Ολα στραβά και ανάποδα!

Ολα στραβά και ανάποδα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ήταν απίστευτα άτυχη, έκανε μεγάλα λάθη και έχασε για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια με 1-3 από τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ σε ένα βράδυ που δεν της… πήγε τίποτε έχασε με το βαρύ 1-3 από τον Ολυμπιακό μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτή ήταν και η πρώτη της ήττα στο νέο γήπεδο, λόγω ενός… μπλακ άουτ στο β’ ημίχρονο. Το 0-1 έγινε από αυτογκόλ του Μουκουντί που άλλαξε πορεία η μπάλα, το 0-2 από αντεπίθεση με τον Μπακαμπού στο 53’, ενώ ο Κανός έκανε το τρίτο γκολ στο 66’. Για την Ένωση μείωσε ο Τσούμπερ στο 81′, ενώ είχε στο 86′ τεράστια φάση με τον Μουκουντί για να μειώσει και άλλο και να διεκδικήσει το ματς.

Έτσι, η ΑΕΚ απώλεσε απόψε την ευκαιρία να «τελειώσει» τον Ολυμπιακό και τον έφερε στο -3, βάζοντας τον ξανά στο κόλπο του τίτλου. Ενός τίτλου που θα παιχτεί στα πλέι οφ πια…

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ο υπέροχος στο α’ ημίχρονο Πινέδα, ενώ για τον ΟΣΦΠ ο Πασχαλάκης που έπιασε ότι μπορούσε…

LIVE το ματς όπως το μετέδωσε το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το ματς με… έκπληξη, καθώς άφησε τον Τσούμπερ εκτός 11άδας, με τον Αραούχο φορ, τον Πινέδα να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω του, Γιονσον-Σιμάνσκι αμυντικά χαφ, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά, στόπερ το δίδυμο Βίντα-Μουκουντί και στα άκρα της άμυνας τον Ρότα δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά και στο τέρμα τον Αθανασιάδη. Από την άλλη πλευρά, ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρέαμπτσουκ και Ροντινέι στα άκρα και τους Μπα – Ντόη στο κέντρο της άμυνας, ο Σαμασέκου με τον Χουάνγκ στον άξονα και ο Φορτούνης στη θέση «10», ο Κανός και ο Μπιέλ στις πτέρυγες, με τον Μπακαμπού στην κορυφή.

Η ΑΕΚ μπήκε δαιμονισμένα στο ντέρμπι, πίεσε τον Ολυμπιακό, είχε 2-3 καλές φάσεις με προϋποθέσεις, ο Πινέδα ζήτησε νωρίς ένα πέναλτι που Μαριάνι και VAR συμφώνησαν ότι δεν είναι κάτι, όπως και ότι είναι κίτρινη σε διαμαρτυρία για ένα πέσιμο του Κανός στην περιοχή λίγα λεπτά μετά. Ο Πινέδα μάλιστα είχε και μία καλή φάση για γκολ σε καλή έξοδο του Πασχαλάκη, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΚ είχε την απόλυτη κυριαρχία, στο 13’ ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά αστόχησε. Εξι λεπτά μετάο Άμραμπατ έψαξε τον Αραούχο στην πλάτη της άμυνας, εκτέλεσε γρήγορα ο Αργεντίνος, όμως ο Πασχαλάκης είχε διαβάσει τη φάση και απέκρουσε. Στο 22’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Πινέδα, που πέρασε τον Χουάνγκ, πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ και σκόραρε. Ο διαιτητής τσέκαρε στο VAR τη φάση για περίπτωση χεριού του Μεξικανού και εν τέλει το ακύρωσε. Μία φάση δύσκολη μεν, αλλά είχε δίκιο ο ρέφερι. Το ματς συνεχίστηκε με μικρή καθυστέρηση λόγω καπνογόνων, με σουτ του Μπιέλ να φεύγει άουτ. Στο 33’ η ΑΕΚ έφτιαξε ακόμη μία μεγάλη φάση. Ο Ρότα από δεξιά, πέρασε τον αντίπαλο του, έκανε σέντρα, ο Πινέδα πήρε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε εντυπωσιακά. Ένα λεπτό μετά ο ΟΣΦΠ απάντησε με την πρώτη του μεγάλη φάση. Ο Μπακαμπού νίκησε τον Βίντα και έκλεψε, πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά απέναντι από τον Αθανασιάδη, δοκίμασε να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του, αλλά ο κίπερ της ΑΕΚ αλλοίωσε την τροχιά και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ από εκεί και πέρα ξαναπήρε την μπάλα στα πόδια της. Πίεζε συνεχώς τον ΟΣΦΠ, ο Πινέδα ήταν ασταμάτητος, ο Χουάνγκ δεν μπορούσε να τον σταματήσει, αλλά έψαχνε την μεγάλη φάση για γκολ. Την βρήκε στο 45’ όταν Αραούχο έκανε την προβολή μέσα από την περιοχή, αφού κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ωστόσο ήταν άστοχος αρκετά ξανά. Και τελικά το ημίχρονο τελείωσε στο 0-0, με την ΑΕΚ καλύτερη και πιο απειλητική με 7-2 τελικές, και 72% κατοχή μπάλας.

