Premier League: «Φρένο» στην Άρσεναλ έβαλε η Λίβερπουλ (2-2)

Premier League: «Φρένο» στην Άρσεναλ έβαλε η Λίβερπουλ (2-2)
Photo Credits: INTIME

Στάση «Άνφιλντ» για την Άρσεναλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βάσεις για… παρέλαση πρωταθλήτριας έβαλε στο ξεκίνημα του ματς η Άρσεναλ με το γρήγορο 0-2 στην έδρα της Λίβερπουλ, η οποία όμως αν και ουσιαστικά αδιάφορη βαθμολογικά, γύρισε το ματς σε 2-2 στο φινάλε. Ετσι, οι Reds, έδωσαν στην Μάντσεστερ Σίτι τη δυνατότητα να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στο -3 αφού πλέον βρίσκεται στο -6 αλλά έχει ένα ματς λιγότερο. Πλέον, 8 ματς απομένουν στο πρωτάθλημα για τους Gunners, ένα από αυτά στην έδρα των Πολιτών.

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Αρσεναλ και έδειξε από νωρίς για ποιο λόγο «χτυπά» στα ίσα το πρωτάθλημα. Στο 8’ ο Σάκα έφυγε στην κόντρα και έδωσε στον Οντεγκααρντ, την πάσα του Νορβηγού έκοψε ο Φαν Ντάικ αλλά η μπάλα πήγε στον Μαρτινέλι που αντέδρασε πιο γρήγορα απ’ όλους και πλάσαρε κάτω από το σώμα του Αλισον (0-1). Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα, είχαν καλές στιγμές με τους Ζιντσένκο (12’) και Γκαμπριέλ Ζεσούς (17’) και στο 28’ έγιναν το αφεντικό του αγώνα όταν ο σκόρερ έφυγε στα αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Ζεσούς ολομόναχος τιμώρησε την άμυνα της Λίβερπουλ γράφοντας το 0-2.

Ηταν εκείνο το σημείο που οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν» κάπως, κάτι στο οποίο βοήθησε και η κοκορομαχία του Αλεξάντερ-Αρνολντ με τον Τσάκα. Στο 34’ ο Σαλάχ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά το τελείωμά του ήταν απίστευτα κακό, όμως στο 42’ ο Αιγύπτιος την έκανε τη δουλειά του. Στα αριστερά ο Κέρτις Τζόουνς περίμενε το ανέβασμα του Ζότα, ο Πορτογάλος γύρισε, ο Χέντερσον έκανε επαφή και σε κενό τέρμα ο Σαλάχ δεν θα μπορούσε να το χάσει. Το 1-2 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, αφού στις καθυστερήσεις ο Χέντερσον είχε τις προϋποθέσεις για ένα καλό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πέναλτι για την Λίβερπουλ, ένα σίγουρα soft πέσιμο του Ζότα από μια επαφή του Χόλντινγκ. Η μπάλα στήθηκε στα 11 βήματα στοο 54’ όμως ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα άουτ [για 2η σερί εκτέλεση στην PL] και το 1-2 παρέμεινε. Στο 57’ ο Ράμσντεϊλ έκανε τεράστια επέμβαση στο πλασέ του Σαλάχ και το επόμενο διάστημα πέρασε χωρίς τη μεγάλη φάση, με την Αρσεναλ να νιώθει ότι μπορεί να αντέξει παίζοντας σε μεγάλο βαθμό αμυντικά. Ομως αυτό δεν συνέβη αφού στο 87’ ο Αλεξάντερ-Αρνολντ έκανε ντρίμπλα και σέντρα και ο Φιρμίνο, που είχε περάσει ως αλλαγή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ευτυχώς για την Αρσεναλ, το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε. Και λέμε «ευτυχώς» αφού στις καθυστρήσεις η Λίβερπουλ είχε 3 ευκαιρίες η μία καλύτερη από την άλλη για να πάρει τη νίκη. Στο 94’ το βολέ του Σαλάχ έφυγε ψηλά και στο 95’ ο Ράμσντεϊλ έβγαλε με το ένα χέρι το trademark πλασέ του Αιγύπτιου στην απέναντι γωνία. Στο 96’ έπειτα από κόρνερ ο Αγγλος keeper έκανε την επέμβαση του αγώνα κόντρα στον Κονατέ ο οποίος βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλλά… δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι έμεινε το τελικό 2-2.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X