«Κατηγόρησε» τις νέες μπάλες για τον τραυματισμό του ο Τσιτσιπάς

«Κατηγόρησε» τις νέες μπάλες για τον τραυματισμό του ο Τσιτσιπάς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θεωρεί ότι οι νέες μπάλες που χρησιμοποιούνται στο tour από το ξεκίνημα της σεζόν «ευθύνονται» για το πρόβλημά του στον ώμο.

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο θέμα φέτος ήταν η αλλαγή στις μπάλες και αυτό ήταν ένα ζήτημα που έχει συζητηθεί μεταξύ των παικτών», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στη συνέντευξη τύπου εν όψει της συμμετοχής του στο Miami Open. «Οι μπάλες πρέπει να παραμένουν ίδιες στα περισσότερα τουρνουά και ειδικά στις σκληρές επιφάνειες. Αυτό ωφελεί όλους μας και προστατεύει τους παίκτες από τραυματισμούς. Έχω λάβει σχόλια από άλλους παίκτες για τις μπάλες στην αρχή της χρονιάς και για το ότι είχαν σημαντική επίδραση στους ώμους, τους καρπούς, στο χέρι γενικά. Πιστεύω ότι από εκεί προέρχεται και ο τραυματισμός μου». Tην ίδια άποψη για τις μπάλες είχε εκφράσει στην Ντόχα και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε καλέσει την ATP να επανεξετάσει το ζήτημα.

Ο Στεφ τόνισε ότι έπαιξε τραυματίας στο Indian Wells, όπου ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Τζορνταν Τόμπσον, λόγω των κανονισμών της ATP. «Ελπίζω να παίξω (στο Μαϊάμι) χωρίς πόνο και να μπορέσω να μπω στο γήπεδο και να δείξω κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα στο Indian Wells. Ήταν ένα τουρνουά όπου υπέφερα πολύ, δεν ήταν εύκολο να είμαι στο γήπεδο και κατά κάποιον τρόπο αναγκάστηκα να το κάνω. Στην πραγματικότητα, δεν ήθελα να το κάνω. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες ATP που σε αναγκάζουν να παίξεις αυτά τα μεγάλα events και δεν είμαι παίκτης που του αρέσει να αποσύρεται ή να τα παρατάει μετά από μερικά γκέιμ. Ελπίζω να μπορέσω να μπω στο γήπεδο εδώ και να απολαύσω λίγο περισσότερο, να διασκεδάσω λίγο και να μην σκέφτομαι πολύ το χέρι μου. Ευτυχώς τώρα νιώθω καλύτερα».

Να σημειωθεί ότι αν ο Στεφ δεν έπαιζε στο Indian Wells, ένα από τα οκτώ υποχρεωτικά Masters, δεν θα έπαιρνε πόντους και δεν θα μπορούσε να το «ανταλλάξει» με άλλο (καλύτερο για εκείνον) τουρνουά ATP 500 ή ATP 250.

Ο 24χρονος τενίστας περιμένει, λοιπόν, να δει πώς θα νιώσει τον ώμο του στο Μαϊάμι. «Όταν παίζεις με ένα τραυματισμένο χέρι, δεν περνάς πολύ καλά. Απλώς προσπαθείς να επιβιώσεις και να προχωρήσεις, τίποτα άλλο. Εστιάζεις υπερβολικά σε εσωτερικά πράγματα και όχι στα εξωτερικά. Η υγεία μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα και όταν αισθάνομαι υγιής, όλα είναι στη θέση τους και όλα λειτουργούν σωστά. Είμαι δημιουργικός στο γήπεδο, το παιχνίδι μου ποικίλλει και νιώθω ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Αυτός είναι ο στόχος μου για αυτό το τουρνουά, να παίξω χωρίς πόνο και να δω πώς ανταποκρίνεται το χέρι μου. Αυτά τα γήπεδα είναι λίγο πιο γρήγορα από το Indian Wells, η μπάλα αναπηδά λίγο ψηλότερα εκεί και είναι πιο ζωηρή. Αυτοί είναι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ως παίκτες. Εδώ έχει περισσότερη υγρασία και η μπάλα αναπηδά λίγο πιο χαμηλά, μου αρέσουν και τα δύο, απλά πρέπει να εγκλιματιστείς».

Ο Τσιτσιπάς θα κάνει πρεμιέρα στο Μαϊάμι το Σάββατο (24/3) και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ρισάρ Γκασκέ και τον lucky loser Κρίστοφερ Ο’ Κόνελ.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X