Απίστευτο: Ο Μπαλτάκος ενημερώθηκε από την UEFA ότι ο Μητσοτάκης πήρε τον Τσέφεριν για elite διαιτητές!

Μπαλτάκος: «Αν η Super League 2 εισηγηθεί να ανέβουν δύο, θα ταχθώ υπέρ τους»
Photo Credits: INTIME

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού στον Αλεξάντερ Τσεφέριν, αλλά και την επιστολή της Super League δίχως καμία δικαιοδοσία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΕΠΟ ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την UEFA, το αίτημα για elite διαιτητές και την επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η UEFA δεν μπορεί να συνδιαλέγεται με τον επικεφαλής μιας κυβέρνησης ή μιας λίγκας από τη στιγμή που υπάρχει αυτοδιοίκητο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως εκ τούτου, τόσο το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Τσέφεριν, όσο και η επιστολή της Super League του Βαγγέλη Μαρινάκη στην UEFA για διαιτητές ήταν πλήρως μη θεσμικές.

Και εκτός τούτου, η ηγεσία της κυβέρνησης δεν ενημέρωσε ποτέ το αρμόδιο όργανο του ελληνικού ποδοφαίρου για την απευθείας συνομιλία Μητσοτάκη – Τσέφερι καθώς ο Τάκης Μπαλτάκος το έμαθε όταν επισκέφτηκε τα γραφεία της Νιόν την Τρίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στην συνέχεια των playoffs, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

α) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη στην Nyon την Τρίτη 28.03.2023.

β) Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.

γ) Του γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και η SL1.

δ) H UEFA μέχρι την Τρίτη δεν είχε προβεί σε καμιά ενέργεια επειδή βάσει του καταστατικού της ενεργεί μόνο κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας.

ε) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την παροχή συνδρομής ως προς το θέμα αυτό και κατόπιν της θετικής απάντησής του ζητήθηκε η αποστολή επιστολής.

στ) Η επιστολή απεστάλη την επόμενη ημέρα Τετάρτη 29.3.2023.

ζ) Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X