Τσέφεριν για «υπόθεση Νεγκρέιρα»: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή»

Τσέφεριν για «υπόθεση Νεγκρέιρα»: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή»
Photo Credits: INTIME

Όσα είπε ο Τσέφεριν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Είναι μια από τις πιο σοβαρές καταστάσεις που έχω δει στο ποδόσφαιρο». Δήλωση-προειδοποίηση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, σχετικά με την «υπόθεση Νεγκρέιρα»,  κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην αθλητική εφημερίδα της Σλοβενίας “Ekipa”.

Πριν από 10 ημέρες, η UEFA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια έρευνα για την «υπόθεση Νεγκρέιρα», προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει «ενδεχόμενη παραβίαση του νομικού πλαισίου της UEFA από την Μπαρτσελόνα».

«Δεν μπορώ να σχολιάσω άμεσα για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή έχουμε μια ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή. Και δεύτερον, επειδή δεν έχω ασχοληθεί λεπτομερώς με αυτό το θέμα. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή» είπε ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA.

«Είναι τόσο σοβαρό που, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα στο ποδόσφαιρο που έχω δει. Σε επίπεδο Ισπανικής Λίγκας, φυσικά, το θέμα είναι προδιαγεγραμμένο και δεν μπορεί να έχει ανταγωνιστικές συνέπειες, αλλά οι διαδικασίες συνεχίζονται στο επίπεδο της ισπανικής εισαγγελίας. Αλλά, όσον αφορά την UEFA, δεν υπάρχει τίποτα που να προδιαγράφεται» πρόσθεσε.

Η Μπαρτσελόνα φέρεται να κατέβαλε περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2001 και 2018 σε εταιρείες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας το διάστημα 1993-2018.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι με μυστική συμφωνία και «σε αντάλλαγμα για χρήματα», ο Νεγκρέιρα ευνόησε την Μπαρτσελόνα «στις αποφάσεις που λάμβαναν οι διαιτητές στα παιχνίδια που έπαιξε ο σύλλογος».

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν πρόκειται να επανεκλεγεί πρόεδρος της UEFA στη Λισαβόνα, όπου αύριο Τρίτη  (4/4) είναι προγραμματισμένη η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και μία ημέρα αργότερα το 47ο συνέδριό της, και ένα από τα «μέτωπα» που έχει στο τραπέζι είναι η ευρωπαϊκή Super League (ESL). Ο Σλοβένος παράγοντας τονίζει ότι οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν στο Champions League θα δυναμώσουν πολύ την κορυφαία διοργάνωση.

«Οι αλλαγές θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσες τις φάσεις που οδηγούν στα απευθείας νοκ άουτ. Θα προσθέσουμε νέα πράγματα στο τρέχον μοντέλο και θα κρατήσουμε όλα τα καλά που έχει ήδη» συμπλήρωσε.

«Σχετικά με την ευρωπαϊκή Super League, φαίνεται ότι προσπαθούν ακόμα να κάνουν κάτι, αλλά, κατά τη γνώμη μου, κινούνται απλώς για να βελτιώσουν λίγο τη διαπραγματευτική θέση τους και να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν κάτι μαζί μας. Δεν έχουν καταλάβει πλήρως ότι δεν έχουμε τίποτα να διαπραγματευτούμε. Φυσικά, το “εγώ” παίζει επίσης έναν συγκεκριμένο ρόλο σε μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους και γι’ αυτό εξακολουθούν να ασχολούνται με αυτό, επειδή με τα χρόνια έχουν συνηθίσει όλοι να είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν στις δικές τους επιδιώξεις. Αλλά αυτή η ιστορία τελείωσε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X