Η ΑΕΚ έκανε πλακίτσα με τον Παναθηναϊκό και πέταγε για το νταμπλ! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έκανε πλακίτσα με τον Παναθηναϊκό και πέταγε για το νταμπλ! (VIDEO)

Κάτι τέτοιες μέρες πριν από 45 χρόνια η ΑΕΚ είχε καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είχε πια αντίπαλο στην Ελλάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη μέρα του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 5 Μαρτίου του 1978 απείχε ήδη 7 βαθμούς από τον αντίπαλό της που βρισκόταν στη δεύτερη θέση, όμως οι επτά βαθμοί εκείνα τα χρόνια ήταν «περισσότεροι» από τους αντίστοιχους σημερινούς, αφού ίσχυε ακόμα το βαθμολογικό σύστημα του πρωταθλήματος με 2-1-0 και όχι το 3-1-0 που ισχύει τώρα.

Ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι είχε διαδεχθεί μερικούς μήνες νωρίτερα τον μεγάλο δάσκαλο Φράντισεκ Φάντρονκ και είχε επωμιστεί την αποστολή να μάθει να κερδίζει σε μια ομάδα που έτσι κι αλλιώς έπαιζε το ωραιότερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Μία νίκη της ΑΕΚ εκείνη τη μέρα θα έδειχνε ουσιαστικά ποια θα ήταν η πρωταθλήτρια από τις αρχές Μαρτίου. Και η νίκη αυτή αυτή ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο πρώτο ήταν ο Παναθηναϊκός αυτός που έδειχνε περισσότερο ότι ήθελε και ότι ίσως μπορούσε να σκοράρει πρώτος και να φέρει στα μέτρα του την αναμέτρηση. Έχασε και η ΑΕΚ μεγάλες ευκαιρίες προς το τέλος του ημιχρόνου και έδωσε ένα δείγμα του τι θα ακολουθούσε στο δεύτερο.

Η γηπεδούχος προηγήθηκε στο 50ο λεπτό με πέναλτι του Κύπριου Τάσου Κωνσταντίνου, ο όποιος έχει φύγει από τη ζωή από τον Οκτώβριο του 2019. Τον ανέτρεψε ο συνεπώνυμός ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ο ίδιος ο Τάσος ανέλαβε να εκτελέσει, όπως συνέβαινε συνήθως εκείνα τα χρόνια, για να ανοίξει το σκορ.

Οι διαμαρτυρίες των παικτών του Παναθηναϊκού επηρέασαν το διαιτητή Τσουκαλαδέλη, ο οποίος από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να «σπρώχνει» με τα σφυρίγματά του τους φιλοξενούμενους και έφτασε στο σημείο να αποβάλει στο 68ο λεπτό τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για μία διένεξή του με τον Οδυσσέα Βακάλη. Ο Ντούσκο μετά τον αγώνα έλεγε ότι ο αντίπαλός του έβρισε συγγενικό του πρόσωπο και αυτός τον κλώτσησε.

Το θριαμβευτικό φινάλε του απογεύματος το υπέγραψε ένας ποδοσφαιριστής που είχε έρθει το προηγούμενο καλοκαίρι από τη Λάρισα ως πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής, αλλά διέπρεψε ως πλάγιος μπακ. Αυτός ήταν ο Γιάννης Μουσούρης που στο 88ο λεπτό έφυγε από τα δεξιά στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού και το αρχικό πλασέ του σταμάτησε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν κοντά στη γραμμή του άουτ και, εκεί που όλοι περίμεναν ότι θα αναζητούσε κάποιον επερχόμενο συμπαίκτη του για πάσα, αυτός έκανε νέο σουτ και από πολύ δύσκολο σημείο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ που ένα μήνα νωρίτερα είχε νικήσει 2-0 τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, νίκησε και τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ και ετοιμαζόταν για στέψη, καθώς απείχε πια επτά βαθμούς από τον Ολυμπιακό, οκτώ από τον ΠΑΟΚ και εννέα από τον Παναθηναϊκό. Ο Τσαϊκόφσκι δήλωνε μετά το ματς ότι μισή ώρα ήταν αρκετή για την ΑΕΚ, έστω και αν για περισσότερο από ένα εικοσάλεπτο έπαιξε με δέκα παίκτες. Και αυτή ήταν η πραγματικότητα…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X