Οι τρεις προϋποθέσεις για να πει το «ναι» η κυπριακή αστυνομία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Οι τρεις προϋποθέσεις για να πει το «ναι» η κυπριακή αστυνομία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο… γήπεδο της κυπριακής αστυνομίας είναι, πλέον, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η ΕΠΟ μπορεί να ανακοίνωσε χθες (7/4) ότι το μεγάλο ραντεβού κλείστηκε για τις 20 Μαΐου στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, η τελική απόφαση, ωστόσο, ανήκει στην αστυνομία της Κύπρου, η οποία, ωστόσο, και για την ώρα τουλάχιστον, δεν έχει καμία ενημέρωση, όπως δήλωσε ο ευπρόσωπος Τύπου της, Χρίστος Ανδρέου!

Ο κ. Ανδρέου, μάλιστα, λέει και κάτι άλλο, ανησυχητικό αν μη τι άλλο, αφού υπενθύμισε στις δηλώσεις του ότι κάποτε αρνήθηκαν στην αστυνομία της Κύπρου να γίνει στο νησί τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η αστυνομία, λοιπόν και μόνο αυτή, θα ανάψει -ή όχι- το πράσινο φως, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. στην Κύπρο. Τι θέλει, όμως, για να πει το «ναι»;

Καταρχήν, για να τα πάρουμε με τη σειρά, η ΕΠΟ έχει έρθει σε συμφωνία με την κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά και με τη διοίκηση του ΓΣΠ, ώστε να γίνει ο τελικός στο στάδιο της Λευκωσίας. Ο διευθυντής του ΓΣΠ, όμως, Φοίβος Κωνσταντινίδης, μίλησε στο κυπριακό Offsite News και παρότι επιβεβαίωσε ότι το στάδιο είναι διαθέσιμο, υπογράμμισε ό,τι αναφέραμε παραπάνω: Ότι, δηλαδή, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από το τι θα πει η αστυνομία. Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε, δε, ότι από Δευτέρα θα ξεκαθαρίσουν όλα τα δεδομένα.

Η αστυνομία μπορεί ακόμη να μην έχει -επίσημη- ενημέρωση, αλλά ξέρει πολύ καλά τις διαθέσεις και προφανώς έχει δει τη χθεσινή ανακοίνωση. Ήδη, λοιπόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ίδιου σάιτ, φαίνεται να προσανατολίζεται σε πολύ συγκεκριμένους και αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για να πει το «ναι» στη διεξαγωγή του τελικού στο ΓΣΠ.

Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο του Αρχηγείου βρίσκονται τρεις προϋποθέσεις, τις οποίες η αστυνομία φαίνεται να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και αυτές θα κρίνουν την τελική της απόφαση.

Πρώτη προϋπόθεση: Ο αριθμός των οργανωμένων φιλάθλων, που θα ταξιδέψει μαζί με την κάθε ομάδα. Αυτός πρέπει να περιοριστεί σε μερικές εκατοντάδες και δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 1000 για κάθε ομάδα.

Δεύτερη προϋπόθεση: Η δεύτερη βασική προϋπόθεση θα είναι ο χώρος διαμονής των φιλάθλων των δυο ομάδων. Αυτός θα πρέπει να είναι σε διαφορετικές πόλεις για την κάθε ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο της παρουσίας των φιλάθλων χωρίς διανυκτέρευση, κάτι, όμως, που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, τουλάχιστον για τον συνολικό αριθμό των οπαδών των δυο ομάδων.
Τρίτη προϋπόθεση: Η μέθοδος διακίνησης και μεταφοράς των οργανωμένων φιλάθλων. Σκέψεις γίνονται και για τη διάθεση των εισιτηρίων στο ΓΣΠ. Μεταξύ άλλων υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητηθεί αυτά να διατεθούν μόνο σε κατόχους κάρτας φιλάθλου του ΚΟΑ.

Παράλληλα, την αστυνομία προβληματίζει και ο διαχωρισμός των κερκίδων. Μία πρώτη σκέψη είναι να δοθεί η ανατολική κερκίδα στους οπαδούς της μιας ομάδας και η δυτική κερκίδα στους οπαδούς της άλλης, με τα πέταλα να μείνουν κενά. Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Επίσης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πόσοι αστυνομικοί θα είναι σε επιφυλακή και εάν θα επιστρατευτούν μέλη της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη Τετάρτη άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για τα 9 μέτρα, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για τη βία στα γήπεδα.

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X