Η ΑΕΚ θέλει και τις «αυτονόητες», αλλά και τις «μεγάλες» νίκες

Η ΑΕΚ θέλει και τις «αυτονόητες», αλλά και τις «μεγάλες» νίκες
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την κρίσιμη μάχη με τον Άρη...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από το βράδυ που έληξε ισόπαλο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Opap Arena», έγινε μονόδρομος για την ΑΕΚ το «3 στα 3» μέχρι το Πάσχα. Τα δύο θεωρητικά πιο δύσκολα, καθ’ ότι εκτός έδρας, σε Τούμπα και Βόλο, ήρθαν όπως έπρεπε και τώρα απομένει ίσως το πρακτικά πιο δύσκολο, δηλαδή αυτό με τον Άρη.

Γιατί είναι πρακτικά πιο δύσκολο, θα αναρωτηθεί κανείς. Επειδή η ΑΕΚ, που επί τέσσερα συναπτά έτη, έμεινε μακριά από τον πρωταθλητισμό, είναι λογικό να έχει μια δόση μεγαλύτερου άγχους, πλησιάζοντας προς τον στόχο, που σε συνδυασμό με την υποχρέωση να κερδίζει οπωσδήποτε στη Νέα Φιλαδέλφεια, της έφερε και τον πανικό που είδαμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μετά το 0-1, αλλά και το στρες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό βέβαια πρέπει να έχει τελειώσει σε εκείνα τα δύο ματς, κι από εδώ και πέρα, να κάνει η ΑΕΚ το απόλυτο νικών στην έδρα της. Που και αυτό δεν θα αρκεί καθώς θα χρειαστούν και νίκες εκτός. Για να μην το κουράζουμε, θα πρέπει να γίνουν πλέον και τα «αυτονόητα», αλλά κι άλλες «μεγάλες νίκες».

Δεν… συζητιέται η νίκη με τον Άρη

Χωρίς να σημαίνει ότι τα παιχνίδια που συγκαταλέγονται στα «αυτονόητα» είναι στην πραγματικότητα πιο εύκολα από αυτά που θεωρούνται «μεγάλα ντέρμπι», δηλαδή τα δύο με τον Ολυμπιακό και αυτό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Το κυριακάτικο πάντως στη Νέα Φιλαδέλφεια συγκαταλέγεται σίγουρα στα «αυτονόητα» για νίκη για την ΑΕΚ. Και μόνο αν έρθει η νίκη, θα έχει νόημα να πάρουμε… ποπ κορν ή… πατατάκια και να δούμε μετά με ηρεμία το ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ θέλει και τις «αυτονόητες», αλλά και τις «μεγάλες» νίκες

Από εκεί και πέρα, έχει ανοίξει, πάνω που επισήμως έκλεισε, και το θέμα με τον τελικό του Κυπέλλου. Που από τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΠΟ ότι θα γίνει στην Κύπρο, θα πρέπει να γίνει στην Κύπρο. Έχουν συμφωνήσει και οι ομάδες, εκτός αν κάποια… κωλοτουμπιάσει, οπότε κανονικά θα πρέπει να έχει τελειώσει η ιστορία.

Ορίστηκε στην Κύπρο, να γίνει στην Κύπρο

Κατ’ εμέ, όλοι οι τελικοί θα έπρεπε να γίνονται στο πιο ασφαλές γήπεδο της χώρας, που είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι το ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ που μια χαρά τον έχει πάει το ΟΑΚΑ αγωνιστικά, δεν το θέλει και το επιχείρημα των εξόδων της μετακίνησης των οπαδών του, είναι το μοναδικό που έχει λογική βάση.

Άλλο γήπεδο στην Ελλάδα, ας μην γελιόμαστε, δεν υπάρχει. Εννοώ που να είναι στη μέση απόσταση και να έχει και ασφάλεια για τον κόσμο. Στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Αφρική ή σε οποιαδήποτε μακρινή χώρα της Ευρώπης, επίσης δεν  μπορεί να γίνει για πολλούς λόγους. Όποτε, ας αφήσουν και τα δήθεν εμπόδια και τις πιθανές κωλοτούμπες όσοι ετοιμάζονται να τις κάνουν, να γίνει ο τελικός εκεί που ορίστηκε επίσημα.

Ήδη υπάρχουν άνθρωποι και από πλευράς ΑΕΚ και από πλευράς ΠΑΟΚ, που έχουν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια (με το όποιο ρίσκο έχει αυτό για τους ΑΕΚτζήδες καθώς υπάρχει και η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό), που εφόσον ακυρωθεί κάτι που έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΠΟ, θα κάνουν ομαδικές μηνύσεις και με το δίκιο τους.

Είναι μια επιπλέον πληγή για το ούτως ή άλλως πληγωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνεται κάθε χρόνο αυτό το… όργιο με τον τελικό του Κυπέλλου. Ε, όταν αποφασίζεται κάτι και μάλιστα ανακοινώνεται και επίσημα, θα πρέπει να γίνεται, είτε μας αρέσει και μας βολεύει, είτε όχι.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X