Το ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές από Αλμέιδα και Μίτσελ, με την ΑΕΚ να μπαίνει ξανά δυνατά. Στο 50’ το σουτ του Γκατσίνοβιτς ήταν άστοχο, αλλά αμέσως μετά ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός. Ο Μπιέλ έκανε το πλασέ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Μουκουντί, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 0-1. Και αμέσως μετά από μία βαθιά μπαλιά ο Ολυμπιακός βρήκε και 2ο γκολ… Ο Φορτούνης τροφοδότησε με βαθιά μπαλιά τον Μπακαμπού στην πλάτη της άμυνας (κάλυπτε ο Μουκουντί), εκείνος κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα με δύο προσπάθειες και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη για το 0-2. Η άμυνα της ΑΕΚ… κοιμήθηκε, ο Μουκουντί κάλυπτε τον αντίπαλο του, ο Βίντα αδυνατούσε να τον προλάβει, ούτε ο Αθανασιάδης να βγάλει το σουτ. Έτσι ο Ολυμπιακός μέσα σε 4 λεπτά στο β’ ημίχρονο είχε σκοράρει 2 γκολ και είχε «παγώσει» τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ μετά το 2ο γκολ έχασε τον ρυθμό και το μυαλό της. Στο 64’ ο Πασχαλάκης έχασε την μπάλα σε έξοδο, αλλά το σουτ του Βίντα έφυγε άουτ σε μία μεγάλη φάση.

Αμέσως μετά (65’) ο Αλμέιδα ετοίμασε τριπλή αλλαγή με Τσούμπερ-Γκαρσία-Ελίασον αντί Γκατσίνοβιτς-Αμραμπατ-Γιόνσον. Ο Γκαρσία πέρασε φορ, ο Τσούμπερ κοντά του, ο Αραούχο αριστερά και δεξιά ο Ελίασον. Η ΑΕΚ έτσι έριχνε την τελευταία της ζαριά, αλλά η τύχη της… γύρισε την πλάτη. Στο 66’ από ένα λάθος του Πινέδα έξω από την αντίπαλη περιοχή, ο Φορτούνης βγήκε στην αντεπίθεση με 3 συμπαίκτες του έναντι 2, έδωσε στον Μπακαμπού, αυτός στον Κανός εντός περιοχής που πλάσαρε άνετα για το 0-3.

Μετά το γκολ ο Μπιέλ έκανε ένα πολύ κακό μαρκάρισμα στον Αραούχο και πήρε δεύτερη κίτρινη, με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Η ΑΕΚ πίεσε μετά το γκολ, ο Πινέδα βρήκε μία τρομερή ευκαιρία, έκανε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Μίτσελ αμέσως έβαλε Ελ Αραμπί και Βρουσάι αντί Μπακαμπού και Φορτούνη, ενώ ο Αλμέιδα απάντησε με Φερνάντες αντί Χατζισαφί (αριστερό μπακ ο Ελίασον). Ο Ισπανός αμέσως πήρε μπάλα στα πόδια του και είχε ένα καλό σουτ στο 76’.

Ο Μίτσελ έβαλε τον Μασούρα αντί του Κανός για να δώσει φρέσκα πόδια στην ομάδα του. Στο 81′ τελικά η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που δικαιούταν… Ο Τσούμπερ από κλέψιμο πήρε την μπάλα και με μία οβίδα έκανε το 1-3 αφού ο Πασχαλάκης δεν μπορούσε να αντιδράσει. Αμέσως η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο, στο 86′ με κεφαλιά ο ολομόναχος Μουκουντί έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει περισσότερο. Και αμέσως μετά στο 89′ ο Τσούμπερ είχε νέα φάση απέναντι από το τέρμα του ΟΣΦΠ, αλλά δεν κατάφερε να βρει παίκτη για να σκοράρει…

Και κάπου εκεί τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να χάνει με 1-3 από τον ΟΣΦΠ και μαζί την ευκαιρία να τον… τελειώσει από τον πρωταθλητισμό. Παρόλα αυτά παραμένει η ίδια δυνατή και ενεργή στη διεκδίκηση του τίτλου, αρκεί να είναι σοβαρή στα πλέι οφ.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3

Γκολ:

50’ Μουκουντί αυτογκόλ 0-1

53’ Μπακαμπού σουτ 0-2

66’ Κανός σουτ 0-3

81′ Τσούμπερ σουτ 1-3

Κίτρινες: 60’ Αμραμπατ, 88′ Βίντα – 6’ Μπιέλ, 45’+2 Μπα, 58’ Φορτούνης, 62’ Χουάνγκ, 88′ Ελ Αραμπί

Κόκκινες:

70’ Μπιέλ

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (73′ Φερνάντες), Σιμάνσκι, Γιόνσον (65′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (66′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (65′ Γκαρσία), Πινέδα, Αραούχο.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσουκ, Μπα, Ντόη, Ροντινέι, Χουάνγκ (90+1′ Ρέτσος), Σαμασέκου, Κανός (80′ Μασούρας), Φορτούνης (72′ Βρουσάι), Μπιέλ, Μπακαμπού (72′ Αραμπί)

O MVP του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ο Πινέδα στο α’ ημίχρονο ήταν εκπληκτικός. Έκανε τα πάντα, εκτός από το γκολ. Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να τον ανακόψει, ενώ είχε μία μεγάλη φάση και στο α’ ημίχρονο και στο β’ με κεφαλιές που έβγαλε ο Πασχαλάκης εντυπωσιακά.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Το 0-2 του Ολυμπιακού από την λάθος τοποθέτηση της άμυνας της ΑΕΚ (Βίντα-Μουκουντί) έκρινε πολλά, αφού δεν πρόλαβε να δώσει χρόνο στην Ένωση να αντιδράσει μετά το αυτογκόλ του 0-1.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Ολυμπιακός





Η μετάδοση του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X