Η ΑΕΚ το φωνάζει σε όλους, ότι και εάν κάνετε, το πρωτάθλημα είναι δικό της!

Η ΑΕΚ το φωνάζει σε όλους, ότι και εάν κάνετε, το πρωτάθλημα είναι δικό της!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για τον γίγα της Τούμπας και την ΑΕΚ που απέδειξε ξανά πως δεν βλέπει τον ανταγωνισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξέρω, ξέρω. Μην βιάζεσαι. Έχει ακόμα οκτώ αγωνιστικές, όλοι θα παίξουν με όλους, τίποτα δεν κρίθηκε. Δεν ξέρω τι έχει ο καθένας στο μυαλό και στην ψυχή του. Προσπαθώ πάντα να κρίνω με βάση αυτά που βλέπω στο γήπεδο και εκεί δεν είχα και βέβαια δεν έχω, την παραμικρή αμφιβολία. Μόνο εκεί που σας έλεγα, πως η ΑΕΚ είναι καλύτερη, γράψτε λάθος. Για εμένα (που θα έλεγε και μια ψυχούλα), η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη από κάθε αντίπαλο της.

Η εξέλιξη αυτής της ομάδας είναι εκπληκτική. Είναι δεδομένο πως φαινόταν να υπάρχει ένα θέμα με τα μεγάλα ματς εκτός έδρας. Ηταν δεδομένο και έγινε ακόμα πιο έντονο από τη στιγμή που ήρθε η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να πάρει κάποιες μεγάλες νίκες μακριά από τα Φιλαδέλφεια. Την πρώτη την έκανε στην Τούμπα. Με τόσο εκκωφαντικό τρόπο μάλιστα, που πιστεύω πως την «άκουσαν» ακόμα και εκείνοι που επί μήνες ειρωνεύονται και αμφισβητούν.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Για να έρθει η επικράτηση της ΑΕΚ, μπήκαν τα κομμάτια στην κανονική τους θέση. Ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο, όταν υπήρχαν κάποιες «αλχημείες», ήταν καταφανής η ανωτερότητα της Ενωσης. Ηταν η ομάδα που φαινόταν πως έψαχνε σταθερά το γκολ, είχε δύο μεγάλες φάσεις με τον Πινέδα και άλλες δυο που ο Κουλμπάκοφ και τα άλλα παιδιά έκαναν μεγάλο αγώνα για να βρουν τρόπο να τις ακυρώσουν. Παράλληλα, δεν κινδύνευσε στιγμή.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Αλμέιδα τόλμησε νωρίς. Ο Λιβάι στην κορυφή, ο Αραούχο στη θέση του, ο Πινέδα στον άξονα. Το πράγμα ρόλαρε, έστω και εάν ο Μεξικανός κάποια στιγμή χάθηκε. Μπορεί οι αλλαγές σε ατομικό επίπεδο να μην έκαναν τη διαφορά, αλλά η ΑΕΚ συνέχισε να κάνει κουμάντο. Εδωσε περισσότερη μπάλα στον ΠΑΟΚ, περίμενε τις ευκαιρίες της. Μια δεν μέτρησε το γκολ του Τζαβέλλα, μετά ήρθε το έπος.

Θα έπρεπε να το ακυρώσει κι αυτό

Για εμένα που θα έλεγε και ο απών, δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Ο Αραούχο έκανε κοντρόλ με την κοιλιά, ο Μάνταλος σήκωσε πολύ χορτάρι με το σκάψιμο, δεν επιτρέπονται κοντρόλ με το στήθος και βολ πλανέ μέσα στην Τούμπα. Που τα έχετε δει όλα αυτά; Εάν ο Κουλμπάκοφ είχε τσίπα, έπρεπε να βρει έναν τρόπο να το ακυρώσει. Και εάν κάποιος πιστεύει λανθασμένα πως δεν έγινε τίποτα, θα απαντήσω: γιατί στα άλλα έγινε κάτι;

