Το μόνο που με φοβίζει είναι να μη χάσει η ΑΕΚ το μυαλό της με όλα αυτά

Το μόνο που με φοβίζει είναι να μη χάσει η ΑΕΚ το μυαλό της με όλα αυτά
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αναγκαιότητα να παραμείνουν ανεπηρέαστα τα αποδυτήρια της ομάδας από την τοξικότητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο συνασπισμός όλων των δυνάμεων οι οποίες ξεχνούν εν ριπή οφθαλμού πότε είναι φίλοι και πότε είναι εχθροί, είναι μια κατάσταση που δεν χρήζει ιδιαίτερης σπουδής ή μελέτης. Να βάλεις μυαλό σε οργανισμούς που δεν ενδιαφέρονται καν όταν στην κερκίδα των οπαδών τους καίγεται η φανέλα ενός νεκρού αθλητή αντίπαλης ομάδας, είναι τόσο μάταιο όσο το να περιμένεις από φανατισμένους κονδυλοφόρους να γράψουν σωστά ελληνικά. Ή από ντεμέκ επικοινωνιολόγους να αντιληφθούν πόσο επικίνδυνα πράττουν όταν υπερθεματίζουν για τις ανήθικες πρακτικές κάποιου που αντί να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, παρουσιάζεται ως καπετάνιος της αλήθειας, ενόσω λέει μονίμως ψέματα.

Ποδοσφαιρικά όλες οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα διαθέτουν κάτι για να σε πείσουν. Έχουν τις αρετές τους και πράγματα τα οποία αξίζει να παραδεχθείς σε αυτές ότι λειτουργούν σωστά. Εκείνο όμως που πρωτίστως τους ενδιαφέρει δεν είναι ότι η τελική ευθεία του πρωταθλήματος, μας επιφυλάσσει συναρπαστικά ντέρμπι, αλλά το πώς θα οδηγήσουν τις ομάδες τους σε αυτά μέσα σε πολεμικό κλίμα. Κι όλως τυχαίως, οδηγούνται ακόμα και στο ανώτατο σημείο εξευτελισμού, γλείφοντας εκεί που έφτυναν με μοναδικό σκοπό να ενισχύσουν την τοξικότητα.

Η ΑΕΚ δεν είναι τέτοιος οργανισμός. Δεν αφήνει τον προπονητή της να εκτοξεύει μονίμως ανοησίες, ούτε εκδίδει ανακοινώσεις προκειμένου να επιτεθεί με δηλητηριώδη ψέματα στους αντιπάλους της. Δεν μοιράζει non-paper ώστε όλοι να γράφουν ή να πουν το ίδιο νοσηρό πράγμα, λες και 6-7 διαφορετικοί άνθρωποι έχουν ταυτόχρονα την ίδια σκέψη. Προσωπικά αυτό δεν το θεωρώ αδυναμία, αλλά τιμιότητα. Απαντάει όποτε πρέπει, με το σωστό ύφος, αν και καταλαβαίνω ότι αρκετοί φίλοι της θα ήθελαν ακόμα πιο δυναμικές δράσεις. Υπάρχει όμως και ένα επίπεδο, δε γίνεται να κολυμπάς στο βούρκο των άλλων όταν δεν έχεις και τα Μέσα για να το κάνεις.

Η ηρεμία των αποδυτηρίων

Τίποτα απ’ όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες με τους τόνους λάσπης που εκτοξεύονται από όλες τις πλευρές κατά της ΑΕΚ, είναι ικανό να μου προκαλέσει έκπληξη. Γίνονται αυτά ακριβώς που περίμενα και θα είναι ακόμα περισσότερο ενορχηστρωμένα από δω και στο εξής, όσο η ομάδα θα παραμένει εντός στόχων. Το θεωρώ επίσης δεδομένο ότι οι τρεις άλλοι επικοινωνιακά έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση συνεννόησης. Έχουν συγκεκριμένους κώδικες και διατηρούν επαφές για το πώς και πότε θα στριμώξουν όλοι μαζί την ΑΕΚ. Τα επιτελεία τους είναι σε επικοινωνία και κατά περιπτώσεις η πολιτική που θα ακολουθηθεί χρειάζεται και τους τρεις, ταυτόχρονα ενεργούς.

Το μόνο που με ανησυχεί σε όλη αυτή την ιστορία, δεν είναι σίγουρα όσα επικαλούνται οι απέναντι, αλλά το πώς η ΑΕΚ θα κρατήσει ανέπαφα τα αποδυτήρια της από όλα όσα συμβαίνουν γύρω της. Πώς θα παραμένει ήρεμη μέσα στα παιχνίδια όταν την αδικούν και πώς θα εκκινεί την επόμενη μέρα της έχοντας απομονώσει το δηλητήριο που διαρκώς χύνεται γύρω της για να την πλήξει. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι όσα λένε αυτοί αλλά το πώς θα τα αποβάλλουμε εμείς.

Είναι αλήθεια ότι με τον Ματίας Αλμέιδα και το επιτελείο του νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά για το πόσο ανεπηρέαστη μπορεί να μείνει η ομάδα μέσα από αυτές τις καταστάσεις, όμως άνθρωποι είναι και αυτοί, θα υπάρχουν και στιγμές που θα επηρεαστούν από αυτή την αδικαιολόγητη και στοχευμένη κατά της ΑΕΚ τοξικότητα.

Οι νίκες δίνουν τις απαντήσεις και αποτελούν το βάλσαμο. Αν η ομάδα καταφέρει να ελέγξει όλα όσα προσπαθούν να δημιουργήσουν στο εσωτερικό της για την βγάλουν από το δρόμο της ηρεμίας και της αμιγώς ποδοσφαιρικής σκέψης, το πιστεύω ακράδαντα ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Να μην τρελαθούν και απλά να αφήσουν τους άλλους να λένε. Διότι, απλούστατα, όλα αυτά που συμβαίνουν δεν αποφασίζονται τόσο στοχευμένα προκειμένου να πληγώσουν την ΑΕΚ ιδιοκτησιακά και διοικητικά, αλλά καθαρά αγωνιστικά.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X