Τώρα δεν μετρά το πώς, αλλά να γίνει η δουλειά για την ΑΕΚ

Τώρα δεν μετρά το πώς, αλλά να γίνει η δουλειά για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το πέρασμα της ΑΕΚ από το Βόλο και τη συνέχεια της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι νόμος στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ματς που τα παίζεις και ματς που μπαίνεις και τα παίρνεις. Αυτό που κλήθηκε να δώσει η ΑΕΚ στο Βόλο, ήταν ένα από αυτά. Δεν είχε καμία σημασία το πώς, αλλά το σπουδαίο και καθοριστικό ήταν να γίνει. Όπως και συνέβη. Η ΑΕΚ μπήκε, φόρτσαρε ένα 20λεπτο και καθάρισε το παιχνίδι. Στη συνέχεια, έκανε διαχείριση και είναι σημαντικό για τα δεδομένα της Ενωσης και την αδυναμία που είχε σε αυτό το κομμάτι κατά το παρελθόν, πως το έκανε με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Επί της ουσίας, ο Βόλος είχε μιάμιση απειλητική στιγμή προς την εστία του Αθανασιάδη. Για μια ομάδα που είχε τεράστια δυσκολία στη διαχείριση των παιχνιδιών, είναι πολύ μεγάλη πρόοδος. Είναι μια κατάκτηση, που έρχεται να προστεθεί σε όλα εκείνα που έχουν συμβεί από το ξεκίνημα της σεζόν, με τελευταίο τη μεγάλη νίκη εκτός έδρας. Τώρα προστέθηκε και αυτό, που θα είναι κρίσιμο στη χρονική φάση που βρισκόμαστε.

Γκολ με σφραγίδα Αλμέιδα

Τι είδαμε από την ΑΕΚ στο Βόλο; Ένα τρομερό 20λεπτο, που ο αντίπαλος της δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Συνεχόμενα κλεψίματα, ασφυκτική πίεση, γρήγορα τελειώματα. Η δουλειά έγινε σε ένα από αυτά, με ένα γκολ που ήταν σα να το έβαλε ο ίδιος ο… Αλμέιδα. Βλέπετε, τέτοια γκολ είναι σήμα κατατεθέν της δικής του ΑΕΚ. Πίεση ψηλά στον αντίπαλο, άμεσο παιχνίδι, εκτέλεση με τη μία από τον Πινέδα και όλα πήραν το δρόμο τους.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ φάνηκε πως δεν καιγόταν να φορτσάρει. Είχε βέβαια το μειονέκτημα των χαμηλών πτήσεων των ακραίων μπακ, που συμμετείχαν ελάχιστα στο παιχνίδι. Ο Μοχαμάντι δικαιολογείται με δεδομένο πως είχε να παίξει από το Μουντιάλ, ο Ρότα είναι δεδομένο πως θα έπρεπε να έχει μπει πιο πολύ στο παιχνίδι και να είχε βοηθήσει τον Ελίασον. Με τα μπακ να μην ανεβαίνουν, η ΑΕΚ περίμενε σχεδόν τα πάντα από τον Μάνταλο και τις κινήσεις του Πινέδα.

Εκανε αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ

Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ δεν δέχτηκε παρά ελάχιστη πίεση. Ακόμα και όταν στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος έγινε πιο σφριγηλός στη μεσαία γραμμή με την είσοδο του Μπαριέντος. Αλλά και πάλι, δύο φορές χρειάστηκε να επέμβει σε όλο το παιχνίδι ο Αθανασιάδης. Η ΑΕΚ το πήγε καλά, το έφτασε εκεί που ήθελε και πήρε το τρίποντο. Η νίκη ήρθε, τραυματισμός και τιμωρία δεν προέκυψε, σχετική συντήρηση δυνάμεων ενόψει Αρη έγινε.

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που χρειαζόταν. Εμεινε στην πρώτη θέση και πάει για τα επόμενα. Ετσι κι αλλιώς, το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν από αυτά που περίμενα πως θα μπορούσε να υπάρξει απώλεια για τους «πράσινους». Ο Αρης άφησε πολλά κενά, δυσκολεύτηκε να κάνει φάσεις, ήταν νομοτελειακό πως θα έβρισκε ένα γκολ ο Παναθηναϊκός. Αυτό είναι ένα καλό μήνυμα, για να μην πιστεύει ουδείς πως ο Παναθηναϊκός είναι εκτός πρωταθλήματος μετά την γκέλα με το Βόλο.

Κορυφή και τελικός

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X