Η ΑΕΚ τους χαλά την… ωραία ατμόσφαιρα!

Η ΑΕΚ τους χαλά την… ωραία ατμόσφαιρα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου προσπαθεί να αναπνεύσει στον βούρκο του ελληνικού ποδοσφαίρου και βλέπει τη διαφορετικότητα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα πει κάποιος: μα καλά, πέσατε από τα σύννεφα; Σαφέστατα και η απάντηση είναι όχι. Αλλά από την άλλη πλευρά, όσο και εάν είσαι προετοιμασμένος για το χειρότερο, γίνονται πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που σε σοκάρουν. Εκλεισε ακόμα ένα Σαββατοκύριακο στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι σα να κινούμαστε σε παράλληλα σύμπαντα: αυτό της ΑΕΚ (και σε ένα βαθμό του Παναθηναϊκού) με το ποδόσφαιρο, τα πάνω και τα κάτω του και από την άλλη την απέραντη τοξικότητα που βλέπεις να διαρρέεται από Ολυμπιακό (πρώτιστα) και Λουτσέσκου (παρασύροντας σε κάποιες περιπτώσεις και τον οργανισμό ΠΑΟΚ).

Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω που θα φτάσει η χρονιά, εάν αναλογιστώ πόσα μεγάλα ματς απομένουν και που έχει φτάσει ήδη η ένταση και οι «πολεμικές» κραυγές. Παράνοια. Εδώ πλέον δεν συζητάμε για φάσεις που συμβαίνουν πραγματικά, αλλά στα όσα θέλει να εμφανίσει ο καθένας. Οσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη, είναι απόλυτα ενδεικτικά. Ακόμα και εάν υποθέσουμε πως τη φάση έμπλεξε ο φοβικός VARίστας που φώναξε τον Πινέιρο για να δει το αυτονόητο, η παράβαση είναι καταφανής. Δεν είναι θέμα ερμηνείας, είναι μια πραγματικότητα.

Παρασύρθηκαν Μίτσελ και Γιοβάνοβιτς

Η κατάσταση γίνεται τόσο περίεργη, που ακόμα και πρόσωπα που προσπαθούν σταθερά να μείνουν έξω από το πανηγύρι των ζουρλών όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Μίτσελ, χάνονται στην τρέλα που επικρατεί. Ο Ισπανός είχε πάθει τη νίλα στη Λεωφόρο, όταν είχε βγει εκτός γραμμής και τώρα τα έριξε όλα στο τραπέζι. Τι για μικρή ομάδα, τι για Ελληνες διαιτητές, τι για μόνιμες αδικίες είπε. Κοιτούσα και ξανακοιτούσα και αναρωτιόμουν εάν είναι ο Μίτσελ της Ρεάλ αυτός.

Ο Γιοβάνοβιτς είπε: «Στο φινάλε η μόνη ομάδα που δικαιούται να πάρει το πρωτάθλημα είναι η δικιά μου και θα χαρεί περισσότερο από τις άλλες. Γιατί όλες οι άλλες μιλούσαν για αλλοιωμένο πρωτάθλημα. Δεν ξέρω πως οι άλλοι θα το χαρούν, όταν κατά διαστήματα έχουν εκφράσει κάτι τέτοιο». Δεν έχει νόημα να παραθέσω ποια είναι τα παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός έχει διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία, άμεσα ή έμμεσα.

Δεν έχει καν νόημα να πω, ότι όσα κατά καιρούς έχουν προκαλέσει την αντίδραση της ΑΕΚ (τα πέναλτι του Καμπάκοφ στη Λεωφόρο, το χαμένο πέναλτι του Μάνταλου με τον Ολυμπιακό, όσα συνέβησαν πριν λίγες ημέρες στην Τούμπα), είναι απόλυτα δικαιολογημένα και δεν ξέφυγαν. Πιστεύω, πως ο κ. Γιοβάνοβιτς κατανοεί, πως εάν κατακτήσει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ και με όλα αυτά εις βάρος της, θα το χαρεί δύο φορές παραπάνω.

Ο Λουτσέσκου και ο… Ολυμπιακός

Είναι πάντως ένα ζήτημα, ότι ακόμα και ο σοβαρός και πάντα μετριοπαθής Γιοβάνοβιτς, μπαίνει – έστω και με το δικό του, ιδιαίτερα κόσμιο τρόπο – στη διαδικασία. Διότι δεν είναι Λουτσέσκου που έχει πάει την υπόθεση σε άλλο επίπεδο. Κάθε εβδομάδα, ένα ενδιαφέρον έχει τι θα εμφανίσει ο ΠΑΟΚ εντός γηπέδου και ένα άλλο, τι θα πει ο Ρουμάνος για να γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ και τις διαρκείς επιθέσεις του εναντίον της, εκτιμώ πως κάποια στιγμή πρέπει να ληφθεί κεντρική απόφαση και να κλείσει το θέμα μια και καλή.

