ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Η κριτική των 15 κιτρινόμαυρων

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης: Επαιξε στη Νέα Φιλαδέλφεια το τραγούδι του Stavento για τον πατέρα του και την αγάπη του για την ΑΕΚ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η κριτική των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έπαιξε στο ματς με τον Αστέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έκανε 34 τελικές, είχε 80% κατοχή και κέρδισε εύκολα με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 15 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας:

Γιώργος Αθανασιάδης: Με μηδέν τελικές προσπάθειες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης. Και αυτή την φορά ο Αθανασιάδης ούτε καν χρειάστηκε να διαχειριστεί φάσεις με τα πόδια, γιατί η μπάλα δεν έφτανε καν εως και αυτόν.

Λάζαρος Ρότα: Πολλές προσπάθειες πήρε από την πλευρά του ο ακραίος μπακ της ΑΕΚ. Είχε συνεργασίες με τον Άμραμπατ και προσπάθησε πολλές φορές να μπει στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει ρήγματα. Έβγαλε γενικώς πολλή δουλειά από το δεξί άκρο, χωρίς πάντως να του βγουν όλα.

Ντομαγκόι Βίντα: Δίνει με κεφαλιά την ασίστ στο γκολ του Αραούχο. Δεν έχει πολλή δουλειά μέσα στο ματς, αλλά διαχειρίζεται με την εμπειρία του και κυρίως με καθαρό μυαλό, την ένταση που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Μπαράλες. Είχε σ’ όλο το ματς, καθαρό μυαλό.

Γιώργος Τζαβέλας: Είχε ίσως το πιο δύσκολο έργο απ’ όλους, γιατί έπρεπε να προσπαθήσει να κρατήσει το μυαλό του καθαρό, στις προκλήσεις που ανέλαβε να κάνει από το πρώτο λεπτό και στοχευμένα πάνω του ο Μπαράλες. Και στο μεγαλύτερο κομμάτι που τον είχε αντίπαλο το κατάφερε μια χαρά. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν απλά.

Εχσάν Χατζισαφί: Πολύ καλό ματς από τον ακραίο μπακ της ΑΕΚ. Πολλά ανεβάσματα από την πλευρά του και σωστές επιλογές τις περισσότερες φορές με την μπάλα στα πόδια του. Έχασε και μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει ο ίδιος στο πρώτο ημίχρονο, όταν το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ.

Γενς Γιόνσον: Από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ και από τους κορυφαίους του γηπέδου. Καθάρισε τα πάντα στην μεσαία γραμμή, ήταν εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε για να μαζέψει την μπάλα και για να κτίσει νέες επιθέσεις για την ομάδα. Πρέσαρε σωστά, κυνηγούσε σωστά τις φάσεις και έβγαλε πολλή και σημαντική δουλειά στην μεσαία γραμμή.

Σέρχιο Αραούχο: Με γκολάρα με το κεφάλι, άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ και ουσιαστικά έλυσε τον γρίφο της μαζικής άμυνας του Αστέρα. Γενικώς ήταν σ’ όλο το ματς πολύ κινητικός, προσπάθησε πότε με κάθετες πάσες, πότε απλώνοντας το παιχνίδι να δημιουργήσει ρήγματα. Ενώ και ο ίδιος αρκετές φορές απείλησε την εστία του Αστέρα.

Νορντίν Άμραμπατ: Πήρε πολλές μπάλες στα πόδια του, ήταν και πολύ κινητικός. Ωστόσο τις περισσότερες φορές οι εμπνεύσεις που είχε δεν του βγήκαν. Παρόλα που είχε αρκετές πρωτοβουλίες στο ματς και οι περισσότερες επιθέσεις της ΑΕΚ ήταν από την πλευρά του, δεν ήταν ανάλογα αποτελεσματικός στο δημιουργικό κομμάτι.

Ορμπελίν Πινέδα: Επέστρεψε στον άξονα και σ’ ένα ρόλο εξαρο-οκταριού. Αυτό του έδωσε μεγάλη ελευθερία κινήσεων, αλλά κυρίως πολλές μπάλες στα πόδια του. Ήταν από τους βασικούς κινητήριους μοχλούς των επιθέσεων της ΑΕΚ, χωρίς πάντως να του βγουν όλες οι εμπνεύσεις του. Έβγαλε πολλή δουλειά, δεν ήταν και στο πιο αποτελεσματικό απόγευμά του.

Λιβάι Γκαρσία: Ήταν ο άτυχος του παιχνιδιού, καθώς στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο με τραυματισμό. Στο διάστημα που έπαιξε, δεν τον ευνόησε το παιχνίδι, καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστες φορές σ’ αυτόν με τον τρόπο που το ήθελε. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως εκτός από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε άουτ, δεν απείλησε ξανά.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και για παιχνίδι πρωταθλήματος. Και έκανε ένα μαγικό παιχνίδι, όντας ο κορυφαίος της ΑΕΚ. Πήγε να δώσει την ασίστ της χρονιάς μ’ ένα τακουνάκι έξω από την περιοχή προς τον Αραούχο που όμως δεν ευστόχησε. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο έκανε όργια με την μπάλα στα πόδια του, τα οποία… σφράγισε με το εξαιρετικό τελείωμα και το 2-0 που πέτυχε.

Στίβεν Τσούμπερ: Μπήκε για να παίξει επί της ουσίας σέντερ φορ. Και είναι αλήθεια πως ήταν πολύ κινητικός, με πολλή δουλειά και εντός αλλά και εκτός περιοχής. Βοήθησε πολύ στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο.

Νίκλας Ελίασον: Από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή, έκανε πολύ περισσότερα πράγματα η ΑΕΚ από την δεξιά της πλευρά. Με πολύ σωστές εμπνεύσεις, ο Σουηδός εξτρέμ τρυπούσε πολλές την άμυνα του Αστέρα. Ενώ και ο ίδιος δυο φορές προσπάθησε να εκτελέσει.

Πέτρος Μάνταλος: Μπήκε στο φινάλε του ματς και όταν το παιχνίδι είχε αρχίσει πλέον να σβήνει. Προσπάθησε να βοηθήσει στην δημιουργία και να κρατήσει την μπάλα και την ΑΕΚ ψηλά.

Κώστας Γαλανόπουλος: Μπήκε και αυτός στο φινάλε του ματς και ουσιαστικά μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού, κράτησε μόνος του την μεσαία γραμμή. Πρόλαβε και να κόψει φάσεις και να κλέψει μπάλες.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X