Η ΑΕΚ να μάθει από τα λάθη της και θα βρει το δρόμο της!

Η ΑΕΚ να μάθει από τα λάθη της και θα βρει το δρόμο της!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για την κατραπακιά της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, πως ήρθε όλο αυτό και πόσα πρέπει να μάθει για τη συνέχεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάποτε θα γινόταν αυτό για την ΑΕΚ. Κανένα «κάστρο» δεν είναι άτρωτο. Κάποια στιγμή έρχεται που όλα πηγαίνουν στραβά κι ανάποδα και ένα παιχνίδι χάνεται μέσα από τα χέρια σου. Γιατί έτσι φαινόταν στο πρώτο 45λεπτο και πριν μπει το δεύτερο γκολ από τον Μπακαμπού. Πως η ΑΕΚ είχε το παιχνίδι, ήλεγχε τον ρυθμό και έπαιζε με τον δικό της τρόπο που μέχρι τώρα είχε λυγίσει κάθε αντίπαλο μέσα στην «OPAP Arena». Ωστόσο, μπάλα είναι και παίζει παιχνίδια.

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από ατυχία ενός από τους καλύτερους παίκτες της, του Μουκουντί. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Μια στραβοκλωτσιά, μια γονατιά όπως στη συγκεκριμένη φάση, μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Ο Ολυμπιακός που είχε αναλωθεί όλο το πρώτο ημίχρονο σε διαμαρτυρίες και μαγκιές προς τον διαιτητή, βρέθηκε να προηγείται χωρίς να έχει μπει οργανωμένα στην περιοχή της ΑΕΚ (η ευκαιρία του Μπακαμπού ήρθε από τεράστια γκάφα του Βίντα).

Θέμα διαχείρισης

Το θέμα έπειτα για την ΑΕΚ ήταν η διαχείριση. Εκεί, τόσο εντός γηπέδου, όσο και εκτός, η αντίδραση ήταν κακή. Γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος να βγει όλη η ΑΕΚ στη σέντρα και να αφήνει ατέλειωτους χώρους για να βρει γκολ ο Ολυμπιακός. Δεν μπορεί ο Μπακαμπού να διασχίζει όλο το γήπεδο, δεν μπορεί ο Κανός να βγαίνει σε αντεπίθεση τεσσάρων έναντι ενός. Αυτό είναι εικόνα που παραπέμπει σε σκορποχώρι και σίγουρα δεν δικαιολογούνταν από την εικόνα του αγώνα ως τότε.
Τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να κάνει η ΑΕΚ; Να συνεχίσει το παιχνίδι της και να πιέσει τον Ολυμπιακό όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Να γεμίσει την περιοχή με έναν παίκτη αφού ο Αραούχο ήταν συνεχώς εκτός, να φέρει τον Πινέδα δεύτερο χαφ δίπλα στον Γιόνσον (Σιμάνσκι μαζί με Βίντα θεωρώ πως ήταν οι χειρότεροι στο 90λεπτο) και να παίξει την μπάλα της. Εάν γινόταν αυτό, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να αντισταθεί. Αλλά η ιστορία γράφτηκε αλλιώς.

Χωρίς καθαρό μυαλό η ΑΕΚ

Ηταν φανερό, ότι η ΑΕΚ είχε χάσει το καθαρό μυαλό της. Δεν έβαζε την μπάλα κάτω, δεν πήγαινε να χτυπήσει στο κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού, δεν γέμισε ποτέ την περιοχή με φορ. Αναμφίβολα δεν βοήθησαν καθόλου οι αλλαγές του Φερνάντες και του Λιβάι, αλλά το ζήτημα ήταν πως από ένα σημείο και έπειτα η ΑΕΚ έπαιζε ανορθολογικά. Με Αραούχο αριστερό χαφ, με Ελίασον αριστερό μπακ, με τον Σιμάνσκι κολλημένο ανάμεσα στα στόπερ.

Θα πει κάποιος, ότι ακόμα και έτσι, ήρθε ένα γκολ και χάθηκε η τεράστια ευκαιρία του Μουκουντί. Είπαμε, μπάλα είναι όλα γίνονται. Το θέμα είναι πως την ΑΕΚ που είναι με διαφορά καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό (και τον υπόλοιπο ανταγωνισμό) δεν τη βοηθά σε τίποτα να κάνει το ματς ροντέο. Δεν έχει νόημα να πηγαίνει σε προσεγγίσεις τέτοιες, όταν έχει τόσους καλούς και ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν με μια ενέργεια και μόνο να κάνουν τη διαφορά.

Ενδεχομένως, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και για την επιλογή με τον Αραούχο στην κορυφή στο ξεκίνημα του ματς. Γιατί είναι φανερό, πως ο Αραούχο δεν παίζει στην περιοχή, ούτε καν όπως ο Τσούμπερ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μην έχει αιχμή του δόρατος. Αλλά πιθανότατα αυτό προέκυψε από την επιθυμία να αγωνιστούν μαζί Σιμάνσκι και Γιόνσον, άρα κάπως έπρεπε να χωρέσουν Γκατσίνοβιτς και Πινέδα. Όπως κατά την κρίση μου, ήταν άκρως υπερβολικό το τρίτο ματς του Βίντα σε μια εβδομάδα.

Συμβαίνει και σε τοπ επίπεδο

Εγιναν όλα αυτά. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει. Αντιλαμβάνομαι πως κανείς φίλος της ΑΕΚ δεν ήθελε να σπάσει αυτό το τρομερό νικηφόρο σερί από αυτόν τον αντίπαλο και με τόσο μεγάλο σε έκταση σκορ. Αλλά μην ξεχνάτε, τι κάζο υπέστη κοτζάμ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από λίγες ημέρες. Ηταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης και έφαγε εφτάρα από τη Λίβερπουλ. Όλα παίζουν στο ποδόσφαιρο, ειδικά εάν στραβώσει κάτι μέσα στο παιχνίδι.

Είναι δεδομένο, πως τις επόμενες ώρες και μέρες, θα ακούσετε και θα διαβάσετε εκπληκτικά πράγματα. Όχι μόνο από την πλευρά του Ολυμπιακού που πέτυχε μια τεράστια νίκη και έκανε τον κόσμο του να πάει στον Ρέντη για υποδοχές, αλλά και από όσους περίμεναν στη γωνία για να ειρωνευτούν, να καγχάσουν και να βγάλουν χολή. Το θέμα είναι να δώσει τις σωστές απαντήσεις η ΑΕΚ, διότι τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα.

Μέχρι τώρα, η ΑΕΚ έχει δείξει εκπληκτική αντίδραση έπειτα από κάθε γκέλα. Αυτό πρέπει να κάνει και τώρα. Να μάθει από τα λάθη της, να μην υπερεκτιμά τις δυνατότητες της. Συμβαίνουν και αστοχίες στο ποδόσφαιρο. Ο Αλμέιδα είχε μια ιδέα με τον Αραούχο φορ που δεν βγήκε, όπως δεν βγήκαν και οι αλλαγές, με τον μαζικό τρόπο που έγιναν και τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλοιώσει την εκπληκτική δουλειά που έχει κάνει.

Κούρσα για τέσσερις, στο χέρι της ΑΕΚ

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X