Θα πρέπει η ΑΕΚ να περάσει την μπάλα της, μέσα από μπόλικο «ξύλο»

Θα πρέπει η ΑΕΚ να περάσει την μπάλα της, μέσα από μπόλικο «ξύλο»
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει κυρίως για το σημαντικό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε περίπτωση που κάποιος δεν το έχει και πολύ καθαρό στο μυαλό του, η ΑΕΚ έχει πλέον μπροστά της για το πρωτάθλημα συνολικά 13 ματς. Αφήνω έξω την ιστορία με τον Ατρόμητο που θα μάθουμε αργότερα τι θα αποφασίσει η επιτροπή Εφέσεων. Απ’ αυτά τα 13 παιχνίδια, είναι ένα με τον Αστέρα, ένα με τον ΟΦΗ, δυο με τον Βόλο και τα υπόλοιπα εννέα είναι με Ολυμπιακό (3), με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη από δυο. Συν την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο και σε περίπτωση πρόκρισης τον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Δεν χρειάζεται νομίζω να αναλύσω πως έχουμε φτάσει στο σημείο εκείνο της σεζόν, που είναι ένας πόλεμος κανονικός. Και αναφέρομαι καθαρά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και όχι στο ρεσιτάλ τοξικότητας και μπουρλοτιάσματος που φυσικά κάποιοι ήδη το έχουν ξεκινήσει και μέχρι να τελειώσει η σεζόν δεδομένα θα το τερματίσουν. Η ΑΕΚ έχει να παίξει την μπάλα της, αλλά πλέον αυτό που έχει μπροστά της, είναι (ποδοσφαιρικός) πόλεμος. Και κάθε «μάχη», θα έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα το αυριανό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια, μοιάζει σαν το πιο βατό απ’ όλα όσα έχει να δώσει μέχρι τέλους η ΑΕΚ. Ανέλυσε το πρόγραμμα πιο πάνω, επομένως δεν χρειάζεται περαιτέρω επ’ αυτού εξήγηση. Παρόλα αυτά, στα μάτια τα δικά μου είναι ένα ματς το οποίο η ΑΕΚ θα χρειαστεί να ιδρώσει πολύ, προκειμένου να φτάσει στους τρεις βαθμούς. Και αυτό διότι θεωρώ πως για να μπορέσει να περάσει την μπάλα της και να βρει τα γκολ, θα χρειαστεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες μπόλικου ξύλου. Εντός και εκτός εισαγωγικών, ποδοσφαιρικού και μη.

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από εκείνο το παιχνίδι στην Τρίπολη στις αρχές του Νοέμβρη. Και δεν αναφέρομαι καν στην φάση που έσπασε το πόδι του Ελίασον, η οποία πάντως είναι σε κάθε περίπτωση κομβική για τη συνέχεια της ΑΕΚ διότι της άλλαξε υποχρεωτικά και βίαια το αγωνιστικό της μοντέλο. Όμως δεν πρόκειται ποτέ ελαφρά τη καρδία να χρεώσω πρόθεση σε κανέναν ποδοσφαιριστή, γιατί το θεωρώ πολύ άδικο. Σ’ εκείνη την φάση εκείνοι που περισσότερο θα πρέπει να μην κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια για την διαχείριση που έκαναν, είναι ο διαιτητής και ο VAR, καθώς αποφάσισαν πως όλο αυτό έπρεπε να βγει μ’ ένα… πλάγιο υπέρ του Αστέρα.

Να ανταπεξέλθει στην πολιτική των… εντάσεων

Όμως σ’ εκείνο το ματς στην Τρίπολη, υπήρχαν άλλα πολλά που έγιναν. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ο Μπαράλες έπαιζε με τους αγκώνες του. Ατιμώρητος. Έπαιζε ξύλο, δεν έπαιρνε κάρτα, δημιουργούσε τεράστιες εντάσεις, ο ρυθμός που έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολος εκείνο το απόγευμα, χανόταν κάπου μέσα στα νεύρα. Αυτή ήταν η ιστορία εκείνου του παιχνιδιού, συν την δυνατή κλωτσιά που πήγε σύννεφο και είτε δινόταν το φάουλ, είτε όχι, οποιαδήποτε προσπάθεια της ΑΕΚ να παίξει μπάλα πήγαινε περίπατο.

Θα πει κάποιος, πως αύριο το παιχνίδι δεν είναι στην Τρίπολη, είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σωστή επιχείρημα και σημαντική παράμετρος. Μη νομίζετε πως ο Αστέρας θα μπει με πολύ διαφορετικό προσανατολισμό ως προς την διαχείριση του ματς. Θυμάμαι ένα φιλικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, νομίζω πριν από δυο καλοκαίρια, που πήγε να τιναχτεί στον αέρα λόγω του ποδοσφαιρικού (και όχι μόνο) ξύλου που έπαιζαν οι Αρκάδες και που η ΑΕΚ δυστυχώς είχε τσιμπήσει τότε με πρώτο τον Τζαβέλλα.

Με λίγα λόγια θέλω να πω, ότι η ΑΕΚ στο αυριανό παιχνίδι, που οπωσδήποτε πρέπει να το κερδίσει, θα πρέπει να πάει προετοιμασμένη και αγωνιστικά αλλά και πνευματικά. Έχοντας εμπεδωμένο πως η μπάλα της θα χρειαστεί να περάσει μέσα από μπόλικο «ξύλο». Έτσι παίζει ο αντίπαλος της γενικώς αλλά και ειδικώς. Και αυτό απαιτεί μια ιδιαίτερη προετοιμασία όχι μόνο στο τακτικό κομμάτι, αλλά στην διαχείριση της έντασης, της ψυχραιμίας και του καθαρού μυαλού.

Για την ενδεκάδα και το σχήμα, θεωρώ πως ο Αλμέιδα έχει βάλει τα πάντα ανοιχτά πάνω στο τραπέζι. Και υπάρχει και κάτι που πρέπει να έχουμε πολύ στο μυαλό μας. Πριν από τον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, είχε προηγηθεί το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Αλμέιδα είχε φτιάξει στο μυαλό του (και είχε ενημερώσει και τους ποδοσφαιριστές του) δυο διαφορετικές ενδεκάδες, πολύ πριν και από τα δυο ματς. Το πιο πιθανό είναι, πως κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τώρα, που υπάρχει το αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα και η ρεβάνς του κυπέλλου την Τετάρτη στο Φάληρο.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X