Η ΑΕΚ μπορούσε να σκοράρει και δεύτερη φορά, εάν ο Λιβάι δεν ήταν τέτοιο θηρίο και έπεφτε στο κεφαλοκλείδωμα του Σάστρε. Αλλά μικρό το κακό. Ένα και να καίει λένε. Η ΑΕΚ έδειξε πως ξέρει να νικά και εκτός έδρας, έχει το πλουσιότερο υλικό από κάθε ανταγωνισμό (θα μετρήσει πολύ αυτό στην εβδομάδα με τα τρία ματς που διανύουμε), έχει φοβερή ψυχολογία. Είναι πρώτη και καλύτερη και το δείχνει με κάθε τρόπο πως έχει τα πάντα στα δικά της πόδια.

Εγραψε ιστορία ο Κουλμπάκοφ

Ο Παναθηναϊκός έμεινε με τον… μουτζούρη που ψάχναμε ποιος θα πάρει σε αυτά τα ματς με Βόλο και Αρη. Δείτε ένα ματς του Παναθηναϊκού (αν αντέχετε) και δείτε ένα ματς της ΑΕΚ και πιστεύω πως θα κατανοήσετε τη διαφορά. Δεν μπορεί ακόμα και σε αυτό το απομακρυσμένο κρατίδιο της νότιας Μεσογείου, να μην επιβραβευθεί η καλύτερη ομάδα. Αν και μετά τον Κουλμπάκοφ, νομίζω περάσαμε σε άλλη πίστα.

Ο γίγας από τη Λευκορωσία, έκανε τον Δημητρόπουλο και τον Ποντίκη να μοιάζουν με προσκοπάκια, τον Καμπάκοφ και τον Εσκάς να θυμίζουν σχολιαρόπαιδα. Τα γράφω τώρα, μετά τη νίκη της ΑΕΚ και αφού το κεφάλι επέστρεψε στη θέση του. Γιατί για να πω την αλήθεια, είχαν πονέσει τα μυαλά μου με αυτό που έκανε ο περίεργος. Προφανώς, μιλάμε για το σκάνδαλο του αιώνα που διανύουμε, μια κίνηση επιστημονικής φαντασίας που δεν χωρά ανθρώπινος νους.

Δεν πάει άλλο

Μου έλεγε ένας έμπειρος περί τα διαιτητικά για να τον δικαιολογήσει, πως σφύριξε φάουλ υπέρ της ΑΕΚ επειδή δεν περίμενε πως ο Σβαμπ θα έκανε την γκάφα να στείλει την μπάλα στον Πινέδα. Εάν υποθέσω πως είναι έτσι, γιατί εκτέλεσε τότε φάουλ ο ΠΑΟΚ; Στην περιγραφή του ΠΑΟΚ λέχθηκε πως υπήρξε φάουλ του Αμραμπατ στον Σάστρε, που απ’ όσο είδα, δεν είχαν καν οπτική επαφή. Αλλά γιατί να έχουν θα πεις. Για εμένα λέει ο Κουλμπάκοφ σαν την άλλη ψυχούλα, δεν ήταν γκολ και δεν μέτρησε.

Αλλά ξέρετε, κάπου πρέπει να μπει και ένα τέλος. Γιατί τώρα μπορεί Μάνταλος και Αραούχο να έκρυψαν την μπάλα και να έσωσαν την παρτίδα, ειδάλλως θα βρισκόμασταν τώρα σε νευρική κρίση. Δεν αλλοιώνει η νίκη της ΑΕΚ την σκανδαλάρα που συνέβη. Δεν μπορεί να εμφανίζονται περίεργοι τύποι, που χαλάνε το μυαλό του κόσμου. Δεν ξέρω τα κίνητρα του Κουλμπάκοφ, ξέρω πως αυτό που έκανε δεν υπάρχει.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X