Μέσι και Παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή σάρωσαν τα βραβεία FIFA The Best

Μέσι και Παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή σάρωσαν τα βραβεία FIFA The Best
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι τα βραβεία που απονέμει η FIFA στους κορυφαίους κάθε χρονιάς, με την ετυμηγορία να προκύπτει από τις ψήφους των αρχηγών και των προπονητών των εθνικών ομάδων, δημοσιογράφους και φιλάθλους.

Με την Εθνική Αργεντινής να έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από 36 χρόνια, ήταν πολύ λογικό, τα βραβεία να έχουν χρώμα… μπιανκοσελέστε.

Κορυφαίος τερματοφύλακας για το 2022 ψηφίστηκε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος με τις αποκρούσεις του οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου, ενώ στις γυναίκες το αντίστοιχο βραβείο πήγε στα χέρια της Αγγλίδας, Μέρι Έρπς.

Στα χέρια του Λιονέλ Σκαλόνι, που οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου πήγε το βραβείο FIFA The best για τον καλύτερο προπονητή, ενώ στις γυναίκες η Ολλανδή προπονήτρια της Εθνικής Αγγλίας, Σαρίνα Βίγκμαν πήρε την πρωτιά.

Ως κορυφαίο γκολ (Puskas Award) ψηφίστηκε το μαγικό τέρμα του Πολωνού Μάρτσιν Ολέκσι, ο οποίος είναι ακρωτηριασμένος από το αριστερό πόδι, εντούτοις πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, που σάρωσε στην ψηφοφορία.

Το βραβείο για την κορυφαία ενέργεια Fair Play της σεζόν πήγε στα χέρια του Γεωργιανού, Λούκα Λοκοσβίλι.

Την ώρα που οι οπαδοί της Αργεντινής με την συγκλονιστική τους παρουσία στα γήπεδα του Κατάρ, πήραν το έπαθλο FIFA Fan Award 2022, ως οι κορυφαίοι στον κόσμο για την χρονιά που μας πέρασε

Στο φινάλε έμειναν τα δύο κορυφαία βραβεία, με τον GOAT, Λιονέλ Μέσι όπως αναμενόταν μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή να κατακτά το FIFA Best για τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, ενώ το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες κατέληξε στην σπουδαία, Αλέσια Πουτέγιας.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X