Με τη λογική του Λουτσέσκου συντάσσεται απόλυτα και ο Ολυμπιακός. Πηγαίνουν στη λογική, πως για εκείνους δεν υπήρχε οφσάιντ, για εκείνους ήταν σφαγή, για εκείνους είναι αλλοιωμένο το πρωτάθλημα. Κοίτα ποιοι μιλάνε θα έλεγε κάποιος που δεν έπεσε χθες στην Ελλάδα. Αλλά έτσι είναι. Το θέμα δεν είναι η πραγματικότητα, οι αγωνιστικές αδυναμίες, τα ποδοσφαιρικά «εγκλήματα» που έχουν προχωρήσει, αλλά το πώς θα ξεσηκώνουν τον κόσμο, θα προκαλούν ένταση και θα πετούν την μπάλα στην εξέδρα.

Ο Ολυμπιακός θέλει μπαχαλοποίηση

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί απεγνωσμένα να οδηγήσει το ποδόσφαιρο στην μπαχαλοποίηση. Επιχειρεί συνεχώς να βάλει πόδι στην ΕΠΟ και να διασπάσει το μέτωπο των δυνάμεων που στηρίζουν την διοικητική κατάσταση στην ΕΠΟ μετά το 2016. Και όσο διαπιστώνουν, ότι δεν σπάει, τσιτώνονται ακόμα περισσότερο. Διαπιστώνουν έμπρακτα, πως εκείνοι που άλλαξαν τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου από το 2016 και μετά, δεν θα τους αφήσουν να βάλουν ξανά τη χώρα στο γύψο.

Τι θέλουν πραγματικά, το είδαμε και με τη Super League 2. Ο Αυγενάκης είπε ξείπε, οι ομάδες έμειναν ξεκρέμαστες και τώρα βάζουν διαμεσολαβητές να υπόσχονται χρήματα που τους ανήκουν, με αντάλλαγμα να λάβουν την εξουσία. Θα τους κάθονταν μια χαρά η διακοπή του πρωταθλήματος και να πιέσει για να μην υπάρξει υποβιβασμός και έτσι να σωθούν ομάδες που δεν θα είχαν καμία τύχη σε διαφορετική περίπτωση. Αφήστε που έχουν και την καψούρα τους με την Κηφισιά και θα εμπόδιζαν την άνοδο της, ενώ έτσι θα την πλήρωνε και ο Πανσερραϊκός.

Η ευκαιρία του Τσούμπερ

Και μέσα σε αυτήν την… ωραία ατμόσφαιρα, εμείς ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε και κάτι άλλο να κάνουμε. Η ΑΕΚ «γεννά» ποδόσφαιρο, ακόμα και τώρα που κατά πως λένε δεν βρίσκεται στα καλύτερα της, μοιάζει με μηχανή παραγωγής φάσεων. Τώρα, μπαίνει σε μια νέα δοκιμασία. Να δώσει τα επόμενα σημαντικά παιχνίδια σε κύπελλο και πρωτάθλημα, χωρίς το φορ κανόνι της τρέχουσας σεζόν, τον Λιβάι Γκαρσία.

Ο Αλμέιδα έδειξε Τσούμπερ από το βράδυ του Σαββάτου. Το δοκίμασε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, το είχε πράξει και στη Νίκαια με τον Ιωνικό. Είναι δεδομένο, πως ο Ελβετός ανεβαίνει συνεχώς. Εκείνο το γκολ με τον Ιωνικό τον βοήθησε πολύ ψυχολογικά. Προσπαθεί να παίζει με σωστό τρόπο, εμφανίζεται πιο μετρημένος και ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Προσπαθεί και πετυχαίνει σε σημαντικό βαθμό να δαμάζει την εσωτερική ανάγκη να φανεί και να μην πηγαίνει σε εξεζητημένες προσπάθειες.

Βέβαια, έχει δρόμο ακόμη για να φτάσει στο επίπεδο που βρισκόταν όταν πρωτομεταγράφηκε στην ΑΕΚ. Μπήκε σε μια ομάδα και ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, τώρα συμβαίνει το ανάποδο γιατί η ΑΕΚ έχει προοδεύσει πολύ ως γκρουπ παικτών. Ο Τσούμπερ έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγει ξανά στον αφρό και να κάνει μια νέα αρχή. Τα επόμενα ματς θα είναι κλειδί για να γίνει ξανά σταθερά σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ.

Εχει λύσεις ο Αλμέιδα

Διαβάστε περισσότερα

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X