Η ΑΕΚ έχει διανύσει πολύ δρόμο, διάολε, για να γυρίσει τώρα πίσω

Η ΑΕΚ έχει διανύσει πολύ δρόμο, διάολε, για να γυρίσει τώρα πίσω
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης επιχειρεί να βάλει σε λογική σειρά δυο - τρία πραγματάκια λίγες ώρες πριν την σέντρα του ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πέρυσι τέτοια εποχή περίπου, έμπαινε στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ, από την 3η θέση. Ήταν 20 βαθμούς πίσω από την κορυφή και οκτώ πίσω από τον δεύτερο στην βαθμολογία. Είχε φάει δυνατά χαστούκια απ’ όλες τις ομάδες που ήταν μέσα στα πλέι οφ αλλά και με αρκετές εξ όσων τελικά είχαν καταλήξει στα πλέι άουτ.

Παρόλα αυτά, μια νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, είχε δημιουργήσει μια χαζοχαρούμενη διάθεση μέσα στην ομάδα. Ήταν προφανώς σε πλήρη αναντιστοιχία μ’ ότι γενικώς είχε προηγηθεί μέσα στη σεζόν. Εξ ου και σύντομα μετατράπηκε στην τραγωδία που όλοι θυμόμαστε.

Τώρα η ΑΕΚ μπαίνει στα πλέι οφ απόψε, δυο βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας. Που πρακτικά και μαθηματικά σημαίνει, πως αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, η κατάκτηση του τίτλου είναι αποκλειστικά και μόνο στα δικά της ποδάρια, μυαλό και ψυχή.

Παρόλα αυτά η ήττα από τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, έχει δημιουργήσει μια περίεργη ατμόσφαιρα, στα όρια της ποδοσφαιρικής δυστοπίας. Κάτι που επιτρέψτε μου να σημειώσω, δεν έχει καμία λογική βάση. Ακόμα και αν πάντα έχει παραπάνω βαρύτητα και ζόρι μια ήττα στα ντέρμπι, είναι πολύ προφανές πως αφενός δεν επρόκειτο η ΑΕΚ να πάει εσαεί με νίκες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αφετέρου αν δεν ερχόταν η ήττα από έναν εκ των Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό ή άντε και ΠΑΟΚ, αλλά από τον Λεβαδειακό ή τον Παναιτωλικό, τότε θα ήταν που πραγματικά θα έπρεπε να ψαχτούμε τι πάει στραβά στην ομάδα.

Η ΑΕΚ, για να ξέρουμε και τι λέμε, μπαίνει σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μέσα στη σεζόν όλες τις ανεξαιρέτως τις ομάδες που συμμετέχουν. Επίσης ξεκινάει μ’ ένα εντός έδρας ντέρμπι, σ’ ένα γήπεδο στο οποίο έχει κάνει 14 νίκες σε 15 παιχνίδια. Ανάμεσα σ’ αυτές τις νίκες και απέναντι στον αποψινό αντίπαλο, όταν αυτός μάλιστα ήταν επτά βαθμούς μπροστά.

Η ΑΕΚ έχει τους καλύτερους αριθμούς στις στατιστικές κατηγορίες απ’ όλες τις ομάδες. Και κυρίως έχει διανύσει πολύ δρόμο από τον… πάτο που βρέθηκε πέρυσι στο τέλος της σεζόν, μέχρι και τώρα. Τον έχει διανύσει με μεθοδική δουλειά, χάρη στην προσωπικότητα του Αλμέιδα και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της. Τον έχει διανύσει αποκτώντας και χαρακτήρα και αγωνιστική ταυτότητα.

Μπροστά μόνο και όχι πίσω…

Προφανώς και έχει μπροστά της ακόμα περισσότερο δρόμο που θα πρέπει να διανύσει. Εξίσου ή δύσκολο ή και ακόμα πιο δύσκολο και δύσβατο. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το πως και το τι θα καταφέρει. Ούτε ο Αλμέιδα, ούτε κανείς. Όμως πίσω δεν πρόκειται να γυρίσει. Έχει προχωρήσει πολύ, δεν το έχει κάνει στα κουτουρού και διάολε, έχει δείξει και ο προπονητής και οι παίκτες πως πισωγύρισμα δεν πρόκειται να κάνουν. Ειδικά όσο έχουν και ένα κάστρο σαν αυτό της Φιλαδέλφειας για να στηριχτούν.

Πάμε και λίγο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Το έγραψα και χθες εδώ στο enwsi,gr και το ξαναγράφω και σήμερα. Ο Αλμέιδα δίνει μεγάλο βάρος σ’ όσα έγιναν την προηγούμενη Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και όχι μόνο ως πάθημα που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μάθημα που θα μάθει πολύ καλά η ομάδα. Φυσικά και ως τέτοιο, αλλά όχι μόνο. Ο Αλμέιδα δίνει μεγάλη σημασία και σ’ όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής και στην απόδοση του Πινέδα.

Για τον Αργεντινό τεχνικό, αλλά και γι αυτά που είδαν τα δικά μας μάτια, η διαχείριση που έκανε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος του ματς με τον Ολυμπιακό, ήταν αυτή που έπρεπε. Το γκολ μόνο έλλειψε και γι αυτό και στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα υπήρχαν μέρες που ο Αλμέιδα έβαλε τους παίκτες του να δουλέψουν αποκλειστικά σ’ αυτό το κομμάτι. Και αυτή η αγωνιστική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου του ντέρμπι της προηγούμενης, οφείλεται εν πολλοίς και σ’ αυτά που έκανε ο Πινέδα.

Δεν θα μου ήταν λοιπόν καθόλου έκπληξη, αν ο Αλμέιδα διατηρούσε και απόψε τις ίδιες επιλογές. Όπως και αντίστοιχα, δεν θα αποτελέσει καμία έκπληξη, αν τελικά προκύψει στην ενδεκάδα ο φορμαρισμένος Τσούμπερ ή ο Ελίασον. Το σίγουρο είναι πως για τον Αλμέιδα, έχει τεράστια σημασία αφενός να μην επαναληφθούν αυτά που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο στο ντέρμπι της προηγούμενης και ως προς την λειτουργία της ομάδας αλλά και ως προς τη νοοτροπία. Και αφετέρου, να παρουσιάσει μια κυριαρχική εικόνα, σαν αυτή του πρώτου ημιχρόνου του ματς με τον ΟΣΦΠ. Αυτός είναι ο οδηγός για το αποψινό ντέρμπι. Μαζί με την ορμή και την στήριξη της Φιλαδέλφειας.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X