκτίμηση, είναι το αγωνιστικό. Μπορεί επίσης να χάθηκε στη σειρά των αλλεπάλληλων αγώνων, αλλά η πραγματικότητα είναι πως παρά το προκλητικό πρόγραμμα που της έθεσαν, η ΑΕΚ παραμένει πρώτη στο πρωτάθλημα και είναι ήδη στον τελικό του κυπέλλου.

Ωστόσο, είναι επίσης ξεκάθαρο πως για την ΑΕΚ δεν υπάρχει ούτε λεπτό για εφησυχασμό. Ο δρόμος για το νταμπλ είναι ο πιο δύσκολος σε σχέση με οποιονδήποτε από τους άμεσους ανταγωνιστές της. Δεν υπάρχει κανένα ματς μέχρι να φτάσει στην τελευταία αγωνιστική με τον Βόλο εντός, στο οποίο να πιστεύει κάποιος πως μπορεί να πάρει ανάσα. Συν τοις άλλοις, από την Κυριακή αρχίζει πρόγραμμα με τέσσερα ντέρμπι μέσα σε δέκα μέρες.

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα

Η ΑΕΚ έδωσε ήδη απαντήσεις. Πέρασε από την Τούμπα και το Βόλο, εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό. Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ, οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είχαν τουλάχιστον από μια απώλεια από αυτές που «απαγορεύονται». Η ΑΕΚ έδειξε αντανακλαστικά, πηγαίνοντας στην Τούμπα με μεγάλη αποφασιστικότητα και δείχνοντας κόντρα στον ΠΑΟΚ, πως μπορεί να παίρνει μεγάλα αποτελέσματα και μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ηταν δε ακόμα πιο μεγάλο το διακύβευμα, λόγω της διακοπής και των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ πέρασε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι, που σε άλλες εποχές θα την είχε τελειώσει ψυχολογικά κι επέστρεψε με την πιο μεγάλη νίκη εκτός έδρας ως τώρα φέτος. Βέβαια, τα ζόρια δεν σταματούν εδώ καθώς υπάρχει μπροστά μας πρόγραμμα φωτιά. Με πρόγραμμα καλοδουλεμένο, ώστε αφ’ ενός να φτάσει στα όρια η ΑΕΚ στα συνεχόμενα ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Αρη στη Θεσσαλονίκη και αφ’ ετέρου, να υπάρχουν ματς όπως η άνοδος του Ολυμπιακού στην Τούμπα, που φαίνεται πως μπορεί να είναι εκτός στόχων πρωταθλήματος.

Χωρίς ανάσα

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X