Συγκινεί ο Ζαχαριάδης στο enwsi.gr για την φανέλα που δώρισε στο Μουσείο της ΑΕΚ: «Την φορούσα όταν έφερα χώμα και νερό από την Κωνσταντινούπολη για τα θεμέλια του γηπέδου»

Συγκινεί ο Ζαχαριάδης στο enwsi.gr για την φανέλα που δώρισε στο Μουσείο της ΑΕΚ: «Την φορούσα όταν έφερα χώμα και νερό από την Κωνσταντινούπολη για τα θεμέλια του γηπέδου»

Ο δρομέας της ΑΕΚ, Γιώργος Ζαχαριάδης μίλησε στο enwsi.gr για την ξεχωριστή αξία που έχει η φανέλα την οποία δώρισε στο Μουσείο της ομάδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο γνωστός φίλαθλος και υπερμαραθωνοδρόμος της Γιώργος Ζαχαριάδης προχώρησε σε μια πολύ όμορφη και συγκινητική κίνηση χαρίζοντας στο Μουσείο της ΑΕΚ την φανέλα που είχε φορέσει η ομάδα τον Νοέμβριο 2004 στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού αγώνα στο ΟΑΚΑ με τη Γαλατά Σαράι, στο πλαίσιο τον εορτασμό των 80 ετών του συλλόγου.

Η συγκεκριμένη φανέλα έχει ωστόσο έναν ακόμη μεγαλύτερο συμβολισμό για τον υπεραθλητή του «Δικεφάλου» ο οποίος την φορούσε όταν έκανα την διαδρομή Κωνσταντινούπολη – Νέα Φιλαδέλφεια φέρνοντας μαζί του χώμα και νερό για τα θεμέλια του γηπέδου από την γενέτειρα πόλη της ΑΕΚ.

Ο ίδιος μιλώντας στο enwsi.gr για την κίνηση του σχολίασε αρχικά: «Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η δημιουργία Μουσείου της ΑΕΚ, ήμουν σίγουρος για την ανταπόκριση του κόσμου. Κι αυτό φάνηκε. Μαθαίνω ότι πλήθος κόσμου, ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, έχουν δωρίσει πολλά κειμήλια. Έτσι κι εγώ, ως προσφυγικής καταγωγής, δεν θα μπορούσα να παραλείψω να δώσω ότι έχω σχετικό με την ΑΕΚ, τον Προσφυγικό Σύλλογο της χώρας που εκπροσωπεί την προσφυγιά γενικότερα. Παλαιότερα, έχω δωρίσει στον κ. Μελισσανίδη έναν πίνακα ζωγραφικής, ένα έργο τέχνης, το οποίο περιέχει στοιχεία από τον Πόντο, την κοινή καταγωγή και των δύο μας».

Όσο για την σημασία που είχε για τον ίδιον η φανέλα που δώρισε στο Μουσείο  της ΑΕΚ τόνισε:  «Όταν για πρώτη φορά παγκοσμίως, δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, ο πρώτος ιστορικός αγώνας, Φειδιππίδειος Δρόμος, 490 χλμ, Αθήνα Σπάρτη Αθήνα, είχα την Τιμή να τερματίσω με αυτή την φανέλα ως ο πρώτος Έλληνας που έτρεξε και τερμάτισε επίσημα την ιστορική διαδρομή, σε χρόνο σχεδόν 83 ωρών και 2ος γενικής κατάταξης. Εκείνο το πρώτο Κύπελλο και το πρώτο μετάλλιο τα παρέδωσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ, επειδή ένιωσα πως ως δρομέας του Συλλόγου, αυτά τα πρώτα τρόπαια ανήκουν σ’ αυτήν. Έτσι μου είχαν πει και οι παλαίμαχοι κ. Κώστας Νεστορίδης και ο αείμνηστος Στέλιος Σεραφείδης, όταν πήγαινα να παραδώσω στους Βετεράνους, τιμής ένεκεν, για την βοήθεια που μου προσέφεραν στην διαδρομή μου στον Πόντο.

Έτσι και τώρα, μετά την ολοκλήρωση και των δύο μεγάλων διαδρομών, στον Πόντο και από Κωνσταντινούπολη στη Νέα Φιλαδέλφεια, φέρνοντας χώμα και νερό στα θεμέλια του γηπέδου, φορώντας και διανύοντας πολλά χλμ με τη φανέλα που μου χάρισε ο πατριώτης μου και καλός φίλος κ.Σολάκης Ηλίας, μαθαίνοντας την ιστορία της, αμέσως ένιωσα την ανάγκη και πίστεψα ότι ανήκει στο Μουσείο,  μια τέτοια ιστορική εμφάνιση, αναμνηστική των 80 ετών από την ίδρυση της ΑΕΚ, με την οποία έπαιξαν το έτος 2004 στην Κωνσταντινούπολη με την Γαλατά Σαράι, στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν η φανέλα που πρωτοφόρεσαν οι πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα το 1924 κι έπαιξαν τον πρώτο τους αγώνα. Που αλλού θα μπορούσε να  βρίσκεται» κατέληξε λέγοντας συγκινημένος.

Συγκινεί ο Ζαχαριάδης στο enwsi.gr για την φανέλα που δώρισε στο Μουσείο της ΑΕΚ: «Την φορούσα όταν έφερα χώμα και νερό από την Κωνσταντινούπολη για τα θεμέλια του γηπέδου» Συγκινεί ο Ζαχαριάδης στο enwsi.gr για την φανέλα που δώρισε στο Μουσείο της ΑΕΚ: «Την φορούσα όταν έφερα χώμα και νερό από την Κωνσταντινούπολη για τα θεμέλια του γηπέδου» Συγκινεί ο Ζαχαριάδης στο enwsi.gr για την φανέλα που δώρισε στο Μουσείο της ΑΕΚ: «Την φορούσα όταν έφερα χώμα και νερό από την Κωνσταντινούπολη για τα θεμέλια του γηπέδου» Συγκινεί ο Ζαχαριάδης στο enwsi.gr για την φανέλα που δώρισε στο Μουσείο της ΑΕΚ: «Την φορούσα όταν έφερα χώμα και νερό από την Κωνσταντινούπολη για τα θεμέλια του γηπέδου»

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X