UEFA: Ο Τσέφεριν επανεκλέγεται αύριο πρόεδρος

UEFA: Ο Τσέφεριν επανεκλέγεται αύριο πρόεδρος
Photo Credits: INTIME

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν θα επανεκλεγεί αύριο (5/4) πρόεδρος της UEFA στο 47ο συνέδριό της στη Λισαβόνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν θα επανεκλεγεί αύριο (5/4) πρόεδρος της UEFA στο 47ο συνέδριό της στη Λισαβόνα, όπου θα είναι μοναδικός υποψήφιος, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρώμη, που ακολούθησε την πρώτη του εκλογή στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αθήνα.

Ο Σλοβένος παράγοντας πηγαίνει σε μία τρίτη θητεία έχοντας σημαία την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αθλητική αξία-όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα Marca-, έχοντας αντιμετωπίσει την πανδημία Covid-19, την ευρωπαϊκή Super League και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και προκρίνοντας αλλαγές στις διοργανώσεις από το 2024, όπως για παράδειγμα στο Champions League, που θα αυξήσει τις ομάδες του σε 36 ή το Nations League, που θα έχει επιπλέον  γύρο νοκ άουτ.

Covid-19, εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ευρωπαϊκή Super League

Από την έλευση του στην προεδρία λόγω της κρίσης που πυροδότησε την υπόθεση διαφθοράς της FIFA το 2015, ο Τσέφεριν αύξησε την εξουσία του στην Ευρώπη και το διεθνές ποδόσφαιρο με ενέργειες και μηνύματα ενάντια στην ευρωπαϊκή  Super League ή την «καταδίκη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Έτσι ο τελευταίος τελικός του Champions League μεταφέρθηκε από την Αγία Πετρούπολη στο Παρίσι, 24 ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τρεις μέρες αργότερα έσπασε το συμβόλαιο με την Gazprom, τη ρωσική ενεργειακή εταιρεία με την οποία η UEFA είχε συνδεθεί από το 2012, και σύλλογοι και εθνικές ομάδες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία αποκλείστηκαν από τις διοργανώσεις της.

Επίσης στάθηκε απέναντι στην FIFA όταν υπερασπιζόταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

Αναμένει την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για την ευρωπαϊκή Super League, που έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη, προκειμένου ν αποφασίσει για την καταγγελία που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι της ευρωπαϊκής Super League- που υποστηρίζουν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους- κατά UEFA και FIFA για κατάχρηση, δεσπόζουσα θέση και μονοπώλιο έναντι των ευρωπαϊκών κανονισμών.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν προχώρησε, λόγω της πανδημίας Covid-19,  στην απόφαση της αναβολής του Euro 2020 για το 2021, στην αποδέσμευση 236,5 εκατομμυρίων ευρώ για βοήθεια στις ομοσπονδίες και 70 εκατομμύρια στους συλλόγους.

Επίσης μέσω του Ιδρύματος της UEFA, δημιουργήθηκε ένα ταμείο βοήθειας για την Ουκρανία και δώρισε 200.000 ευρώ για τα θύματα των σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία.

Έγινε ο 7ος πρόεδρος της UEFA στην Αθήνα

Πρώην παίκτης ποδοσφαίρου Σάλας με την Λιτίγα και πρόεδρος της  ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβενίας από το 2011, ο 55χρονος-πλέον- Τσέφεριν, γεννημένος στη Γκροσούπλιε  περίπου είκοσι χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λιουμπλιάνα, δικηγόρος στο επάγγελμα, έγινε στην Αθήνα ο έβδομος πρόεδρος της UEFA στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 στo 12ο έκτακτο συνέδριό της, σε εκλογές που εξαναγκάστηκαν λόγω του αποκλεισμού από τη FIFA του Γάλλου Μισέλ Πλατινί, ο οποίος είχε επανεξελέγη για τρίτη θητεία στην UEFA τον Μάρτιο του 2015. Ο Πλατινί αθωώθηκε από το ελβετικό δικαστήριο το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Τσέφεριν νίκησε τον Ολλανδό Μισέλ Φαν Πράαγκ με 42 ψήφους κατά 13  και επανεξελέγη στις 7 Φεβρουαρίου 2019 στη Ρώμη, χωρίς αυτή τη φορά να έχει αντίπαλο. Το ίδιο που θα συμβεί και αύριο στη Λισαβόνα.

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και με μαύρη ζώνη στο καράτε

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και με μαύρη ζώνη στο καράτε, γνώρισε εγκωμιαστικά σχόλια κυρίως επειδή συνέχισε την παράδοση του πατέρα του να υπερασπίζεται χωρίς κόστος τα θύματα χωρίς πόρους παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έκανε όταν το 2006 εκπροσώπησε μια οικογένεια Ρομά που εκδιώχθηκε από την πόλη καταγωγής τους στη Σλοβενία λόγω πιέσεων από γείτονες.

Πέρυσι, είπε ότι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καλωσόρισε έναν Ουκρανό παίκτη στο σπίτι του και πέρασε δύο μέρες στο τηλέφωνο προσπαθώντας να βοηθήσει ποδοσφαιριστές και προπονητές να φύγουν από τη χώρα για να ξεφύγουν από έναν πόλεμο.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X