Κρεατόπιτες, pretzel και… ακρίδες: Τι τρώνε οι φίλαθλοι στα γήπεδα του κόσμου

Κρεατόπιτες, pretzel και… ακρίδες: Τι τρώνε οι φίλαθλοι στα γήπεδα του κόσμου
Photo Credits: INTIME

Δείτε τα πιο δημοφιλή αλλά και τα πιο πρωτότυπα σνακ που προτιμούν οι φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο όταν παρακολουθούν έναν αγώνα της ομάδας τους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όλοι όσοι έχουν περάσει ώρες στις κερκίδες στηρίζοντας την ομάδα τους ξέρουν πώς η γηπεδική εμπειρία δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς ένα «βρώμικο» σνακ από κάποιον πλανόδιο πωλητή. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τη χώρα μας, αλλά για τους φιλάθλους όλου του κόσμου. Δείτε μερικά από τα πιο συνηθισμένα αλλά και τα πιο παράξενα σνακ που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος βλέποντας μια αθλητική αναμέτρηση.

Τσιπς, ντιπ και τηγανιτές φτερούγες για το Super Bowl

Στις αρχές του 2020, μια έρευνα της YouGov ρώτησε περισσότερους από 1.200 Αμερικανούς τι σχεδίαζαν να τσιμπήσουν κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Super Bowl, του τελικού του πρωταθλήματος αμερικανικού φουτμπόλ. Ανάμεσα στις απαντήσεις ήταν τα κλασικά χάμπουργκερ και πίτσα, ωστόσο, ο ξεκάθαρος νικητής στις προτιμήσεις των φίλαθλων ήταν τα τσιπς με ντιπ. Περίπου το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα απολάμβαναν αυτό το σνακ κατά τη διάρκεια του μεγάλου παιχνιδιού. Η επόμενη δημοφιλέστερη απάντηση ήταν οι τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου, που πήραν το 36% των ψήφων.

Κρεατόπιτες και φράουλες με κρέμα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο παρελθόν, αν είχατε την τύχη να δείτε έναν αγώνα ποδοσφαίρου οπουδήποτε στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δοκιμάζατε οπωσδήποτε μια ζεστή πίτα (ή Cornish pasty) στο ημίχρονο. Πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου σήμερα προσφέρουν ένα πιο διαφοροποιημένο μενού, με χάμπουργκερ, νάτσος και άλλες επιλογές. Σε εντελώς άλλο πνεύμα, το αγαπημένο σνακ των Βρετανών όταν παρακολουθούν αγώνες τένις στο τουρνουά του Ουίμπλεντον είναι οι φράουλες με σαντιγί.

«Βρώμικα» λουκάνικα και σουβλάκια

Πλησιάζοντας ένα ελληνικό γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα θα σας υποδεχθεί μια γνώριμη τσίκνα, που βγαίνει από τις ψησταριές των πλανόδιων πωλητών. Τα σάντουιτς με λουκάνικο και τα καλαμάκια σουβλάκια για τους Θεσσαλονικείς) έχουν την τιμητική τους. Αλλά και όταν μαζεύεται η παρέα για να δει μπάλα στην τηλεόραση, θα βρείτε εξαιρετικά λουκάνικα ριγανάτα Tostaki στο Bazaar φυλλάδιο, όπως επίσης και ψωμάκια, μουστάρδα, κέτσαπ και ότι χρειάζεται για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα χοτ ντογκ που δε θα είναι καθόλου… βρώμικα.

Τηγανητό κοτόπουλο και χοιρινά ποδαράκια στη Νότια Κορέα

Το μπέιζμπολ είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στη Νότια Κορέα. Πολλοί θεωρούν ότι η μεγάλη απόσταση που έχουν οι κερκίδες από το τερέν δείχνει ότι οι Κορεάτες φίλαθλοι πηγαίνουν περισσότερο για το φαγητό και την ατμόσφαιρα, παρά για το παιχνίδι. Το 71% των οπαδών του μπέιζμπολ στη Νότια Κορέα δήλωσαν ότι το αγαπημένο τους σνακ στα παιχνίδια είναι το τηγανητό κοτόπουλο. Διπλοτηγανισμένο για να γίνει εξαιρετικά τραγανό, σερβίρεται με τσίλι και σάλτσα σόγιας. Δημοφιλή είναι επίσης τα χάμπουργκερ, τα αποξηραμένα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί και τα ψητά χοιρινά ποδαράκια που ονομάζονται Jokbal.

Ακρίδες στο Μεξικό

Ένα από τα πιο παράξενα σνακ ονομάζεται chapulines και το προτιμούν οι φίλαθλοι στο Μεξικό. Πρόκειται για τηγανητές ακρίδες καρυκευμένες με σκόρδο και λάιμ. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην πολιτεία της Οαχάκα. Η τοπική ομάδα Seattle Mariners παρουσίασε τα chapulines στους εντός έδρας αγώνες της πριν από λίγα χρόνια και γρήγορα έγιναν δημοφιλή στα γήπεδα όλης της χώρας.

 Και ο κατάλογος με τα πρωτότυπα σνακ που προτιμούν οι φίλαθλοι δεν εξαντλείται εδώ. Στην Ισπανία καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες ηλιόσπορων, στη Γερμανία προτιμούν τα pretzel και τα λουκάνικα currywurst και πάει λέγοντας. Με ότι και να συνοδέψετε όμως την επόμενη αναμέτρηση που θα δείτε στο γήπεδο ή την τηλεόραση, το σημαντικό είναι να χαρείτε τον αγώνα με την παρέα και… να κερδίσει η Ένωση!

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X