Η ΑΕΚ δεν έχει να περιμένει τίποτα από κανέναν, παρά μόνο από τον εαυτό της

Η ΑΕΚ δεν έχει να περιμένει τίποτα από κανέναν, παρά μόνο από τον εαυτό της
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου πριν από τις πιο κρίσιμες 40 μέρες, που θα καθορίσουν αν και πώς θα φτάσει η ΑΕΚ στο νταμπλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι περίεργο, να βρισκόμαστε λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών που παραδοσιακά πέφτουν οι τόνοι και γίνεται προσπάθεια να υπάρχει ψυχραιμία και τα πράγματα σε ό,τι αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι πιο τεταμένα από ποτέ. Και είμαι σχεδόν βέβαιος, πως όσο πλησιάζουμε περισσότερο στο φινάλε, αυτό θα ενταθεί περισσότερο. Όσο η ΑΕΚ αντέχει, είναι το πιθανότερο σενάριο να εντείνονται οι προσπάθειες για να ανατραπεί αυτό που εμφανίζεται ως αναπόφευκτο μέσα στον αγωνιστικό χώρο: να κατακτήσει η Ένωση το νταμπλ.

Αντιλαμβάνομαι, πως κάθε φορά που αναφέρω το αυτονόητο, είναι σαν να κάνει τζιζ. Χτυπά εγκεφαλικά κύτταρα σε κόσμο που δεν θέλει να αποδεχθεί την ανωτερότητα μιας ομάδας που διαρκώς εξελίσσεται και δείχνει με κάθε τρόπο – πρώτιστα στον εαυτό της – πως δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερα από τα πάντα. Και όταν τεράστιες μορφές, όπως ο μεγάλος Στέλιος Μανωλάς που πάντα είναι προσεκτικός στα λόγια του, μιλά ανοιχτά για ομάδα που είναι μια ταχύτητα πάνω από τον ανταγωνισμό και πιο κοντά από ποτέ ξανά στο νταμπλ, δεν έχω να προσθέσω πολλά.

Δεν αδικώ κανέναν. Από τη μία υπάρχουν υποστηρικτές άλλων ομάδων που βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους οπτική. Από την άλλη, είναι γεγονός πως αφ’ ενός η συστηματική παραπληροφόρηση από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και αφ’ ετέρου, η μαυρίλα που άφησε στις ψυχές των ΑΕΚτζήδων η προηγούμενη τετραετία, τους κάνει να γίνονται ακόμα «άπιστοι Θωμάδες». Μόνο που η αλήθεια του γηπέδου, είναι μία και δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες.

Εκπληκτικές αντιδράσεις από την ΑΕΚ

Στη διάρκεια της πρώτης ποδοσφαιρικής διαβολοβδόμαδας, η ΑΕΚ έδειξε εκπληκτικά πράγματα. Δεν αναφέρομαι μόνο στις νίκες, αλλά και στον τρόπο που ήρθαν αυτές. Στην Τούμπα η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το μυαλό στο κεφάλι της, την ώρα που ο Κουλμπάκοφ έδινε ρεσιτάλ παραποίησης ενός αγώνα. Βρήκε τις λύσεις, την ψυχραιμία, την προσέγγιση για να πάρει μια τεράστια νίκη, σε μια έδρα που υπέφερε τα τελευταία χρόνια και σε ένα κλίμα που σαφέστατα, μόνο φιλικό δεν ήταν.

Αμέσως μετά, ακολούθησε το πέρασμα από το Βόλο. Είναι εκπληκτικό να ακούω και να διαβάζω για το «φιλικό» περιβάλλον της ΑΕΚ και την κοινή εμφάνιση του Μελισσανίδη με τον Μπέο. Θαρρείς και εάν θέλει κάποιος να φτιάξει μια ιστορία, θα το κάνει σε κοινή θέα και με τον περιφερειάρχη της περιοχής για μάρτυρα. Ας είμαστε σοβαροί. Ο Μελισσανίδης ξέρει καλά πως υπάρχουν μπιφτεκογυρίσματα και ήθελε με την προσωπική παρουσία του να θέσει φραγμούς. Όπως και έγινε. Ο Βόλος είναι φανερό πήγε το ματς όπως στη Λεωφόρο, αλλά η ΑΕΚ με την ποιότητα της έβαλε το γκολ νωρίς.

Έτσι κι αλλιώς βέβαια, στην ΑΕΚ ξέρουν καλά ποιο είναι το περιβάλλον που θα πορευθούν ως το φινάλε. Έχουν απόλυτη επίγνωση, πως είναι εντελώς μόνοι σε αυτήν τη διαδρομή. Δεν είναι ευφυολόγημα ή από τα τσιτάτα που κάνουν εντύπωση. Είναι μια πραγματικότητα, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Απέναντι στην ΑΕΚ, έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο μέτωπο που – ο καθένας για λογαριασμό του – την ΑΕΚ επιχειρεί να ρίξει από την κορυφή.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Για τον Ολυμπιακό και τη ρητορική του, δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις. Είναι δεδομένο πως έχει επιλέξει ακραία προσέγγιση και πάει την κατάσταση στα όρια της. Έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε ομάδα διαμαρτυρίας, αν και στην πραγματικότητα είναι ο πλέον ευνοημένος της νέας εποχής. Ακόμα και που βρίσκεται μέσα στη διεκδίκηση δύο στόχων, αποτελεί παραβίαση κάθε ποδοσφαιρικής λογικής, αλλά είναι μέρος της κουλτούρας που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός. Με βασικό αντίπαλο σε κάθε κραυγή του, πάντα την ΑΕΚ.

Για τον Παναθηναϊκό είναι μια νέα πραγματικότητα όλο αυτό και φαίνεται πως αρκείται σε πολλές περιπτώσεις να αφήνει τους άλλους να βρίσκονται σε ένταση και εκείνος να μένει εκτός. Ακόμα και οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Αλαφούζου, δεν έδιναν ξεκάθαρο στίγμα για όσα σκέφτεται. Όπως βέβαια, σε κανένα σημείο δεν αντιδρά στην τοξικότητα του Ολυμπιακού και ικανοποιείται από το συγκεκριμένο στάτους, που άλλωστε μόνο άσχημα δεν τον έχει πάει. Φαίνεται πάντως, πως βασικά στοχεύει προς την ΑΕΚ, χωρίς πάντως να πηγαίνει στα άκρα.

Ο δρόμος της ΑΕΚ

Διαβάστε τη συνέχεια

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X