Μπενφίκα: Υποψίες για στημένο ματς που την έστειλε στο Champions League το 2018

To Stoiximaview κάνει ποντάρισμα σε δυάδα αγώνων από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι πορτογαλικές εισαγγελικές αρχές υποψιάζονται πως η Μπενφίκα εξασφάλισε το εισιτήριο του Champions League με αθέμιτα μέσα σε βάρος της Σπόρτινγκ το 2018, καθώς τα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι οι Αετοί εγγυήθηκαν μεταγραφή στον παίκτη της Μορεϊρένσε, Άλφα Σεμέντο, με αντάλλαγμα ένα πέναλτι την τελευταία αγωνιστική!

Σάλος επικρατεί στην Πορτογαλία μετά τις αποκαλύψεις για σκάνδαλο διαφθοράς στην Μπενφίκα, η οποία πλέον βρίσκεται στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών για στημένο αγώνα που της εξασφάλισε τη συμμετοχή και τα χρήματα των ομίλων του Champions League!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «TVI», οι Αετοί θεωρούνται πως κέρδισαν τη 2η θέση της σεζόν 2017/18 με αθέμιτα μέσα σε βάρος της Σπόρτινγκ, χάρη σε ένα πέναλτι την τελευταία αγωνιστική που καταλογίστηκε σε αντίπαλο ο οποίος το καλοκαίρι του 2018 πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα!

Συγκεκριμένα, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν ισόβαθμες μία στροφή πριν το φινάλε και την τελευταία αγωνιστική η πρώτη επικράτησε της Μορεϊρένσε με 1-0 (με τους Ανδρέα Σάμαρη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην αποστολή). Την ίδια στιγμή τα Λιοντάρια ηττήθηκαν με 2-1 στην έδρα της Μαρίτιμο. Αυτό που προκύπτει από την εισαγγελική έρευνα, όμως, είναι ότι η Μπενφίκα εγγυήθηκε μεταγραφή στον παίκτη που υπέπεσε στο πέναλτι για το 1-0, τον Άλφα Σεμέντο, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα μετακόμισε στο «Ντα Λουζ» αντί 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Μορεϊρένσε για το 50% των δικαιωμάτων του.

Ο Σεμέντο, μάλιστα, είχε πωληθεί από την Μπενφίκα στη Μορεϊρένσε το καλοκαίρι του 2017 για άγνωστο ποσό, συνεπώς επρόκειτο για επιστροφή στη Λισαβόνα, έχοντας ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στις τάξεις των Αετών καθώς εντάχθηκε στην Ακαδημία της από τα 17 του χρόνια.

Το αποτέλεσμα ήταν η Μπενφίκα να εξασφαλίσει τη 2η θέση και τα 43 εκατομμύρια ευρώ που διακυβεύονταν από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Η έρευνα συνεχίζεται και το τελικό της πόρισμα αναμένεται αργότερα μέσα στο 2023, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες στον πορτογαλικό σύλλογο.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X